Publicat la: 
4/04/2016

Este apa carbogazoasa rea pentru sanatate? Care sunt cele mai comune mituri

In ultima vreme din ce in ce mai multe persoane afirma ca apa carbogazoasa nu este buna pentru sanatate, invocand urmatoarele argumente: este daunatoare dintilor si oaselor, nu este la fel de hidratanta, ingrasa sau provoaca arsuri la stomac. Prevention.com a investigat problema pentru a vedea daca exista totusi o problema si daca persoanele care consuma in mod regulat apa carbogazoasa au de ce sa isi faca griji.

Zvon: Apa carbogazoasa nu este la fel de hidratanta ca cea plata

Potrivit lui Susan Yeargin, specialist pe probleme de hidratare la Universitatea din South Carolina, apa carbogazoasa este la fel de hidratanta ca cea plata.

Zvon: Apa carbogazoasa nu este buna pentru dinti sau pentru oase

Acidul carbonic poate eroda smaltul dintilor atunci cand este utilizat in concentratii foarte mari. Nu se pune problema in cazul persoanelor care consuma apa carbogazoasa, spune Timothy Chase, dentist in New York. Intr-un studiu care a analizat daca apa carbogazoasa este asociata cu o densitate osoasa mai mica la femei, cercetatorii au concluzionat ca nu este cazul ca acestea sa isi faca griji.

Zvon: Apa carbogazoasa ingrasa

Este adevarat ca daca sorbiti mici pungute de aer una dupa alta s-ar putea sa va simtiti temporar balonat, dar asta este un lucru bun pe termen lung. Cercetatorii au descoperit ca apa carbogazoasa este "mai satioasa" decat cea plata.

Zvon: Apa carbogazoasa cauzeaza arsuri la stomac

Cercetatorii au infirmat ideea conform careia persoanele care consuma apa carbogazoasa pot avea probleme de reflux. Cu toate acestea, pentru pacientii care sunt predispusi la arsuri la stomac este recomandat sa evite apa carbogazoasa, in special in timpul mesei.

Sursa: Prevention

A.C.

Specialitate: 

Echipa medicala MedLife - Diabet si nutritie

Medic primar
Medic Specialist
Medic Specialist