Hiperlipidemie mixta

Alte denumiri: Hiperlipoproteinemie mixta

Hiperlipidemia mixta este o tulburare transmisa genetic. Daca aveti aceasta boala, inseamna ca aveti valori mai mari decat cele normale ale colesterolului, trigliceridelor si altor lipide din sangele. Tulburarea conduce la bolile de inima si atacurile de cord timpuriu. Diabetul, hipotiroidismul, obezitatea si abuzul de alcool va pot inrautati afectiunea.

Hiperlipidemia mixta este, de asemenea, cunoscuta sub numele de hiperlipidemie combinata familiala. Aceasta afecteaza aproximativ 1 - 2% din populatia din lumea occidentala. De fapt, este cea mai frecventa tulburare a lipidelor mostenite. Nivelurile ridicate de lipide incep de obicei in anii de adolescenta. Pentru unii oameni, dovezile arata ca hiperlipidemia incepe in copilarie pentru unii oameni.

Medici specialiști - Medicina Interna și Medicina Generala

Buligan Dana-Gabriela-Svetlana
Buligan Dana-Gabriela-Svetlana
Medic Primar
Buligan Dana-Gabriela-Svetlana
Buligan Dana-Gabriela-Svetlana
Medic Primar

Ecografie 3d , Medicina Interna și Camera De Garda

Militaru Silvia
Militaru Silvia
Medic Primar
Militaru Silvia
Militaru Silvia
Medic Primar

Hematologie , Medicina Interna și Camera De Garda

Ciochinaru Mihai
Ciochinaru Mihai
Medic Specialist
Ciochinaru Mihai
Ciochinaru Mihai
Medic Specialist

Hematologie , Medicina Interna și Oncologie

DCA
Delle Case Alina
Medic Specialist
DCA
Delle Case Alina
Medic Specialist

Ecografie 4d- Voluson și Medicina Interna

Cauze / Agent infecțios / Factori de risc

Cercetarea stiintifica este in curs de desfasurare in genele specifice care provoaca aceasta tulburare. Cercetarea este complexa deoarece caracteristicile hiperlipidemiei mixte se suprapun cu cele ale sindromului metabolic. Acest sindrom nu este determinat genetic si este mai raspandit. In cazul hiperlipidemiei mixte, daca unul dintre parintii dvs. sufera de aceasta afectiune, aveti o sansa de 50% de a mosteni riscul genetic al tulburarii, iar daca ambii parinti au acesta boala, riscul este si mai mare. Hiperlipidemia mixta este mostenita si cauzeaza niveluri ridicate de lipide. Nivelul lipidelor va fi chiar mai mare daca aveti si alte conditii cum ar fi:

  • Diabet;
  • Hipotiroidism;
  • Obezitate;
  • Consum excesiv de alcool.

Simptome

Boala nu are simptome. Un test de sange va poate spune daca suferiti sau nu de aceasta afectiune.

Tratament

Hiperlipidemia mixta este o tulburare mostenita si nu are leac, scopul tratamentului fiind acela de a reduce riscul de boli de inima si complicatiile aferente. Planul dvs. de tratament va depinde de varsta la care ati facut diagnosticul, cat de mari sunt nivelurile de lipide si daca aveti simptome, cum ar fi durerea toracica. Primul pas in tratament este de a face unele schimbari de stil de viata. Pentru a va ajuta sa reduceti riscul bolilor de inima, medicul dumneavoastra va poate sugera o dieta cu continut scazut de grasimi, o pierdere in greutate si un exercitiu regulat. Daca nivelul colesterolului ramane ridicat dupa modificari ale stilului de viata, medicul dumneavoastra va poate prescrie medicamente. Exista mai multe medicamente care va pot ajuta.

Coduri de diagnostic asociate
  • Hiperlipidemia, Fara Precizare
Specialități asociate
  • Medicina Interna
  • Medicina Generala

©2021 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.