Call Center
Suni din străinătate?
Click aici
București
Brașov
Arad
Craiova
Timișoara
Cluj-Napoca
Sibiu
Ploiesti
Iasi
Află toate informațiile despre analize, laboratoare, puncte de recoltare, gama de analize, indicații pentru pacienți
LISTĂ ANALIZE
Analize disponibile: analize sânge, biochimie, hematologie, imunologie, markeri tumorali, citologie, microbilogie, toxicologie, genetică
REZULTATE ANALIZE ONLINE
Afla rezultatele analizor tale online. Te loghezi cu CODUL DE PROBA primit si CNP-ul tau si poti accesa rezultatele online.
GLOSAR ANALIZE
Află detalii despre analizele de laborator: semnificații, intervale de referință, interpretarea valorilor mari sau mici, indicații de recoltare
INDICATII RECOLTARE
Află cum te pregătești pentru recoltările și examinările de laborator: probe sânge, urină, materii fecale, exhudat faringan, secreții genitale
GLOSAR AFECȚIUNI
Află totul despre cele mai frecvente afectini: cum se manifestă, care sunt cauzele, simptome, care este tratamentul și cum se previn
LABORATOARE CENTRALE
Alege MedLife când ai nevoie de Radiografii, Ecografii, Tomografii sau RMN. Investim constant în cei mai buni specialiști și echipamente pentru o diagnosticare precisă și rapidă
Departamente
PREGĂTIRE PENTRU INVESTIGAȚII
Află cum trebuie să te pregătești pentru investigații Imagistice: RMN, CT, Radiologie, Mamografie, Endoscopie, Osteodensimetrie (DEXA)
CENTRE IMAGISTICĂ
ISTORIA ȘI EVOLUŢIA MEDLIFE
Suntem cel mai mare operator privat de servicii medicale din România și depunem toate eforturile pentru a asigura calitatea excepțională a actului medical
RELAȚIA CU INVESTITORII
Obține informații despre Calendarul financiar, Rapoarte și prezentări pentru investitori, Guvernantă Corporativă, Documente și noutăți MedlLife
FACEM ROMÂNIA BINE
Facem România bine prin cunoaștere, tehnologie și resposabilitate. Medicină, așa cum o înțelegem noi, este cunoașterea vieții de la stiintă la emoții
Corporate Social Resposability (C.S.R)
Află despre strategia de sustenabilitate MedLife. Un angajament pe care ni l-am asumat de a avea un comportament etic și responsabil, îmbunătățind în diverse moduri viața comunității.
NEWSROOM PENTRU PRESĂ
Vezi comunicatele de presă, kitul de presă, galeria multimedia, cifrele sistemului medical și ultimele știri MedLife
Alte denumiri:
Leishmanioza este un grup de maladii din randurile bolilor protozoice si transmisibile, provocate de diverse leishmanii, care se transmit de la animale la om, mai frecvent prin intermediul moschitilor de flebotomi. Boala se manifesta clinic prin afectarea organelor interne, a mucoaselor, pielii si prin semne de intoxicatie.
Boli Infectioase
Boli Infectioase , Ecografie 3d și Hepatologie
Boli Infectioase și Hepatologie
Leishmaniaza este o boala focala naturala. Motivul principal al aparitiei sale este muscata de tantari si nefolosirea plaselor de protectie impotriva insectelor, precum si asolutiilor de protectie impotriva insectelor. Sursa bolii suntoameniibolnavi, animale (caini, lupi, vulpi), rozatoare. Boala poate fi contactata din cauza conditii sanitare si igienice precare, in locurile pline de gunoi, in locurile unde au loc schimbari in mediu - defrisari, urbanizare, constructie de baraje. Schimbarile climatice joaca si ele un rol - incalzirea, seceta, inundatiile, umiditatea, degradarea solului; la fel cum o face sistemul imunitar umanslabit- HIV, deficiente nutritionale, conditii de viata precare.
Se deosebesc trei tipuri de focare ale acestei invazii:
Tulburarile tipice in Leishmanioza sunt:
In leishmaniasisul cutanat exista umflaturi, apoi ulcere, care se vindeca treptat. Aceasta este o reactie la muscatura, care se manifesta la o luna dupa infectie.
Perioada de incubatie variaza de la 20 zile pana la 3-5 luni, uneori mai mult de un an. In locul patrunderii leishmaniilor, mai frecvent la copii, apare afectul primar sub forma de papula. Uneori, pielea pe ea se descuameaza.
In evolutia leishmaniozei viscerale se deosebesc 3 perioade: incipienta, de stare si terminala.
In locul patrunderii leishmaniilor apare o papula primara de culoare roza cu dimensiunile de 2-3 mm, care rapid se mareste, avand semne caracteristice cu un furuncul insotit de o reactie inflamatorie a tesuturilor adiacente putin dureroase la palpare - leishmanioma primara. Peste 1 -2 saptamani se incepe necroza centrala a leishmaniomei, cu formarea ulcerelor de diverse forme si dimensiuni (1-1,5 cm), cu margini abrupte si continut seropurulent dens si sangvinolent, fiind putin dureroase la palpare. In jurul leishmaniomei primare deseori se formeaza multipli noduli mici (de la 5-10 pana la 100-150), care la randul sau ulcereaza si, unindu-se intre ele, alcatuiesc campuri de ulceratie. Leishmaniomele, mai frecvent, se localizeaza pe sectoarele pielii deschise a membrelor si fetei, peste 2-4, iar uneori, peste 5-6 luni, se incepe epitelizarea si cicatrizarea ulcerelor. Din momentul aparitiei papulei cutanate si pana la cicatrizarea ulcerelor trec circa 6-7 luni. Uneori, mai are loc ulceratia si cicatrizarea linfadenitei si linfagoitei regionale. Asocierea florei secundare bacteriene deseori retine insanatosirea definitiva.
Diagnosticul si tratamentul diferitor forme de leishmanioza (viscerala si cutanata) se efectueaza in sectiile de boli infectioase.
Diagnosticul se efectueaza pe baza tabloului clinic si a testelor de laborator, fiind indicata examinarea bacteriologica a unui ulcer sau razuirea tuberculilor. De asemenea, se recomanda:
Tratamentul medicamentos se va face cu derivatii de antimoniu. Se poate recomanda metoda radicala: chirurgie-splenectomie. Alte metode indicate sunt incalzirea locala a pielii, eliminarea tuberculilor – electrocoagulare si crioterapie. Se impune respectarea regimului alimentar si conditiilor de igiena.
In leishmanioza viscerala se aplica terapia simptomatica in functie de gradul de afectare a organelor interne.
In profilaxia diferitor forme de leishmanioza au o mare importanta masurile de distrugere a flebotomurilor, sanarea cainilor bolnavi si efectuarea masurilor de deratizare. In profilaxia lieishmaniozei cutanate s-a dovedit a fi eficient vaccinul contra acestei maladii, care trebuie administrat nu mai tarziu de 3 luni de la intrarea persoanelor umane in regiunile endemice de aceasta parazitoza.
©2021 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.