Call Center
Suni din străinătate?
Click aici
București
Brașov
Arad
Craiova
Timișoara
Cluj-Napoca
Sibiu
Ploiesti
Iasi
Află toate informațiile despre analize, laboratoare, puncte de recoltare, gama de analize, indicații pentru pacienți
LISTĂ ANALIZE
Analize disponibile: analize sânge, biochimie, hematologie, imunologie, markeri tumorali, citologie, microbilogie, toxicologie, genetică
REZULTATE ANALIZE ONLINE
Afla rezultatele analizor tale online. Te loghezi cu CODUL DE PROBA primit si CNP-ul tau si poti accesa rezultatele online.
GLOSAR ANALIZE
Află detalii despre analizele de laborator: semnificații, intervale de referință, interpretarea valorilor mari sau mici, indicații de recoltare
INDICATII RECOLTARE
Află cum te pregătești pentru recoltările și examinările de laborator: probe sânge, urină, materii fecale, exhudat faringan, secreții genitale
GLOSAR AFECȚIUNI
Află totul despre cele mai frecvente afectini: cum se manifestă, care sunt cauzele, simptome, care este tratamentul și cum se previn
LABORATOARE CENTRALE
Alege MedLife când ai nevoie de Radiografii, Ecografii, Tomografii sau RMN. Investim constant în cei mai buni specialiști și echipamente pentru o diagnosticare precisă și rapidă
Departamente
PREGĂTIRE PENTRU INVESTIGAȚII
Află cum trebuie să te pregătești pentru investigații Imagistice: RMN, CT, Radiologie, Mamografie, Endoscopie, Osteodensimetrie (DEXA)
CENTRE IMAGISTICĂ
ISTORIA ȘI EVOLUŢIA MEDLIFE
Suntem cel mai mare operator privat de servicii medicale din România și depunem toate eforturile pentru a asigura calitatea excepțională a actului medical
RELAȚIA CU INVESTITORII
Obține informații despre Calendarul financiar, Rapoarte și prezentări pentru investitori, Guvernantă Corporativă, Documente și noutăți MedlLife
FACEM ROMÂNIA BINE
Facem România bine prin cunoaștere, tehnologie și resposabilitate. Medicină, așa cum o înțelegem noi, este cunoașterea vieții de la stiintă la emoții
Corporate Social Resposability (C.S.R)
Află despre strategia de sustenabilitate MedLife. Un angajament pe care ni l-am asumat de a avea un comportament etic și responsabil, îmbunătățind în diverse moduri viața comunității.
NEWSROOM PENTRU PRESĂ
Vezi comunicatele de presă, kitul de presă, galeria multimedia, cifrele sistemului medical și ultimele știri MedLife
Alte denumiri: Vezica urinara neurogena
Vezica neurogena este disfunctia vezicii urinare (flasca sau spastica) determinata de o afectiune neurologica.
Neurologie
Urologie
Orice conditie care afecteaza vezica sau semnele aferente si eferente ale supapei vezicale poate determina vezica neurogena. Cauzele pot implica sistemul nervos central (de exemplu: accident vascular cerebral, traumatism spinal, mielomeningocel, scleroza laterala amiotrofica), nervii periferici (de exemplu: neuropatiile diabetice, alcoolice sau prin deficit devitamina B12, herniile de disc) sau ambele (de exemplu: boala Parkinson, scleroza multipla, sifilisul).
In cazul vezicii neurogene flasce (hipotone) volumul este mare, presiunea este scazuta, iar cntractiile sunt absente. Poate fi rezultatul afectarii severe a nervilor periferici sau maduvei spinarii de la nivelul S2-S4.
In cazul vezicii spastice, volumul este normal sau redus si apar contractiile involuntare. Rezulta, de obicei, din afectarea creierului sau maduvei spinarii, de la nivelul lui T12.
Aspecte mixte (vezica spastica si flasca) pot fi determinate de multe afectiuni, ca sifilis, diabet zaharat, tumori ale creierului sau maduvei spinarii, accident vascular cerebral, ruptura de disc intervertebral si boli demielinizante sau degenerative.
Simptomul principal este incontinenta prin preaplin; riscul de complicatii serioase (de exemplu: infectie recurenta si calculi urinari, reflux vezicoureteral, hidronefroza) este mare.
Pacientii cu vezica urinara flasca retin urina si au in mod constant picurare prin preaplin; barbatii au, de regula, si disfunctie erectila. Pacientii cu vezica urinara spastica pot prezenta urinat frecvent, nicturie si nevoia imperioasa de a urina sau paralizie spastica asociata cu deficite senzoriale.
Diagnosticul presupune imagistica si cistoscopie sau testare urodinamica.
Diagnosticul se suspicioneaza clinic. De obicei, se masoara volumul rezidual post-golire, se realizeaza ultrsonografia renala pentru detectarea hidronefrozei si se determina creatinina serica pentru evaluarea functiei renale. Ocazional se foloseste cistografia pentru evaluarea vezicii urinare si detectarea refluxului veical. Testarea urodinamica a ratelor de golire si elecromiografia sfincteriana pot arata daca exista coordonare intre contractia vezicii urinare si relaxarea sfincteriana.
Tratamentul este prin cateterizare sau masuri de declansare a urinarii.
Tratamentul general include monitorizarea functiei renale, tratarea infectiilor, aportul mare de fluide pentru scaderea riscului de infectiesi de calculi urinari, tratament ambulator din timp, schimbari frecvente ale pozitiei restricite dieteteica de calciu pentru inhibarea formarii de calculi.
Chirurgia reprezinta ultima solutie. De obicei, este indicata daca pacientii au avut sau au risc de sechele severe acute sau cronice sau daca circumstantele sociale, spasticitatea sau tetraplegia impiedica folosirea drenajului veical continuu sau intermitent.
©2021 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.