Call Center
Suni din străinătate?
Click aici
București
Brașov
Arad
Craiova
Timișoara
Cluj-Napoca
Sibiu
Ploiesti
Iasi
Află toate informațiile despre analize, laboratoare, puncte de recoltare, gama de analize, indicații pentru pacienți
LISTĂ ANALIZE
Analize disponibile: analize sânge, biochimie, hematologie, imunologie, markeri tumorali, citologie, microbilogie, toxicologie, genetică
REZULTATE ANALIZE ONLINE
Afla rezultatele analizor tale online. Te loghezi cu CODUL DE PROBA primit si CNP-ul tau si poti accesa rezultatele online.
GLOSAR ANALIZE
Află detalii despre analizele de laborator: semnificații, intervale de referință, interpretarea valorilor mari sau mici, indicații de recoltare
INDICATII RECOLTARE
Află cum te pregătești pentru recoltările și examinările de laborator: probe sânge, urină, materii fecale, exhudat faringan, secreții genitale
GLOSAR AFECȚIUNI
Află totul despre cele mai frecvente afectini: cum se manifestă, care sunt cauzele, simptome, care este tratamentul și cum se previn
LABORATOARE CENTRALE
Alege MedLife când ai nevoie de Radiografii, Ecografii, Tomografii sau RMN. Investim constant în cei mai buni specialiști și echipamente pentru o diagnosticare precisă și rapidă
Departamente
PREGĂTIRE PENTRU INVESTIGAȚII
Află cum trebuie să te pregătești pentru investigații Imagistice: RMN, CT, Radiologie, Mamografie, Endoscopie, Osteodensimetrie (DEXA)
CENTRE IMAGISTICĂ
ISTORIA ȘI EVOLUŢIA MEDLIFE
Suntem cel mai mare operator privat de servicii medicale din România și depunem toate eforturile pentru a asigura calitatea excepțională a actului medical
RELAȚIA CU INVESTITORII
Obține informații despre Calendarul financiar, Rapoarte și prezentări pentru investitori, Guvernantă Corporativă, Documente și noutăți MedlLife
FACEM ROMÂNIA BINE
Facem România bine prin cunoaștere, tehnologie și resposabilitate. Medicină, așa cum o înțelegem noi, este cunoașterea vieții de la stiintă la emoții
Corporate Social Resposability (C.S.R)
Află despre strategia de sustenabilitate MedLife. Un angajament pe care ni l-am asumat de a avea un comportament etic și responsabil, îmbunătățind în diverse moduri viața comunității.
NEWSROOM PENTRU PRESĂ
Vezi comunicatele de presă, kitul de presă, galeria multimedia, cifrele sistemului medical și ultimele știri MedLife
Alte denumiri:
Vertijul se defineste ca senzația de amețeala , chiar și atunci când persoana sta pe loc. Vertijul este mai sever decât amețeala , descrisa ca o ușoară nesigurata de echilibru.
Neurologie
Vertijul apare din cauza unei probleme în mecanismul de echilibru aflat în urechea interna sau infectiile (otite) acumulate de- a lungul timpului . Atacurile scurte , dar recurente de vertij sunt deseori determinate de vertijul pozitional benign , acest tip de vertij poate urma unei infectii virale sau a unei inflamatii sau leziuni ale urechii medii. Atacurile sunt de obicei foarte scurte , pot dura doar câteva secunde , dar poate determina confuzie și dezorientare.
Un vertij sever poate indica o tulburare a mecanismelor de echilibru din urechea interna , cum ar fi boala Meniere , acești pacienți pot avea atacuri ce pot dura pana la 12 ore , deseori provocand varsaturi .
Rare cauze de verij includ accidentul vascular , scleroza multipla de asemenea poate apărea și în urma unui traumatism cranian.
Verijul apare brusc și poate dura pana la câteva minute. Pentru unele persoane simptomele pot fi constatate pentru mai multe zile și poate face dificila desfasurarea vieții de zi cu zi.
Simptomele verijului pot varia de la senzația ca „pamanutul se invarte” la dificultati de a sta în picioare și a merge , poate apărea greață și varsaturile , dar și senzația de nesiguranta sau de a menține privirea în același punct pentru mai mult timp.
Dacă vertijul este sever sau prelungit pot fi necesare mai multe teste specifice sau poate fi implicat un test de provocare , aceasta consta în mentinerea capului într-o anumita poziție pentru a produce ameteli și este folosit pentru diagnosticarea vertijului pozitional benign. Examinarea urechii, a miscarilor oculare și a sistemului nervos pot fi necesare pentru a găsi cauza.
Tratamentul vertijului depinde de cauze și de severitatea simptomatologiei. Vertijul care reprezintă un simptom al durerilor de ureche este de obicei de intensitate mica și dispare odată cu durerea de ureche , dar dacă vertijul este însoțit de varsaturi , poate fi necesara medicamentația. Pot fi prescrise antibiotice pentru infectia bacteriana a urechii.
Vertijul poate fi agravat în timpul calatoriilor cu mașina , avionul sau vaporul , în acest caz medicul va prescrie antiemetice pentru tratarea greturilor prin oprirea semnelor din acea parte a creierului ce declanseaza varsaturile.
Evitarea stresului și dieta fără sare pot ameliora simptomele.
Reabilitatea vestibulara este un tratament eficient pentru vertijul comun , este un program de exerciții care pot ajuta pacientul cu ameteli și probleme de echilibru.Programul poate include exerciții pentru echilibru și mișcările oculare și poate fi adaptat în funcție de simptome.
Ocazional poate fi necesara interventia chirurgicala pentru indepartarea excesului de lichid de la nivelul urechii medii,in cazul vertijului sever.
Ocazional vertijul poate fi tratat printr-o tehnica numita Epley , fiind o procedura în care capul pacientului este mișcat în patru posturi diferite și mentinute penttru aproximativ jumătate de minut , totuși nu exista multe evidente care sa sustina eficacitatea acestei tehnici pe termen lung .
©2021 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.