Publicat la: 
3/03/2014

Patologia mamara are o incidenta din ce in ce mai mare in populatia feminina. Acest fapt a crescut si mai mult gradul de ingrijorare printre femei. In consecinta majoritatea semnelor si simtomele ce apar la nivelul sanilor sunt asociate cu teama de cancer la san.

Pentru a lupta impotriva acestor temeri, MedLife a creat o echipa multidisciplinara de specialisti care vine sa va ajute si sa va sustina in tot acest demers, astfel incat sa puteti preveni / diagnostica si chiar invinge patologia mamara.

Adresandu-va Centrului de Diagnostic si Tratament al Patologiei Mamare in primul moment in care ati sesizat o modificare la nivelul sanului (retractia pielii sau mamelonului, modificarea consistentei, palparea unui nodul sau a unor ganglioni axilari mariti) veti avea alaturi o echipa multidisciplinara care va analiza cazul, va face investigatiile de rigoare conform ghidurilor nationale si internationale va stabili un diagnostic si in functie de tipul exact de patologie mamara va personaliza strategia terapeutica.

Patologia benigna este diferit distribuita in functie de varsta si poate sa cuprinda leziuni inflamatorii (mastite acute, mastite cronice, micoze mamare, etc), mastopatia fibrochistica, tumori mamare (lipom, fibroadenom, tumori phyllodes, etc). Aceste afectiuni pot fi identificate in cadrul Centrului prin investigatii clinice, imagistice si de laborator cu posibilitatea imediata de diagnosticare si tratare.

Patologia maligna, in stadiu incipient, poate fi diagnosticata intraoperator in cadrul Centrului nostru cu ajutorul unui examen histopatologic sau in cazul stadiilor avansate prin punctie biopsie mamara. Dupa diagnosticarea bolii pacienta are la dispozitie toate tipurile de interventii chirurgicale care se fac in prezent si in cadrul spitalelor recunoscute la nivel international, precum si tratament oncologic standardizat si particularizat pentru fiecare caz.

Indiferent de tipul de patologie, pacientele care vin in cadrul Centrului nostru au  avantajul major de a beneficia de sprijinul unei echipe complete, formata din imagist, chirurg, oncolog, radioterapeut, anatomopatolog, psiholog, chirurg plastician, endocrinolog, nutritionist, genetician si kinetoterapeut, atat in momentul diagnosticarii cat si in timpul tratamentului. Astfel, fiecare caz este abordat multidisciplinar, fiind constituit un tratament personalizat, tinandu-se cont de opinia fiecarui specialist in parte.

 

Abordarea multidiscplinara a patologiei mamare in cadrul Centrul de Diagnostic si Tratament al Patologiei Mamare MedLife

Imagistica medicala: In cadrul centrului, puteti beneficia de tot spectrul investigatiilor imagistice pentru diagnosticul patologiei mamare. Astfel, puteti beneficia de ecografie, ecografie cu substanta de contrast, ecografie interventionala, elastografie, mamografie, computer tomografie si investigatii prin rezonanta magnetica (RMN).

Echipa: dr. Gabriel Cristian Viisoreanu, medic specialist chirurgie generala cu competenta in ecografie de san, ecografie internventionala; dr. Ofelia Nita, medic primar radiologie si imagistica medicala, dr. Adina Gheorghe, medic specialist medicina generala cu competenta in ecografie, Dr. Loredana Dragomir, medic primar radiologie si imagistica medicala, dr. Carmen Stanescu, medic primar radiologie si imagistica medicala, dr. Anne Marie Zamfir, medic primar radiologie si imagistica medicala, dr. Tudor Ciprut, medic primar radiologie si imagistica medicala.

 

Interventii chirurgicale

Interventii pentru patologia benigna:

  • excizii sectoriale mamare cu sau fara examen histopatologic intraoperator;
  • excizii sectorale mamare ghidate ecografic sau de mandren metalic;
  • excizii tumori mamare prin vacuum aspiratie (echipa cu experienta cea mai mare din Romania).

Interventii pentru patologia maligna:

  • excizii ganglion santinela;
  • rezectii mamare limitate cu excizie ganglion santinela/limfadenectomie axilara inferioara/completa (tratament  conservator al cancerului mamar);
  • mastectomie simpla;
  • mastectomie radicala modificata tip Madden, Patey, etc.;
  • mastectomie skin-sparing (excizia complexului areolo-mamelonar si prezervarea tegumentelor;
  • mastectomie tip areolar-sparing (indepartarea mamelonului si prezervare areolara;
  • mastectomie tip nipple-sparing  (conservarea complexului areolo-mameonar).

Echipa: dr. Gabriel Viisoreanu, medic specialist chirurgie generala, dr. Marian Iliescu, medic primar ginecologie, Dr. Dragos Kinn, medic specialist chirurgie generala, dr. Lucian Rusitoru, medic specialist chirurgie generala.

 

Chirurgie plastica si reconstructiva

Interventii pentru reconstructia imediata a sanului: implant mamar, expander tisular permanent, expander/implant, implant si tesut autolog, tesut autolog exclusiv – lambou muschi mare dorsal total autolog, lambou abdominal TRAM, DIEP, transfer liber microchirurgical cu diverse zone donatoare.

Interventii pentru reconstructia tardiva a sanului: expander tisular, expander tisular permanent, tesut autolog cu implant mamar, tesut autolog exclusiv pediculat sau prin transfer liber microchirurgical.

Proceduri aditionale: simetrizare – reductii mamare sau mastopexii, reconstructii de complex areolo-mamelonar prin tehnici variate sub anestezie locala, lipomodelaj – corectia prin injectare de grasime proprie pentru obtinerea unui rezultat estetic superior.

Dubla reconstructie mamara: imediata sau tardiva, profilactica (istoric familial, mutatie genetica BRCA1/2, leziuni precanceroase evolutive), terapeutica (leziuni neoplazice dovedite), cu implant mamar si tesut autolog local, cu implant mamar si grefa autodermica, cu tesut autolog pediculat sau transfer liber.

Echipa: dr. Catalin Stingu, medic primar chirurgie plastica si reconstructiva.

 

Oncologie medicala:

In cadrul Centrului de Diagnostic si Tratament al Patologiei Mamare MedLife fiecare patolgie este analizata si discutata de o comisie oncologica multidisciplinara senologica formata din imagist, chirurg,  oncolog,  anatomopatolog, radioterapeut.

Deciziile terapeutice sunt individualizate si au ca referinta protocoalele terapeutice internationale.

In centru, aplicarea tratamentelor oncologice ( chimioterapie, terapie biologica, etc.) se realizeaza sub atenta supraveghere a personalului medical specializat dupa standarde internationale.

Echipa: dr. Georgeta Vremes, medic primar oncologie medicala.

 

Anatomie patologica

Anatomia patologica ocupa un loc primordial in diagnosticul si stabilirea stadiului bolii. Diagnosticul de certitudine al bolii se obtine numai prin examinarea histopatologica a tumorii sau fragmente tisulare tumorale obtinute prin biopsie.

Analizele histopatologice si imunohistochimice stabilesc conduita terapeutica ulterioara. Obtinerea rapida a rezultatelor analizelor histopatologice vine in sprijinul pacientei pentru alegerea corecta a schemei de tratament.

Echipa: dr. Adina Ene, medic specialist anatomie patologica, dr. Mihaela Poparda, medic primar anatomie patologica.

 

Kinetoterapie

Recuperarea medicala dupa interventiile chirurgicale radicale la nivelul sanului are o importanta majora. Astfel, prin programe specifice, specialistii de kinetoterapie ajuta la pastrarea mobilitatii umarului, la reeducarea posturii, cresterea tonusului muscular, dar aduce si tehnici de relaxare, imbunatatind calitatea vietii pacientei.

Este recomandat ca exercitiile sa inceapa in primele zile dupa operatie, iar dupa indepartarea cateterelor intensitatea si durata acestora sa creasca. Extrem de eficiente sunt exercitiile de hidrokinetoterapie, in cadrul centrului existand toate conditiile pentru efectuarea programelor de kinetoterapie.

Echipa: Mihaela Mihaescu, kinetoterapeut.

 

Consiliere financiara

O boala nu este niciodata anuntata, motiv pentru care aceasta poate veni atat cu stresul impus de impactul patologiei cat si de dificutatile identificarii resurselor financiare pentru tratament. In cadrul centrului iti oferim posibilitatea platilor in rate a tratamentului, iar un consilier financiar te va ajuta sa-ti creezi un plan financiar.

Alte echipe:

Ginecologie: dr. Marian Iliescu, medic primar ginecologie, dr. Gheorghe Gica, medic specialist ginecologie, dr. Mirela Popa, medic primar ginecologie.

Endocrinologie: dr. Cristina Copaescu, medic specialist endocrinologie, dr. Anca Hoisescu, medic specialist endocrinologie.

Nutritie: dr. Nicolae Panduru, medic specialist diabet nutritie si boli metabolice.

Psihologie: Echipa de psihologi.

Genetica: dr. Cesarela Jardan, medic specialist genetica medicala.

Radioterapie: dr. Cristian Barbu, medic primar radioterapie.

Centrul de diagnostic si tratament al patologiei Mamare face parte din cadrul Hyperclinicii MedLife Grivita fiind coordonat de dr. Gabriel Cristian Viisoreanu, medic specialist chirurgie generala, doctorand in oncologie.

Pentru informatii si programari sunati la 021 9646

Alte NoutatiVezi toate Noutatile

Învățătorii se pot testa gratuit pentru depistarea anticorpilor specifici COVID-19 începând de astăzi   București, 1 septembrie: Începând de astăzi, 1 septembrie, și până pe data de 14 septembrie...
Ce este screening-ul metabolic neonatal? Un test modern de depistaj care urmărește înlocuirea testului Guthrie în practica pediatrică, acesta din urmă fiind considerat în zilele noastre nefiabil și...