ESTETICA

09 Aprilie 2014

Cum putem scapa de punctele negre

Cum putem scapa de punctele negre

Cum scapam de punctele negre / Foto: PhotoXpress

Punctele negre sunt pete mici, de culoare inchisa pe piele, cauzate de un blocaj la deschiderea unui por. In general, punctele negre sunt cunoscute ca fiind primul stadiu al acneei, acestea formandu-se inainte ca bacteria sa invadeze porii pielii persoanei afectate. Care sunt cauzele aparitiei punctele negre si cum pot fi acestea tratate?

Care sunt cauzele aparitiei punctelor negre?

Punctele negre sunt in general cauzate de o supraproductie de ulei si tind sa apara atunci cand o persoana ajunge la pubertate. Dereglarile din productia de hormoni pot provoca cresterea nivelului dihidrotestosteronului, hormon care declanseaza hiperactivitatea in glandele sebacee. Igiena pileii si punctele negre-un mit Multe persoane cred ca daca pielea nu este curatata in mod corespunzator, pot aparea mai multe puncte negre, in special in perioadele in care nivelurile de hormoni fluctueaza (la pubertate sau inainte de menstruatie) Oamenii de stiinta si medicii spun ca aceast lucru este un mit. The National Health Service din Marea Briatnie explica ca majoritatea reactiilor biologice care declanseaza acneea nu au loc la suprafata pielii, ci sub ea. "Ar trebuie sa va spalati fata de doua ori pe zi. Daca va spalati mai des de atat, nu veti schimba nimic din procesul de formare al acneei si ati putea agrava simptomele", arata recomandarea institutului. In unele cazuri, punctele negre pot aparea daca cremele hidratante, cremele pentru protectie solara sau machiajul sunt folosite in exces si irita pielea. Punctele negre sunt ereditare doar in cazul unor situatii de acnee severa. Alimentele nu cauzeaza acnee Desi adolescentii sunt invatati, in general, ca ciocolata si alimentele grase incurajeaza formarea acneei, acest lucru nu este adevarat. Alimentele nu provoaca aparitia punctelor negre si nu inrautatesc situatia. Unele studii au indicat o legatura dintre unele produse lactate si acnee, dar dovezile nu sunt convingatoare. Stres Stresul nu afecteaza, in mod direct, aparitia punctelor negre. Cu toate acestea, stresul si anxietatea pot determina persoanele afectate sa stoarca cosurile si punctele negre de pe fata, ceea ce irita pielea. Care sunt optiunile de tratament pentru punctele negre?
  • Tratamente hormonale

Contraceptivele au fost adesea folosite pentru tratarea punctelor negre si a acneei, cu rezultate bune.

  • Curatarea pielii

Curatati-va fata cu un demachiant bun, in mod ideal unul pentru ten gras. Nu spalati zona afectata de mai mult de doua ori pe zi, altfel veti irita pielea si simptomele se vor agrava.

  • Medicamente

Exista medicamente care sunt utilizate in tratamentul acneei usoare. Multi pacienti care au probleme cu punctele negre au avut rezultate bune.

  • Parul

Parul gras care atinge pielea fetei poate raspandi infectia si, in unele cazuri, incurajeaza raspandirea punctelor negre. Pastrarea parului departe de piele ar putea ajuta la mentinerea numarului punctelor negre la un nivel minim.

Un virus al pielii poate lupta cu punctele negre si cu acneea

Un virus care traieste pe pielea noastra pare sa caute si sa distruga, in mod natural, bacteria responsabila pentru aparitia punctelor negre si a cosurilor. Cercetatorii de la Universitatea din Pittsburgh au aratat ca valorificarea acestui virus ar putea oferi o unealta folositoare in lupta cu afectiunile pielii.

Sursa: MedicalNewsToday

A.C.Echipa MedLife de Dermatovenerologie

Dr. Gontariu Alina MedLife
Gontariu Alina Georgeta
Medic Specialist
Dr. Gontariu Alina MedLife
Gontariu Alina Georgeta
Medic Specialist

Ecografie 2d și Ginecologie

Petrutescu Brandusa
Petrutescu Brandusa
Medic Primar
Petrutescu Brandusa
Petrutescu Brandusa
Medic Primar

Alergologie

Furtuna Catalin
Furtuna Catalin
Medic Specialist
Furtuna Catalin
Furtuna Catalin
Medic Specialist

Orl

Sandor Cosmina Teodora
Sandor Cosmina Teodora
Medic Specialist
Sandor Cosmina Teodora
Sandor Cosmina Teodora
Medic Specialist

Dermatovenerologie

©2021 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.