Publicat la: 
12/02/2020

Autor: Dr. Dimo PETROVSKI,Medic specialist chirurgie buco maxilo faciala, Clinica DentaLife

Afla cum poti avea intr-o singura zi, dinti ficsi cu care pot manca imediat dupa operatie si poti zambi iar.

In prezent, dinamica vietii noastre este din ce in ce mai mare, si toate domeniile investesc in cautarea solutiilor cat mai rapide, pentru satisfacerea nevoilor populatiei. Nici stomatologia si chirurgia buco maxilo faciala nu fac exceptie, si a cautat variante de tratamente rapide, dar si durabile.

Dupa multi ani de crecetare in domeniul implantologiei, s-a gasit solutia terapeutica numita Fast & Fixed, dezvoltata de firma germana Bredent, pentru pacientii care si-au perdut toti dintii sau pentru care este imposibila realizarea unei lucrari protetice fixe pe dintii inca prezenti in cavitatea bucala.

Precum spune si numele, Fast = rapid si Fixed = fixa, este vorba despre o solutie implanto-protetica realizata in timp cat mai scurt, oferind o lucrare dentara fixa.

Prin sistemul Fast & Fixed, pacientii beneficiaza de un tratament stomatologic de cea mai inalta calitate, care le ofera posibilitatea reluarii vietii sociale si profesionale dupa primele 24h din momentul interventiei chirurgicale.

Pe scurt, implanturile dentare Sky fast&fixed  sunt o metoda de reconstructie totala a danturii ce se adreseaza pacientilor fara dinti sau cu dinti bolnavi ce nu mai pot fi salvati.

Este recomandat  atat  pacientilor ce au nevoie de o reconstructie la nivelul maxilarului (arcada superioara) cat si la nivelul mandibulei (arcada inferioara).

Sistemul Fast & Fixed implica doua etape:

 una chirurgicala

 una protetica

Prima etapa, cea chirurgicala, presupune extractia dintilor cand ei exista, si inserarea a 6 implanturi cand este implicata arcada maxilara, sau 4 implanturi la cea mandibulara. Aceasta tehnica chirurgicala, permite evitarea riscului lezarii formatiunilor anatomice, precum sinusurilor si fosele nazale la maxilar si a nervului alveolar la mandibula si excluderea unei interventii suplimentare de augmentare osoasa.

Ce este de retinut, este faptul ca, procedurile de extractie, implantare si restaurare temporara se fac intr-o singura operatie pe parcursul unei singure zile

A doua etapa, este cea protetica, aceasta se efectueaza in primele 24h din momentul insertiei implanturilor si presupune realizarea unei lucrari dentare provizorii, fixata prin insurubare pe bonturile protetice aplicate pe implanturi. Cu aceasta lucrare pacientul va sta timp de minim 6 luni, interval in care se produce osteointegrarea implanturilor.

Dupa aceasta perioada, se va trece la realizarea unei lucrari protetice dentare fixe definitive.

Avantajul major al folosirii sistemului de implanturi dentare SKY fast & fixed este ca acum avem posibilitatea de a oferi pacientilor, intr-o singura zi, dinti ficsi cu care pot manca imediat dupa operatie, pot zambi,  reluandu-si viata sociala intr-un timp record.

Posibilitatea de planificare exacta, anticipata, a timpului si a costurilor elimina riscul, atât pentru medic cât si pentru pacient, de a fi in posturi neplacute generate de situatiile in care timpul, costul, sau chiar ambele ar fi fost necunoscute intr-o "ecuatie magica". Cu atat mai mult, restaurarea temporara permite stabilirea intre pacient si medic a unui calendar al viitoarelor vizite la cabinetul stomatologic, castigand astfel timp suficient necesar realizarii unei lucrari permanente de calitate.

Durabilitatea solutiei terapeutice a acestui sistem, a trecut proba timpului, fiind validata de-a lungul celor peste 10 ani de existenta. 

 

 
Adresa: Bd. Dimitrie Cantemir nr. 1
Programare telefonica: 0735 300 906
 
Specialitate: 
Medic: 
Adaugă comentariu nou

Echipa medicala MedLife - Stomatologie

Popescu Alina,Medic Specialist
Medic Specialist
Medic Specialist
Medic Specialist
Jecherean Octavian,Stomatolog
Medic Dentist,...
  •  
  • 1 of 11

Articole similare

Implanturile dentare sunt un subiect intens dezbatut: care este durata lor de viata, cat timp trebuie sa treaca de la o extractie pana cand se poate pune implantul, ce materiale trebuie sa alegem si cum decurge intreg procesul. Dr. Razvan Staicu, medic specialist chirurgie maxilo-faciala, a explicat care sunt avantajele implanturilor dentare,...
Autor: Dr. Dimo PETROVSKI,Medic specialist chirurgie buco maxilo faciala, Clinica DentaLife Afla cum poti avea intr-o singura zi, dinti ficsi cu care pot manca imediat dupa operatie si poti zambi iar. In prezent, dinamica vietii noastre este din ce in ce mai mare, si toate domeniile investesc in cautarea solutiilor cat mai rapide, pentru...
De ce ar trebui sa alegem implantul dentar, cum se realizeaza si care sunt indicatiile si contraindicatiile acestuia? Dr. Razvan Staicu, medic specialist chirurgie maxilo-faciala, a discutat online cu cititorii. Dr. Razvan Staicu este medic specialist chirurgie buco-maxilo-faciala in cadrul clinicii DentaLife. Intra pe pagina online pentru...
Ce este un implant dentar? Cand se impune? In ce consta o astfel de interventie? Ce contraindicatii exista? Dr. Dimo Petrovski, medic specialist chirurgie dentoalveolara si implantologie, a discutat online cu cititorii MedLive.ro. Dr. Dimo Petrovski este medic specialist chirurgie dentoalveolara si implantologie in cadrul Centrului Medical...
Autor: Dr. Dimo PETROVSKI,Medic specialist chirurgie buco maxilo faciala, Clinica DentaLife Afla cum poti avea intr-o singura zi, dinti ficsi cu care pot manca imediat dupa operatie si poti zambi iar. In prezent, dinamica vietii noastre este din ce in ce mai mare, si toate domeniile investesc in cautarea solutiilor cat mai rapide, pentru...