CORONAVIRUS

15 Aprilie 2021

Infecția cu COVID la copii

scris de

Georgescu Miruna Cristina

Infectie COVID copii

Realizarea unui test PCR este singura modalitate exactă de diagnostic a infecției cu COVID-19 la copii. Dr. Miruna Georgescu, medic pediatru în cadrul Spitalului de Pediatrie MedLife, spune că testele rapide au o valoare orientativă, dar nu pot oferi garanția unui rezultat corect. 

Un număr mare de părinți achiziționează teste rapide pe care le fac acasă, dar cele mai multe dintre acestea nu sunt recoltate corect din dorința de a nu le crea copiilor un disconfort la nivelul nasului. Din această cauză există foarte multe rezultate fals negative. Lipsa de experiență a părinților și încercarea de a le oferi celor mici posibilitatea unei testări acasă, ori de câte ori consideră acest lucru necesar, poate fi o impacientare nefondată sau o relaxare bazată pe un rezultat incorect. Spune că inclusiv analizele de sânge sunt orientative. Acestea pot sugera o viroză, dar nu oferă o certitudine cu privire la infecția cu COVID-19. 

Testarea copiilor se poate face indiferent de vârstă și se poate începe de la nou-născuți și sugari. Dr. Miruna Georgescu spune că a avut experiențe cu nou-născuți și sugari, ale căror teste au indicat infecția cu COVID. În cazul copiilor infecția se manifestă de cele mai multe ori mai ușor, prin febră și simptomatologie respiratorie (rinoree, tuse ușoară).

Le recomandă părinților să nu ignore manifestările digestive, care pot fi însoțite de vărsături, greață sau diaree. Raportat la copiii mai mari, s-au constatat anumite sindroame inflamatorii după infecția cu COVID, ce s-au manifestat la o săptămână, două sau trei. După această perioadă s-au prezentat la medic cu febră foarte mare, stare generală alterată, probe inflamatorii crescute peste limită, iar în urma analizelor de sânge a rezultat serologia pozitivă pentru COVID. 

Tratarea infecției cu COVID este un lucru serios, ce nu trebuie subestimat în funcție de gravitatea afecțiunii sau de simptomele cu care se confruntă pacienții. Tratamentul pentru copii trebuie să fie tratat cu mare seriozitate, pentru ca cei mici să nu aibă parte de complicații.

În cazul virozelor respiratorii, majoritatea copiilor sunt tratați acasă de părinți, dar în cazul infecției cu COVID este nevoie de internarea obligatorie din cauza tratamentului cu imunoglobuline, antibiotic și monitorizarea corespunzătoare a respirației și inimii. Dacă nu este tratată corespunzător, infecția cu COVID poate provoca afecțiuni cardiace serioase chiar și în cazul copiilor. 

Dr. Miruna Georgescu
SARS-CoV-2
Spitalul de Pediatrie MedLife


Solicită o programare

Aici puteți să solicitați o programare pentru serviciile noastre de oriunde vă aflați, fără telefon și fără vizită în clinică.

Analizele cu bilet de trimitere în decontare cu Casa de Asigurări de Sănătate se recoltează doar în baza unei programări prealabile.


Pasul 1

Detaliile PacientuluiPasul 2

Detaliile Programării


Medici PEDIATRIE

CE
Cojocaru Emanuela
Medic specialist
Cojocaru Emanuela
Medic specialist

Doctor Petrescu Olimpia-Mihaela
Petrescu Olimpia-Mihaela
Medic Primar
Petrescu Olimpia-Mihaela
Medic Primar

Doctor Preda Monica
Preda Monica
Medic Primar
Preda Monica
Medic Primar

TM
Todor Mariana
Medic Specialist
Todor Mariana
Medic Specialist

GE
Goidea Eva
Medic Primar
Doctor Iacob Daniela
Iacob Daniela
Medic Primar
Iacob Daniela
Medic Primar

Doctor Preda Brindusa-Catrinel
Preda Brindusa-Catrinel
Medic Specialist
Preda Brindusa-Catrinel
Medic Specialist

Doctor Marianut Zoia
Marianut Zoia
Medic Primar
Marianut Zoia
Medic Primar

Vezi toți medicii

©2024 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.