Cat de sanatoase sunt alimentele congelate?
Tineti cont de prospetime. Mancarea congelata nu este intotdeauna daunatoare, dar pentru a evita situatiile in care hrana pe care o consumam "se razbuna" pe organism, este necesara respectarea catorva reguli. Cum ar trebui congelate produsele pe care le consumam si cat este de importanta prospetimea acestora?
Comenteaza acest subiect pe Forumul MedLive.ro
Prospetimea si calitatea mancarurilor la momentul congelarii este foarte importanta deoarece determina starea ulterioara a produsului congelat. Alimentele pe care le congelam cat timp mai sunt inca proaspete vor avea un gust mai bun decat cele puse la congelator la sfarsitul perioadei de prospetime.
Un alt aspect important este acela ca alimentele trebuie mentinute la o temperatura de -18 grade Celsius, intervalul de congelare optim economic fiind intre -25 si -40 grade Celsius. Durata recomandata pentru congelare este de 2 ore pentru produsele preambalate de dimensiuni mici si de cel putin 12 ore pentru carcasele de carne. In acest mod ele isi vor pastra continutul de vitamine, culoarea, gustul si textura. Pentru a ne asigura ca temperatura nu creste mai mult decat este permis, putem folosi chiar un termometru. La fel de important de stiut este ca anumite preparate, precum carnea, tocanita sau supa reactioneaza mai bine la congelare si nu pierd foarte mult din calitatile nutritive. Atat carnea cat si legumele congelate sunt de preferat celor conservate, deoarece integritatea nutrientilor se pastreaza prin congelare. Interdictie la congelare au insa legumele cu un continut crescut de apa (rosiile de exemplu).
Pentru femeile gravide este important ca acestea sa consume alimente proaspete, neconservate, cat mai variate, pentru a primi astfel toate substantele nutritive de care au nevoie. Aportul de legume si fructe proaspete trebuie marit, reducand in schimb consumul de alimente dulci, sarate sau procesate industrial.
Solicită o programare
Aici puteți să solicitați o programare pentru serviciile noastre de oriunde vă aflați, fără telefon și fără vizită în clinică.
Analizele cu bilet de trimitere în decontare cu Casa de Asigurări de Sănătate se recoltează doar în baza unei programări prealabile.
Articole din aceeași categorie
Doua ore intre cina si culcare: recomandat sau nu?
Decalajul de doua ore intre cina si culcare este considerat a fi o practica eficienta pentru sanatate si pentru reducerea riscurilor anumitor boli. Specialistii au condus un nou studiu, prin care au demonstrat ca aceasta pauza de doua ore nu este asociata cu modificari ale nivelului de glucoza din s...
Care este cel mai daunator tip de grasime?
Diabetul de tip doi, dar si alte boli care au legatura cu obezitatea, depind de modul in care organismul stocheaza excesul de energie, potrivit biologului Mary Jane West-Eberhard, de la ”Smithsonian Tropical Research Institute”. Aceasta a emis o teorie conform careia grasimea din interiorul ...
Cel mai bun antioxidant natural se gaseste in cereale
Specialistii de la Penn State au descoperit, printr-un nou studiu, ca un antioxidant natural, gasit in taratele de cereale, ar putea fi utilizat pentru conservarea produselor alimentare pe o perioada mai indelungata, inlocuind antioxidantii sintetici utilizati in prezent de industria alimentara,...