Publicat la: 
19/02/2015

Cum puteti pastra fructele si legumele proaspete pentru mai mult timp

Fructe si legume/ Foto: MorgueFile.com

Cu totii ne-am confruntat cu aceasta problema: cumparam produse proaspete si le punem in frigider, dar nu dureaza mult pana acestea se strica, se zbarcesc sau putrezesc. Pentru a evita arucarea alimentelor, este important sa stiti unde trebuie sa pastrati fructele si legumele si cum sa le separati. Cum trebuie sa depozitati fructele si legumele pentru a le pastra proaspete pentru o perioada mai lunga de timp?

  • FRUCTE

Mere: Merele produc etilena, asa ca trebuie sa le pastrati departe de alte produse. Acestea pot fi lasate pe masa pentru aproximativ o saptamana sau in frigider pentru mai mult de sapte zile.

Avocado: Lasati-le sa se coaca in bucatarie, apoi depozitati-le in frigider.

Banane: Tineti bananele verzi in afara frigiderului si lasati-le sa se coaca in bucatarie.

Fructe de padure: Afinele, murele, capsunile si zmeura sunt fructe delicate si nu trebuie pana cand nu doriti sa le consumati. Pastrati-le in frigider in recipiente uscate, acoperite.

Cirese si struguri: Puneti-le in frigider, nespalate, in recipiente de platic pana cand doriti sa le consumati.

Citrice: Prelungiti termenul de valabilitate al clementinelor, grapefruitului, lamailor sau portocalelor prin stocarea lor intr-o plasa in frigider.

Pepeni: Stocati pepenele galben intr-un loc intunecos, uscat, la distanta de alte produse. Pepenele taiat trebuie lasat in frigider.

Fructe samburoase: Pastrati nectarinele, piersicile si prunele intr-o punga de hartie in bucatarie pana cand se coc, apoi mutati-le in frigider.

Rosii: Rosiile trebuie pastrate intotdeauna la temperatura camerei. Rosiile tinute in frigider se strica mai repede.

  • LEGUME

Broccoli si conopida: Broccoliul si conopida trebuie pastrate in sertare diferite din frigider, la distanta de alte produse.

Telina: A se pastra in frigider.

Porumb: A se pastra in frigider cu tot cu coaja.

Castraveti: Pastrati castravetii la temperatura camerei. Acestia pot fi pastrati in frigider timp de 1-3 zile daca sunt consumati intr-o perioada scurta de timp.

Vinete: Vinetele trebuie pastrate la temperatura camerei. Pot fi pastrate in frigider timp de 1-3 zile daca sunt consumate intr-o perioada scurta de timp.

Fasole verde: A se pastra in frigider.

Legume cu frunze: Salata verde, varza si spanacul trebuie pastrate la frigider.

Ceapa si usturoiul: Ceapa si usturoiul trebuie pastrate intr-un loc intunecat, racoros si uscat. Separati-le de alte alimente.

Ciuperci: Pastrati-le nespalate in frigider. Umiditatea le face lipicioase.

Ardei iuti: Tineti ardeii iuti la temperatura camerei. Pot fi pastrati in frigider timp de 1-3 zile daca sunt consumate intr-o perioada scurta de timp.

Radacinoase: Pastrati morcovii, sfecla si ridichile in frigider. Cartofii, cartofii dulci si dovleceii trebuie pusi intr-un loc racoros, intunecat si uscat (camara sau pivnita).

Sursa: Heart.org

A.C.

Specialitate: 
Comentarii

Afinele, murele, capsunile si zmeura sunt fructe delicate si nu trebuie spalate inainte de momentul in care doriti sa le consumati.
Ceva nu este in regula in fraza de mai sus. Cand trebuie spalate?

Evident, in momentul in care doriti sa le consumati.

sau dupa..

Fructele si legumele actuale de pe piata sunt atat de imbibate in chimicale, ca oricum rezista 2 saptamani lejer! de ce as vrea sa le pastrez mai mult, cand piata e plina mereu?

Pagini

Echipa medicala MedLife - Diabet si nutritie

Popescu Valceanu Horatiu,Medic Specialist, Doctor in Medicina
Medic Specialist...
Pantea Ileana-Iuliana,Diabet medic specialist
Diabet medic...
Pop Anca Oana
Medic Specialist
Stolea Violeta,Medic Primar
Medic Primar

Articole similare

Activitatea fizica in timpul iernii/ Foto: MorgueFile.com Este greu sa gasiti motivatia pentru a iesi sa alergati afara in zilele friguroase. Dar, inainte de a va multumi cu salile de fitness aglomerate, ar trebui sa reconsiderati posibilitatea de a face exercitiile fizice in aer liber iarna aceasta. Cum puteti beneficia de pe urma acestei...
Osteoporoza este o boala a scheletului ce duce la fragilitate osoasa / Photo: Captura YouTube Numita si "boala tacuta", osteoporoza afecteaza un numar de 75 de milioane de oameni in Europa, Statele Unite ale Americii si Japonia. Numai in Romania, 1,3 milioane de femei sufera din cauza osteoporozei, afectand una din trei femei cu varsta de...
Burgerii au devenit un aliment din ce in ce mai popular si la indemana pentru persoanele care doresc sa comande ceva repede la birou. Burgerii sunt o optiune buna si atunci cand iesim in oras. Cu toate acestea, continutul lor ne face sa ne intrebam cat de sanatosi sunt si care sunt efectele pe care le au asupra organismului. Specialistii au...
Ce este adevarat si ce este fals din tot ce se spune despre acnee? Ce optiuni cu adevarat eficiente exista pentru a o trata? Care sunt factorii declansatori sau cei care ii inrautatesc evolutia? Dr. Diana Placintescu, medic primar dermato-venerolog, a discutat online cu cititorii si a raspuns intrebarile intr-un interviu video. Dr. Diana...
Oamenii de stiinta japonezi asteapta sa primeasca aprobarea, in circa un an de zile, pentru a creste organe umane in animale pe care apoi sa le transplanteze la oameni.  O comisie de cercetatori si experti juridici numiti de guvern a redactat o recomandare ce va alcatui baza unor noi indicatii referitoare la cercetarea in domeniul embrionilor din...