Cum puteti pastra fructele si legumele proaspete pentru mai mult timp
Cu totii ne-am confruntat cu aceasta problema: cumparam produse proaspete si le punem in frigider, dar nu dureaza mult pana acestea se strica, se zbarcesc sau putrezesc. Pentru a evita arucarea alimentelor, este important sa stiti unde trebuie sa pastrati fructele si legumele si cum sa le separati. Cum trebuie sa depozitati fructele si legumele pentru a le pastra proaspete pentru o perioada mai lunga de timp?
- FRUCTE
Mere: Merele produc etilena, asa ca trebuie sa le pastrati departe de alte produse. Acestea pot fi lasate pe masa pentru aproximativ o saptamana sau in frigider pentru mai mult de sapte zile.
Avocado: Lasati-le sa se coaca in bucatarie, apoi depozitati-le in frigider.
Banane: Tineti bananele verzi in afara frigiderului si lasati-le sa se coaca in bucatarie.
Fructe de padure: Afinele, murele, capsunile si zmeura sunt fructe delicate si nu trebuie pana cand nu doriti sa le consumati. Pastrati-le in frigider in recipiente uscate, acoperite.
Cirese si struguri: Puneti-le in frigider, nespalate, in recipiente de platic pana cand doriti sa le consumati.
Citrice: Prelungiti termenul de valabilitate al clementinelor, grapefruitului, lamailor sau portocalelor prin stocarea lor intr-o plasa in frigider.
Pepeni: Stocati pepenele galben intr-un loc intunecos, uscat, la distanta de alte produse. Pepenele taiat trebuie lasat in frigider.
Fructe samburoase: Pastrati nectarinele, piersicile si prunele intr-o punga de hartie in bucatarie pana cand se coc, apoi mutati-le in frigider.
Rosii: Rosiile trebuie pastrate intotdeauna la temperatura camerei. Rosiile tinute in frigider se strica mai repede.
- LEGUME
Broccoli si conopida: Broccoliul si conopida trebuie pastrate in sertare diferite din frigider, la distanta de alte produse.
Telina: A se pastra in frigider.
Porumb: A se pastra in frigider cu tot cu coaja.
Castraveti: Pastrati castravetii la temperatura camerei. Acestia pot fi pastrati in frigider timp de 1-3 zile daca sunt consumati intr-o perioada scurta de timp.
Vinete: Vinetele trebuie pastrate la temperatura camerei. Pot fi pastrate in frigider timp de 1-3 zile daca sunt consumate intr-o perioada scurta de timp.
Fasole verde: A se pastra in frigider.
Legume cu frunze: Salata verde, varza si spanacul trebuie pastrate la frigider.
Ceapa si usturoiul: Ceapa si usturoiul trebuie pastrate intr-un loc intunecat, racoros si uscat. Separati-le de alte alimente.
Ciuperci: Pastrati-le nespalate in frigider. Umiditatea le face lipicioase.
Ardei iuti: Tineti ardeii iuti la temperatura camerei. Pot fi pastrati in frigider timp de 1-3 zile daca sunt consumate intr-o perioada scurta de timp.
Radacinoase: Pastrati morcovii, sfecla si ridichile in frigider. Cartofii, cartofii dulci si dovleceii trebuie pusi intr-un loc racoros, intunecat si uscat (camara sau pivnita).
Sursa: Heart.org
A.C.
Solicită o programare
Aici puteți să solicitați o programare pentru serviciile noastre de oriunde vă aflați, fără telefon și fără vizită în clinică.
Analizele cu bilet de trimitere în decontare cu Casa de Asigurări de Sănătate se recoltează doar în baza unei programări prealabile.
Articole din aceeași categorie
Doua ore intre cina si culcare: recomandat sau nu?
Decalajul de doua ore intre cina si culcare este considerat a fi o practica eficienta pentru sanatate si pentru reducerea riscurilor anumitor boli. Specialistii au condus un nou studiu, prin care au demonstrat ca aceasta pauza de doua ore nu este asociata cu modificari ale nivelului de glucoza din s...
Care este cel mai daunator tip de grasime?
Diabetul de tip doi, dar si alte boli care au legatura cu obezitatea, depind de modul in care organismul stocheaza excesul de energie, potrivit biologului Mary Jane West-Eberhard, de la ”Smithsonian Tropical Research Institute”. Aceasta a emis o teorie conform careia grasimea din interiorul ...
Cel mai bun antioxidant natural se gaseste in cereale
Specialistii de la Penn State au descoperit, printr-un nou studiu, ca un antioxidant natural, gasit in taratele de cereale, ar putea fi utilizat pentru conservarea produselor alimentare pe o perioada mai indelungata, inlocuind antioxidantii sintetici utilizati in prezent de industria alimentara,...