Publicat la: 
6/01/2014

Care sunt beneficiile consumului de ciocolata

Data viitoare cand mananci o bucata de ciocolata, nu te simti prea vinovat, consumul de ciocolata are si beneficii pentru sanatate. Ciocolata a fost criticata in trecut datorita continutului de grasimi, iar consumul a fost asociat cu acnee, obezitate, tensiune arteriala crescuta si diabet. Astazi ciocolata este apreciata pentru potentialul sau antioxidant, iar beneficiile includ scaderea nivelului colesterolului, prevenirea declinului cognitiv si reducerea riscurilor pentru probleme cardiovasculare, conform MedicalNewsToday.

Consumul de ciocolata poate ajuta la reducerea nivelului de colesterol LDL

Un studiu publicat in The Journal of Nutrition arata ca consumul de ciocolata cu continut de plant sterol si cocoa flavanols ca parte a unei diete cu grasimi scazute poate ajuta sanatatea cardiovasculara prin reducere nivelului de colesterol si imbunatatirea tensiunii artriale.

Ciocolata poate preveni declinul memoriei

Cercetatorii de la Harvard Medical School recomanda consumul a 2 cesti de ciocolata fierbinte pe zi pentru a mentine creierul sanatos si pentru a preveni declinul memoriei. Ei spun ca ciocolata fierbinte ajuta la circulatia sangelui in creier.

"Diferite zone ale creierului au nevoie de mai multa energie pentru a finaliza sarcinile si prin urmare e nevoie de un flux mai mare de sange. Aceasta relatie, numita cuplare neurovasculara, poate juca un rol important in boli cum ar fi Alzheimer."

Ciocolata poate reduce riscul bolilor de inima

Consumul de ciocolata ar putea ajuta la scaderea riscului de aparitie a bolilor de inima cu o treime, spun cercetatorii de la Universitatea din Cambridge, conform unul studiu publicat in BMJ (British Medical Journal).

Autorii au concluzionat ca sunt necesare studii experimentale suplimentare pentru a confirma un efect potential benefic al consumului de ciocolata.
Ciocolata poate preveni un accident vascular cerebral

Oamenii de stiinta canadieni au efectuat un studiu care a implicat 44489 de persoane si au constatat ca oamenii care mananca ciocolata au fost cu 22% mai putin susceptibili de a suferi un accident vascular cerebral decat cei care nu au consumat.

Riscuri

Ciocolata are un numar mare de calorii si contine cantitati destul de mari de zahar. Prin urmare, daca doriti sa slabiti ar trebui sa limitati consumul de ciocolata. Cantitatea mare de zahar poate fi, de asemenea, o cauza a cariilor dentare.

In plus, exista cercetari care sugereaza ca ciocolata poate cauza osteoporoza.

Intr-un studiu, publicat in Jurnalul American de Nutritie Clinica, efectuat pentru a identifica relatia dintre consumul de ciocolata si densitatea osoasa la femei, autorii au concluzionat ca "femeile mai in varsta care consuma ciocolata au avut o densitate osoasa mai scazuta".

Taguri Medlife: 
Specialitate: 

Articole similare

Leslie Saxon, fondator al USC Center for Body Computing, vrea sa inregistreze fiecare bataie de inima a fiecarui om de pe planeta. Viziunea ei nu se opreste aici; Saxon doreste sa creeze o retea online in care oricine isi poate inregistra datele medicale prin intermediul unui telefon mobil, astfel incat utilizatorii sa isi poata intelege si...
Doi chirurgi ortopezi de la University Hospitals Leuven au descoperit un ligament al genunchiului necunoscut pana in prezent. Acest ligament pare sa joace un rol important la pacientii cu leziuni ale ligamentului incrucisat anterior (LIA), care experimenteaza in continuare neplaceri in urma unei operatii de reconstructie a ligamentului si a...
Alimentatia influenteaza sanatatea danturii / Foto: Photoxpress.com O dantura sanatoasa nu este numai rezultatul unei bune igiene orale sau a controalelor regulate la medicul stomatolog, ci si a alimentelor pe care le consumam. Mancarea interactioneaza cu microbii si bacteriile din cavitatea bucala, ceea ce conduce la formarea placii...
Expunerea la o clasa de substante chimice, folosite pentru fabricarea unei game largi de produse de consum, poate cauza modificari ale functiei tiroidei, conform unui nou studiu. Oamenii au o expunere pe scara larga la substantele perfluorinate, care sunt folosite in producerea tesaturilor, covoarelor si a produselor cosmetice. Aceste substante...
Cercetatorii au descoperit anumite "medicamente sociale" care sunt benefice pentru sanatatea si bunastarea indivizilor si a populatiei, prin combinarea informatiilor sociale si biologice provenite din studii longitudinale realizate in Marea Britanie. Cercetatorii au identificat ca, cu cat ai mai multe "medicamente sociale", cu atât ai o sanatate...