Publicat la: 
6/01/2014

Data viitoare cand mananci o bucata de ciocolata, nu te simti prea vinovat, consumul de ciocolata are si beneficii pentru sanatate. Ciocolata a fost criticata in trecut datorita continutului de grasimi, iar consumul a fost asociat cu acnee, obezitate, tensiune arteriala crescuta si diabet. Astazi ciocolata este apreciata pentru potentialul sau antioxidant, iar beneficiile includ scaderea nivelului colesterolului, prevenirea declinului cognitiv si reducerea riscurilor pentru probleme cardiovasculare, conform MedicalNewsToday.

Consumul de ciocolata poate ajuta la reducerea nivelului de colesterol LDL

Un studiu publicat in The Journal of Nutrition arata ca consumul de ciocolata cu continut de plant sterol si cocoa flavanols ca parte a unei diete cu grasimi scazute poate ajuta sanatatea cardiovasculara prin reducere nivelului de colesterol si imbunatatirea tensiunii artriale.

Ciocolata poate preveni declinul memoriei

Cercetatorii de la Harvard Medical School recomanda consumul a 2 cesti de ciocolata fierbinte pe zi pentru a mentine creierul sanatos si pentru a preveni declinul memoriei. Ei spun ca ciocolata fierbinte ajuta la circulatia sangelui in creier.

"Diferite zone ale creierului au nevoie de mai multa energie pentru a finaliza sarcinile si prin urmare e nevoie de un flux mai mare de sange. Aceasta relatie, numita cuplare neurovasculara, poate juca un rol important în boli cum ar fi Alzheimer."

Ciocolata poate reduce riscul bolilor de inima

Consumul de ciocolata ar putea ajuta la scaderea riscului de aparitie a bolilor de inima cu o treime, spun cercetatorii de la Universitatea din Cambridge, conform unul studiu publicat in BMJ (British Medical Journal).

Autorii au concluzionat ca sunt necesare studii experimentale suplimentare pentru a confirma un efect potential benefic al consumului de ciocolata.
Ciocolata poate preveni un accident vascular cerebral

Oamenii de stiinta canadieni au efectuat un studiu care a implicat 44489 de persoane si au constatat ca oamenii care mananca ciocolata au fost cu 22% mai putin susceptibili de a suferi un accident vascular cerebral decat cei care nu au consumat.

Riscuri

Ciocolata are un numar mare de calorii si contine cantitati destul de mari de zahar. Prin urmare, daca doriti sa slabiti ar trebui sa limitati consumul de ciocolata. Cantitatea mare de zahar poate fi, de asemenea, o cauza a cariilor dentare.

În plus, exista cercetari care sugereaza ca ciocolata poate cauza osteoporoza.

Intr-un studiu, publicat in Jurnalul American de Nutritie Clinica, efectuat pentru a identifica relatia dintre consumul de ciocolata si densitatea osoasa la femei, autorii au concluzionat ca "femeile mai in varsta care consuma ciocolata au avut o densitate osoasa mai scazuta".

Taguri Medlife: 

Adaugă comentariu nou

Alte articoleVezi toate articolele

Pierderea in greutate poate scadea riscul declansarii cancerului endometrial in randul femeilor in varsta, este de parere autorul studiului publicat in "Journal of Clinical Oncology", Juhua Luo,...
M
macrocefal, a adj. - cu capul mare (fr. macrocéphale)- maladie s.f. boala. (fr. maladie) maladiv, a adj. - bolnavicios (fr. maladif)- malformatie s.f. viciu de conformatie congenitala (fr....