Call Center
(021) 9646
Suni din străinătate?
+4021 408 4000
(021) 408 4000
Spitalele MedLife
București
Sibiu
Arad
Brașov
Ploiesti
Cluj-Napoca
Timișoara
Craiova
Iasi
Află toate informațiile despre analize, laboratoare, puncte de recoltare, gama de analize, indicații pentru pacienți
LISTĂ ANALIZE
Analize disponibile: analize sânge, biochimie, hematologie, imunologie, markeri tumorali, citologie, microbilogie, toxicologie, genetică
REZULTATE ANALIZE ONLINE
Afla rezultatele analizor tale online. Te loghezi cu CODUL DE PROBA primit si CNP-ul tau si poti accesa rezultatele online.
GLOSAR ANALIZE
Află detalii despre analizele de laborator: semnificații, intervale de referință, interpretarea valorilor mari sau mici, indicații de recoltare
GLOSAR AFECȚIUNI
Află totul despre cele mai frecvente afectini: cum se manifestă, care sunt cauzele, simptome, care este tratamentul și cum se previn
INDICATII RECOLTARE
Află cum te pregătești pentru recoltările și examinările de laborator: probe sânge, urină, materii fecale, exhudat faringan, secreții genitale
TESTARE RT-PCR COVID-19
Alege prevenția! Află mai multe informații despre testul Real Time PCR.
LABORATOARE CENTRALE
LABORATOARE COVID
Alege MedLife când ai nevoie de Radiografii, Ecografii, Tomografii sau RMN. Investim constant în cei mai buni specialiști și echipamente pentru o diagnosticare precisă și rapidă
Departamente
CENTRE IMAGISTICĂ
PREGĂTIRE PENTRU INVESTIGAȚII
Constanța
Iași
Neamț
Târgoviște
Mureș
Abonamente individuale
Abonamente Corporate
Pachete prevenție post COVID-19
RELAȚIA CU INVESTITORII
Obține informații despre Calendarul financiar, Rapoarte și prezentări pentru investitori, Guvernantă Corporativă, Documente și noutăți MedLife
ISTORIA ȘI EVOLUŢIA MEDLIFE
Suntem cel mai mare operator privat de servicii medicale din România și depunem toate eforturile pentru a asigura calitatea excepțională a actului medical
RoMaine
Facem România bine prin cunoaștere, tehnologie și resposabilitate. Medicină, așa cum o înțelegem noi, este cunoașterea vieții de la stiintă la emoții
Corporate Social Resposability (C.S.R)
Află despre strategia de sustenabilitate MedLife. Un angajament pe care ni l-am asumat de a avea un comportament etic și responsabil, îmbunătățind în diverse moduri viața comunității.
NEWSROOM PENTRU PRESĂ
Vezi comunicatele de presă, kitul de presă, galeria multimedia, cifrele sistemului medical și ultimele știri MedLife
INVESTIM ÎN CERCETARE
La MedLife, binele se face prin cunoaștere, iar cunoașterea înseamnă știință, tehnologie, cercetare. Descoperă proiectele centrului de cercetare MedLife, creat pentru nevoi și soluții autohtone.
Află cum trebuie să te pregătești pentru investigații Imagistice: RMN, CT, Radiologie, Mamografie, Endoscopie, Osteodensimetrie (DEXA)
Alte denumiri: Poliartrita reumatoida sau Reumatism
Artrita reumatoida, cunoscuta si ca reumatism, este o tulburare inflamatorie cronica care poate afecta mai mult decat articulatiile. La unii oameni afectiunea poate sa deterioreze inclusiv pielea, ochii, plamanii, inima si vasele de sange.
O tulburare autoimuna, artrita reumatoida apare atunci cand sistemul imunitar ataca in mod eronat propriile tesuturi ale corpului. Spre deosebire de deteriorarea lacrimala a osteoartritei, artrita reumatoida afecteaza mucoasa articulatiilor, provocand o umflare dureroasa, care poate duce la eroziunea osoasa si la deformarea articulatiilor.
In timp ce noile tipuri de medicamente au imbunatatit dramatic optiunile de tratament, artrita reumatoida severa poate duce la dizabilitati fizice.
Aflati despre alte tipuri de artrita:
Ce este poliartrita ● Cauzele poliartritei ● Diagnosticul poliartritei ● Simptomele poliartritei ● Tratamentul pentru poliartrita ▶
Artrita reumatoida apare atunci cand sistemul imunitar ataca sinoviul - mucoasa membranelor care inconjoara articulatiile, inflamatia care ingrosa sinoviul putand distruge in cele din urma cartilajul si osul din articulatie. Tendoanele si ligamentele care adapostesc articulatia slabesc si se intend si, treptat, articulatia isi pierde forma si alinierea.
Semnele si simptomele pentru artrita reumatoida pot include:
Artrita reumatoida precoce tinde sa va afecteze mai intai articulatiile mai mici - in special articulatiile care va ataseaza degetele la maini si picioare. Pe masura ce boala progreseaza, simptomele se raspandesc adesea la incheieturi, genunchi, glezne, coate, solduri si umerii. In cele mai multe cazuri, simptomele apar in aceleasi articulatii de pe ambele parti ale corpului.
Aproximativ 40% din persoanele care au artrita reumatoida experiementeaza semne si simptome care nu implica articulatiilor. Artrita reumatoida poate afecta multe structuri non-articulate, incluzand pielea, ochii, plamanii, inima, rinichii, glandele salivare, tesutul nervos, maduva osoasa si vasele de sange.
Descoperirile recente indica faptul ca remisia simptomelor este mai probabila atunci cand tratamentul incepe mai devreme cu medicamente puternice cunoscute sub numele de medicamente antireumatice care modifica boala. De asemenea, medicul dvs. va poate trimite la un terapeut care va poate invata exercitii pentru a va mentine articulatiile flexibile. Terapeutul poate sugera si noi modalitati de a face sarcini zilnice, ceea ce va fi mai usor pentru articulatii. De exemplu, daca degetele sunt dureroase, poate doriti sa ridicati un obiect folosind antebratele.
Daca medicamentele nu reusesc sa previna sau sa incetineasca lezarea articulatiilor, dumneavoastra si medicul puteti lua in considerare interventia chirurgicala pentru a repara articulatiile deteriorate. Chirurgia poate ajuta la restabilirea capacitatii de a va folosi articulatia. De asemenea, poate reduce durerea si deformarile.
Reumatologie
Call Center - (021) 9383
Reumatologie și Ecografie 2D
Call Center - (021) 9646
Call Center - (026) 8960
, Medicina interna și Reumatologie
Aici puteți să solicitați o programare pentru serviciile noastre de oriunde vă aflați, fără telefon și fără vizită în clinică.
Analizele cu bilet de trimitere în decontare cu Casa de Asigurări de Sănătate se recoltează doar în baza unei programări prealabile.
Pentru stabilirea unei programări necesare pentru efectuarea analizelor medicale, vă rugăm să apelați numărul de Call Center (021) 9646 . Pentru interpretare rezultate analize medicale, vă recomandăm să solicitați o programare la unul dintre medicii noștri.
Pentru programarea la testul PCR SARS-COV-2 vă rugăm să accesați acest link.
©2022 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.