Call Center
(021) 9646
Suni din străinătate?
+4021 408 4000
(021) 408 4000
Laboratoare și puncte de recoltare MedLife
Descoperă locațiile MedLife în care poți efectua o gamă extinsă de analize medicale.
Preț analize
Rezultate analize online
Glosar analize medicale
Glosar afecțiuni medicale
Indicații recoltare
Laboratoare MedLife
Puncte de recoltare MedLife
Imagistică MedLife
Alege MedLife pentru investigații de imagistică cu metode avansate de diagnostic.
RMN
Tomografie computerizată
Ecografie
Endoscopie
Mamografie
Osteodensitometrie (DEXA)
Radiologie
Colonoscopie
Pregătire pentru investigații
Monitorizare CT post COVID-19
Radioterapie
Abonamente MedLife
Ai grijă de sănătatea ta și a celor dragi cu abonamentele de sănătate MedLife.
Abonamente corporate
Abonamente IMM
Abonamente individuale de sănătate
Abonament LevelUp
Despre MedLife
Istoria și evoluţia MedLife
Descoperă povestea celui mai mare operator privat de servicii medicale din România.
Centru de cercetare MedLife
Descoperă proiectele centrului de cercetare MedLife creat pentru nevoi și soluții autohtone.
RoMâine
RoMâine îl facem azi, construind o țară mai bună cu Grijă, Respect, Empatie, Încredere și Speranță.
Corporate Social Resposability (C.S.R)
Descoperă strategia de sustenabilitate MedLife.
Newsroom
Citește comunicatele de presă și ultimele știri MedLife și descarcă kitul de presă.
Descoperă informații utile despre hepatita b: de la cauze, factori de risc, simptome, diagnosticare, până la metode de tratament și de prevenție.
Pentru recomandări personalizate, solicită o programare la un medic din Sistemul Medical MedLife.
Hepatita B este o infecție hepatică virală cauzată de virusul hepatitic B (VHB), ce poate pune viața în pericol. Această afecțiune reprezintă o problemă majoră de sănătate la nivel global. Poate provoca infecții cronice și favorizează apariția cirozei și a cancerului hepatic, boli care pot să conducă la deces.
VHB este unul dintre cele cinci tipuri de hepatită virală pe lângă hepatita A, C, D și E. Fiecare tip de hepatită este declanșat de un virus distinct, în timp ce tipurile B și C sunt cele mai predispuse la a deveni cronice şi a duce la hepatocarcinom.
Infecția cu VHB poate fi acută sau cronică:
Hepatita B este deosebit de contagioasă, răspândindu-se prin contactul cu sângele infectat sau cu alte fluide corporale (spermă, secreţii vaginale, lapte matern). Deși virusul poate să se găsească în salivă, acesta nu se răspândește prin sărut sau prin partajarea ustensilelor, dar nici prin strănut, tuse sau alăptare.
Cauzele comune ale infecției cu virusul HBV includ:
Riscul de infecție cu hepatita B crește în următoarele situații:
Simptomele hepatitei acute B pot să fie insezizabile timp de mai multe luni. Când se dezvoltă forma cronică, simptomele comune includ:
Orice simptom al hepatitei B necesită o evaluare urgentă, mai ales în cazul persoanelor cu vârsta peste 60 de ani. În cazul acestora, manifestările bolii sunt mult mai grave.
Pentru diagnosticarea hepatitei B se efectuează un examen fizic, în timpul căruia medicul încearcă să depisteze semne vizibile de afectare a ficatului, cum ar fi îngălbenirea pielii, circulaţie colaterală specifică, abdomen mărit în volum sau dureri abdominale. În plus, testele care pot ajuta la diagnosticarea hepatitei B sau a complicațiilor acesteia includ:
Majoritatea persoanelor diagnosticate cu infecție cronică cu hepatită B au nevoie de tratament pentru tot restul vieții. Decizia de a începe tratamentul depinde de o serie de factori, printre care:
Tratamentul pentru hepatita cronică B poate include:
Complicațiile hepatitei virale cronice includ:
Cel mai bun mod pentru a preveni hepatita B este vaccinarea. Toți adulții cu vârsta cuprinsă între 18 și 59 de ani ar trebui să beneficieze de acest vaccin. În plus, toți adulții cu vârsta peste 18 ani ar trebui să fie testați cel puțin o dată în viață.
De asemenea, riscul de infecție cu VHB poate să fie diminuat dacă partenerii sexuali se testează. Se recomandă protecția în timpul contactului sexual și evitarea consumului de droguri sau alte substanţe.
Bibliografie
Hemoroizii externi sunt hemoroizi care afectează venele din afara anusului şi pot provoca fisuri, sângerări anale, tromboze și mâncărimi. Hemoroizii, numiți și piloți,...
Vezi detalii
Hepatita este termenul folosit pentru a descrie o inflamație a ficatului care poate fi cauzată fie de infecția cu unul dintre virusurile hepatice (A, B, C, delta, E),...
Hepatita A este o infecţie autolimitată, asociată unei inflamații a ficatului, cauzată de virusul hepatitei A (HAV). Hepatita A virală este o boală transmisibilă care...
Hepatita C este o boală care duce la inflamarea ficatului și care este provocată de un virus (VHC). Hepatita C este o infecție virală, care se transmite prin sânge...
Hepatita este o afecțiune inflamatorie, care afectează ficatul. Când inflamația ficatului persistă timp de cel puțin șase luni, se numește hepatită cronică.Deși este...
Hepatita D, cunoscută și sub denumirea de hepatită delta, este o infecție virală care apare din cauza virusului hepatitei D (HDV) și care provoacă inflamarea ficatului....
Solicită o programare
Alege opțiunea de a te programa online, simplu și rapid, prin intermediul formularului de programare.
©2025 Acest site este proprietatea MedLife S.A. Toate drepturile rezervate.