Miopie

Miopia este cea mai frecventa eroare de refractie a ochiului, “de vina” fiind sturctura ochiului. Cand globul ocular este prea lung sau corneea - stratul exterior de protectie al ochiului - este prea curbata, lumina care intra in ochi nu se va focaliza corect. Imaginile se concentreaza în fata retinei, partea sensibila la lumină a ochiului, in loc direct asupra retinei. Acest lucru determina o vedere neclara.

De obicei, miopia incepe in copilarie si, in cele mai multe cazuri, se stabilizeaza la varsta adulta, dar uneori continua sa progreseze odata cu varsta. Miopia se poate corecta cu ochelari, lentine de contact sau chirurgical.

Echipa medicala MedLife - Oftalmologie, Oftalmologie pediatrica

  •  
  • 1 of 13

Miopie - Cauze / agent infectios / factori de risc

Cauzele miopiei

Micopia apare atunci cand globul ocular este prea lung, in raport cu puterea de focalizare a corneei si a lentilei ochiului. Acest lucru face ca razele de lumina sa se concentreze intr-un punct in fata retinei, mai degraba decat direct pe suprafata acesteia.

Miopie poate fi, de asemenea, cauzata de cornee si/sau lentila prea curbata pentru lungimea globului ocular. În unele cazuri, miopia se datoreaza unei combinatii a acestor factori.

Factori de risc ai miopiei

Prezinta risc de a suferi de aceasta afectiune cei care au in familie persoane cu miopie. De asemenea, femeile au un risc mai mare de a dezvolta miopia. Risc crescut exista si la copiii nascuti prematur.

Miopie - Simptome

Daca sunteti miop, primul semn va fi dificultatea de a vedea obiecte aflate la indepartare, in contrast cu usurianta cu care vedeti lucrurile aflate in imediata aproapiere a dumneavoastra.  

Alte semne si simptome de miopie include:

  • ochi obositi cand incercati sa vedeti obiecte aflate la mai mult de cativa metri distanta;
  • senzatia de “pete” pe ochi;
  • dureri de cap; 
  • strabism;
  • copii nu pot citi clar ce scrie pe tabla.

Miopie - Tratament

Ochelarii, lentilele de contact sau chirurgia refractiva pot corecta problema miopiei. La ochelari si lentile, prescriptia va fi un numar negativ. In functie de gradul de miopie, este posibil sa aveti nevoie sa purtati ochelarii sau lentilele de conta ct tot timpul sau numai atunci cand aveti nevoie de vizibilitate la distanta foarte clara, cum ar fi atunci cand conduceți sau cand vizionati un film.

Miopie - Preventie

Desi miopia este o afectiune care se trateaza usor, ea nu poate fi nici prevenita si nici nu se poate stopa evolutia ei odata instalata.

Miopie - Bibliografie

Adaugă comentariu nou

Plain text

  • Taguri HTML permiseŞ <br>
  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
8 + 6 =
Rezolvați această problemă aritmetică simplă și introduceți rezultatul. De exemplu, pentru 1+3 introduceți 4.