Uretrita la barbati

Alte denumiri: Uretrita masculina

Uretrita masculina este o afectiune cu transmitere sexuala si consta in aparitia unei inflamatii acute sau cornice la nivelul mucoasei uretrale.

Uretrita masculina este o afectiune inflamatorie foarte frecvent intalnita in randul adolescentilor si al adultilor, incidenta fiind in randul adultilor tineri pana in jurul varstei de 25 de ani.

Medici specialiști - Urologie

Grelus Alin Ioan
Grelus Alin Ioan
Medic Specialist
Grelus Alin Ioan
Grelus Alin Ioan
Medic Specialist

Urologie

PAT
Priporeanu Alexandru-Tiberiu
Medic Specialist
PAT
Priporeanu Alexandru-Tiberiu
Medic Specialist

Ecografie 4d- Voluson și Urologie

MI
Mihai Ionela
Medic Specialist
MI
Mihai Ionela
Medic Specialist

Urologie

MA
Munteanu Alexandra
Medic Specialist
MA
Munteanu Alexandra
Medic Specialist

Camera De Garda , Chirurgie Generala , Chirurgie Pediatrica , Chirurgie Plastica Si Microchirurgie Reconstructiva. Chirurg și Urologie

Cauze / Agent infecțios / Factori de risc

Factorii declansatori acestei inflamatii sunt infectia cu gonococul Neisseria gonorrhea, Candida lbicans, Chlamydia trachomatis, streptococul beta-hemolitic de grup A, Bacilul Koch sau virusul Herpex simplex, dar si Ureaplasma urealiticum si Mycoplasma genitalium.

Simptome

Simptomele uretritei la barbati

Pacientii diagnosticati cu uretrita acuta pot acuza aparitia unor dureri intense in timpul actului mictional , cat si aparitia secretiilor uretrale purulente si disurie.

In cazul barbatilor cu uretrita subacuta sau cronica , tabloul clinica este mai diminuat , dar persistent.

Pe parcursul evolutiei bolii , aceste simptome au dus la repercursiuni asupra psihicului bolnavului precum depresie sau diferite fobii (teama de as contamina partenera de viata) , tulburari comportamentale , iritabilitate , stari anxioase.

Bolnavii cu uretrita acuza prurit(mancarimi) , hematuria , durere in timpul actului sexual sau ejaculare dureroasa.

Diagnosticul de uretrita masculina

Diagnosticul de uretrita la barbati se pune pe baza simptomatologiei clinice (prurit , secretii uretrale , durere mictionala etc) si a investigatiilor paraclinice , examenul citologic si bacteriologic al secretiei uretrale , teste serologice , uretroscopie sau uretrocistografie .

Diagnosticul diferential se face cu afectiuni precum orhita , prostatita, epididimita , infectiile tractului urinar sau scurgeri aparute in cazul bolnavilor cu sonda uretro-vezicala.

Tratament

Tratamentul etiologic cu antibiotic , are ca scop distrugerea agentului pathogen care a determinat aparitia locala si preventia recidivelor . Se recomanda ca antibioterapia sa fie administrate atat bolnavului cat si a partenerei sale.

Durata tratamentului in cazul uretritei cornice este cuprinsa intre 3 si 6 saptamani.Incazul uretritelor de origine virala ( aparuta in urma infectiei cu Herpes Simplex) se pot administra antivirale , in asociere cu medicamentele antialgice , pentru ameliorarea durerilor.

Tratamentul local se face pe baza de creme , unguente sau lotiuni pe baza de antimicotice .

In urma adiministrarii tratamentului intr-un timp precoce , rezultatul este unul favorabil si evolueaza spre vindecare . Complicatiile aparute in cadrul uretritelor masculine sunt rare.

Coduri de diagnostic asociate
  • Uretrita Nespecifica
  • Alte Uretrite
  • Uretrita In Cursul Bolilor Clasate La Alte Locuri
Specialități asociate
  • Urologie

©2021 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.