Uretrita

Alte denumiri:

Uretrita reprezinta inflamatia uretrei, tubul care transporta urina din vezica in afara corpului. Durere atunci cand urinati este principalul simptom al afectiunii. Uretrita apare, in general, in urma unei infectiei bacteriene. Acesta poate fi de obicei vindecat cu antibiotice.

Uretrita nu este aceeasi cu o infectie a tractului urinar (UTI). Uretrita este o inflamatie a uretrei, in timp ce UTI este o infectie a tractului urinar. Acestea pot avea simptome similare, dar necesita metode diferite de tratament in functie de cauza care sta la baza uretritei. Uretrita afecteaza persoanele de toate varstele.

Atat barbatii, cat si femeile, pot dezvolta aceasta afectiune. Cu toate acestea, femeile au o sansa mai mare de a dezvolta boala decat barbatii.

Medici specialiști - Urologie

Grelus Alin Ioan
Grelus Alin Ioan
Medic Specialist
Grelus Alin Ioan
Grelus Alin Ioan
Medic Specialist

Urologie

MA
Munteanu Alexandra
Medic Specialist
MA
Munteanu Alexandra
Medic Specialist

Camera De Garda , Chirurgie Generala , Chirurgie Pediatrica , Chirurgie Plastica Si Microchirurgie Reconstructiva. Chirurg și Urologie

TTM
Tohati Tiberiu Marcel
Medic Primar, Doctor in Stiinte Medicale
TTM
Tohati Tiberiu Marcel
Medic Primar, Doctor in Stiinte Medicale

Urologie

PMV
Pirvut Mircea Valentin
Medic Specialist
PMV
Pirvut Mircea Valentin
Medic Specialist

Ecografie 2d și Urologie

Cauze / Agent infecțios / Factori de risc

Cauzele uretritei

Majoritatea cazurilor de uretrita apar in urma unei infectiii cu bacterii care intra in uretra de pe pielea din jurul deschiderii uretrei. Bacteriile care provoaca de obicei uretrida includ: E. coli si alte bacterii prezente in scaun, gonococcus, care este transmisa sexual si provoaca gonoree, chlamydia trachomatis, care este transmisa sexual si cauzeaza chlamydia, virusul herpes simplex.

Infectiile cu transmitere sexuala, cum ar fi gonoreea si chlamydia, sunt de obicei limitate la uretra. Dar ele se pot extinde in organele reproductive ale femeilor, provocand boala inflamatorie pelvina.

La barbati, gonoreea si chlamydia provoaca uneori epididimita, o infectie a epididimului, un tub situate pe exteriorul testiculelor.

Factori de risc pentru uretrita

 • Varsta si sexul, femeile tinere fiind mai expuse infectiei;
 • Igiena precara;
 • Parteneri sexuali noi sau multipli.

Simptome

Principalul simptom al inflamatiei uretrei este durerea la urinare (disurie). In plus fata de durere, simptomele afectiunii includ:

 • Nevoia urgenta sau frecventa de a urina;
 • Dificultate in a incepe sa urinati;
 • Mancarime sau disconfort atunci cand nu urinati;
 • Durerea in timpul actului sexual;
 • La barbati, sange in materialul seminal sau in urina.

Tratament

Antibioticele pot vindeca cu succes uretrita cauzata de bacterii. Partenerul sexual ar trebui, de asemenea, tratat pentru a preveni reinfectarea. Este important sa va reanalizati dupa trei luni pentru a va asigura ca infectia este complet eliminata.

Coduri de diagnostic asociate
 • Uretrita Nespecifica
 • Uretrita In Cursul Bolilor Clasate La Alte Locuri
 • Alte Uretrite
Specialități asociate
 • Urologie

©2021 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.