Publicat la: 
10/07/2013

Berea fără alcool poate ajuta la ridicarea cu până la 30% a nivelului de antioxidanţi din laptele matern, potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Valencia şi Spitalul Universitar Dr. Peset. "Fabricată din aceleaşi ingrediente naturale specifice berii, varianta fara alcool oate fi băută chiar în timpul sarcinii sau în perioada de alăptare a bebeluşilor. Rezultatele studiului sunt fără îndoială interesante şi explicabile dacă e să luam în considerare doar calităţile hameiului, de pildă. Un singur lucru aş dori să mai adaug, o informaţie cred preţioasă pentru mamele care preferă această băutură şi care doresc să îşi menţină silueta: berea fără alcool are şi un nivel caloric scăzut, de doar 18 kcal/ 100 ml", susţine dr. Corina Zugravu, preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie, potrivit unui comunicat de presă al centrului.

Consumul de bere fără alcool poate optimiza nivelul antioxidanţilor din laptele matern. Aceasta este principala concluzie a studiului condus de dr. Pilar Codoner, şefa departamentului de Pediatrie al Spitalului Dr. Peset din Valencia şi dr. Victoria Valls, cercetător în cadrul Universităţii din Valencia.

Studiul a fost realizat cu ajutorul a 80 de mame aflate în perioada alăptării, dintre care jumătate au urmat o dietă obişnuită, în timp ce restul au avut un supliment de două beri fără alcool pe zi, timp de 30 de zile.

Pe durata studiului a fost determinat nivelul antioxidanţilor din laptele matern în trei momente diferite ale alăptării, în funcţie de starea de maturitate (la începutul studiului, după 15 zile şi în final după 30 de zile).

Astfel, s-a observat o diminuare a activităţii antioxidante pe măsură ce laptele matern se maturizează, totuşi, mamele care şi-au completat dieta cu bere fără alcool au manifestat o scădere mai mică şi mai lentă. De fapt, s-a constatat că îmbogăţirea dietei cu bere fără alcool poate mări cu până la 30% nivelul antioxidanţilor din laptele matern.

De asemenea, studiul a relevat că atât mamele care au urmat dieta îmbogăţită cu bere fără alcool, cât şi bebeluşii acestora pot prezenta probleme mai mici în procesul de oxidare celulară şi o creştere a nivelului de antioxidanţi din sânge.

Consumul moderat de bere trebuie completat de un stil de viaţă sănătos şi o alimentaţie corespunzătoare, atrag atenţia membrii Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

Sursa: AGERPRES

Specialitate: 

Echipa medicala MedLife - Pediatrie

Mihalache Maria Georgiana,Medic Rezident
Medic Rezident
Serban Ramona,Medic Rezident
Medic Rezident
Ciaus Raluca Mihaela,Medic Primar Pediatru
Medic Primar...
Ionescu Elena,Medic Rezident
Medic Rezident
  •  
  • 1 of 37

Articole similare

Cu totii avem un prieten care se bucura de mese nesanatoase, are un stil de viata sedentar si e slab. La prima vedere putem presupune ca acesti oameni sunt sanatosi, dar nu este intotdeauna cazul. Daca nu ai griji legate de greutate, de ce trebuie sa eviti tentatiile dulci sau sarate si sa mananci alimente sanatoase? Greutate sanatoasa ≠ sanatate...
Antioxidantii par sa fie peste tot; in superalimente si produsele pentru ingrijirea pielii, chiar si in ciocolata si vin rosu. Produsele care contin antioxidanti sunt comercializate ca fiind esentiale pentru o sanatate buna, cu promisiuni de combatere a bolilor si de incetinire a procesului de imbatranire, scrie theconversation.com. Dar sunt...
Multi oameni cauta solutii pentru kilogramele in plus si gasesc multe sfaturi despre ''cum sa arzi grasimea mai usor''. Ce inseamna, de fapt, acest lucru? Care este procesul prin care organismul depoziteaza grasimea si ce se intampla cand ardem grasimea? Celulele normale de grasime exista in primul rand pentru a stoca energia. Organismul va...
Consumul de bere ar putea ajuta la protejarea creierului de un numar de boli degenerative, sustin oamenii de stiinta chinezi, scrie Agerpres. Un studiu realizat de o echipa de cercetatori de la Universitatea Lanzhou a constatat ca xanthohumol-ul, un tip de flavonoid (o clasa de metaboliti secundari ai plantelor, cu proprietati antioxidante, n...
Colagenul este o proteina structurala ce se regaseste din abundenta in organismul nostru, la nivelul pielii, parului si in alte tesuturi conjuctive. Organismul nostru produce in mod natural colagen, dar nivelul acestuia scade pe masura ce inaintam in varsta. O scadere a nivelului de colagen poate avea ca rezultat pierderea elasticitatii pielii si...