Publicat la: 
12/03/2015

Cinci alimente ideale pentru durerile articulare

Articulatiile noastre sunt construite sa reziste la forte incredibile. In fiecare articulatie se afla o capsula cu lichid sinovial, care protejeaza cartilajul. O dieta nepotrivita, varsta si genetica pot cauza ruperii cartilajului, provocand o reactie inflamatorie. Din fericire, exista anumite alimente care pot consolida sanatatea articulatiilor.

Uleiul de masline extra-virgin

Cercetatorii de la Universitatea din Catania, Italia, au adaugat ulei de masline extra-virgin la dieta sobolanilor care prezentau afectiuni ale articulatiilor. Dupa 8 saptamani, acestia au avut un nivel mai ridicat de lubricin, o proteina din lichidul sinovial care protejeaza cartilajul si functioneaza ca lubrifiant.

Chefirul

Chefirul furnizeaza o serie de bacterii sanatoase, inclusiv o tulpina numita l.casei. Intr-un studiu, participantii care au primit o doza zilnica de l.casei pentru doua luni au avut niveluri mai scazute ale markerilor inflamatorii si au prezentat mai putina rigiditate articulara.

Portocalele

Intr-un studiu, subiectii cu dureri de genunchi care au primit un extract de coaja de portocala timp de 8 saptamani au resimtit o ameliorare a durerilor.

Somon

Somonul este o sursa excelenta de grasimi omega 3. Studiile in care au fost incluse suplimentele cu omega-3 au aratat ca aceste grasimi declanseaza o serie de reactii cheie, care au dus la reducerea inflamatiei articulatiilor, in special in randul persoanelor care sufereau de artrita.

Curcuma/Tumeric

Intr-un studiu ce a implicat persoane care aveau dureri de genunchi, administrarea unui extract de curcuma, timp de sase saptamani, a ajutat la reducerea disconfortului. Curcuma contine un antioxidant puternic, numit curcumina, care poate reduce cantitatea de compusi inflamatorii din celulele cartilaginoase.

Sursa: Prevention

A.C.

Specialitate: 
Comentarii

Doresc sa primesc materiale cu retete cat mai naturale pentru ameliorarea durerilor articulare.

Pagini

Echipa medicala MedLife - Ecografie 3D, Reumatologie

Medic Specialist...
Costin Arbore Larise,Medic Specialist
Medic Specialist
Medic Specialist
Milicescu Mihaela-Florica,Medic Primar Medicina Interna, Medic Primar Reumat
Medic Primar...

Articole similare

Nu poti sa iti dai seama daca un aliment este contaminat cu E. coli dupa felul in care arata, miros sau gust. Desi cele mai multe tipuri de bacterii Escherichia coli (E. Coli) sunt inofensive, anumite tulpini, cum ar fi E. coli O157: H7, pot provoca boli grave. Cateva sfaturi care va pot proteja de E. coli : Clatiti si spalati bine produsele...
Doi chirurgi ortopezi de la University Hospitals Leuven au descoperit un ligament al genunchiului necunoscut pana in prezent. Acest ligament pare sa joace un rol important la pacientii cu leziuni ale ligamentului incrucisat anterior (LIA), care experimenteaza in continuare neplaceri in urma unei operatii de reconstructie a ligamentului si a...
Oameni de stiinta din Japonia au gasit o cale sa "citeasca" visele, se arata intr-un studiu. Acestia au folosit rezultatele investigatiilor prin rezonanta magnetica pentru a scoate la iveala imaginile formate in creier in primul stadiu al somnului, scrie BBC. Cercetatorii care si-au publicat studiul in revista Science spun ca acuratetea...
Barbatii care iau suplimente de vitamina C in mod regulat au un risc mai mare de a dezvolta pietre la rinichi, conform unui studiu realizat la Karolinska Institutet din Suedia. Cercetarea a aratat totusi ca nu exista un risc crescut legat de multivitamine, care contin concentratii mai mici de vitamina C. Cercetarea se bazeaza pe datele obintute...
Care sunt avantajele laptelui matern?/ Foto: Dreamstime.com In Romania, rata alaptarii copiilor este de 12,6%, in vreme ce in tarile nordice este in jur de 89-94%, dupa un raport al UNICEF (2011). De ce sustin specialistii alaptarea si care sunt avantajele laptelui praf? Exista vreo legatura intre coeficientul de inteligenta, anemie, alergii,...