Cinci alimente ideale pentru durerile articulare

Articulatiile noastre sunt construite sa reziste la forte incredibile. In fiecare articulatie se afla o capsula cu lichid sinovial, care protejeaza cartilajul. O dieta nepotrivita, varsta si genetica pot cauza ruperii cartilajului, provocand o reactie inflamatorie. Din fericire, exista anumite alimente care pot consolida sanatatea articulatiilor.
Uleiul de masline extra-virgin
Cercetatorii de la Universitatea din Catania, Italia, au adaugat ulei de masline extra-virgin la dieta sobolanilor care prezentau afectiuni ale articulatiilor. Dupa 8 saptamani, acestia au avut un nivel mai ridicat de lubricin, o proteina din lichidul sinovial care protejeaza cartilajul si functioneaza ca lubrifiant.
Chefirul
Chefirul furnizeaza o serie de bacterii sanatoase, inclusiv o tulpina numita l.casei. Intr-un studiu, participantii care au primit o doza zilnica de l.casei pentru doua luni au avut niveluri mai scazute ale markerilor inflamatorii si au prezentat mai putina rigiditate articulara.
Portocalele
Intr-un studiu, subiectii cu dureri de genunchi care au primit un extract de coaja de portocala timp de 8 saptamani au resimtit o ameliorare a durerilor.
Somon
Somonul este o sursa excelenta de grasimi omega 3. Studiile in care au fost incluse suplimentele cu omega-3 au aratat ca aceste grasimi declanseaza o serie de reactii cheie, care au dus la reducerea inflamatiei articulatiilor, in special in randul persoanelor care sufereau de artrita.
Curcuma/Tumeric
Intr-un studiu ce a implicat persoane care aveau dureri de genunchi, administrarea unui extract de curcuma, timp de sase saptamani, a ajutat la reducerea disconfortului. Curcuma contine un antioxidant puternic, numit curcumina, care poate reduce cantitatea de compusi inflamatorii din celulele cartilaginoase.
Sursa: Prevention
Solicită o programare
Aici puteți să solicitați o programare pentru serviciile noastre de oriunde vă aflați, fără telefon și fără vizită în clinică.
Analizele cu bilet de trimitere în decontare cu Casa de Asigurări de Sănătate se recoltează doar în baza unei programări prealabile.
Articole din aceeași categorie

Doua ore intre cina si culcare: recomandat sau nu?
Decalajul de doua ore intre cina si culcare este considerat a fi o practica eficienta pentru sanatate si pentru reducerea riscurilor anumitor boli. Specialistii au condus un nou studiu, prin care au demonstrat ca aceasta pauza de doua ore nu este asociata cu modificari ale nivelului de glucoza din s...

Care este cel mai daunator tip de grasime?
Diabetul de tip doi, dar si alte boli care au legatura cu obezitatea, depind de modul in care organismul stocheaza excesul de energie, potrivit biologului Mary Jane West-Eberhard, de la ”Smithsonian Tropical Research Institute”. Aceasta a emis o teorie conform careia grasimea din interiorul ...

Cel mai bun antioxidant natural se gaseste in cereale
Specialistii de la Penn State au descoperit, printr-un nou studiu, ca un antioxidant natural, gasit in taratele de cereale, ar putea fi utilizat pentru conservarea produselor alimentare pe o perioada mai indelungata, inlocuind antioxidantii sintetici utilizati in prezent de industria alimentara,...