ESTETICA

13 August 2010

Epilarea cu ceara – piele fina, dar si efecte neplacute

Epilarea cu ceara - piele fina, dar si efecte neplacute

Epilarea cu ceara are si efecte neplacute / Foto: PhotoXpress

Epilarea cu ceara este una din cele mai vechi si mai folosite metode de indepartare a parului. Femeile o prefera pentru ca lasa pielea fina, iar efectul rezista o perioada mai lunga de timp. Stiai insa ca epilatul cu ceara are si o serie de efecte neplacute?

Pielea epilata regulat cu ceara isi pierde mai repede din suplete si elasticitate. Acest efect apare probabil din cauza faptului ca ceara este indepartata prin smulgere, ceea ce afecteaza tegumentul. De asemenea, pielea epilata cu ceara se rideaza mai usor. S-ar putea spune ca acesta este un efect secundar al efectului secundar, deoarece ridurile apar tocmai ca urmare a lipsei de elasticitate a pielii.

Desi mai nou au aparut metode de epilare cu ceara rece, cel mai frecvent este folosita epilarea cu ceara incalzita. Ceara fierbinte insa, nu doar distruge treptat sensibilitatea termica a pielii, dar produce si vasodilatatie (dilatarea vaselor) subcutanata care in timp duce la dilatatia cronica a venelor de sub piele, dilatatie ce reprezinta primele stadii in evolutia bolii varicoase.

Femeile care se epileaza cu ceara pot remarca iritarea sau inrosirea pielii. Riscul poate fi indepartat aplicand gheata imediat dupa epilare. Femeile cu pielea sensibila se pot confrunta cu eruptii cutanate sau chiar sangerari subcutanate.

Un alt efect neplacut, care poate aparea daca ceara este prea fierbinte, este innegrirea tegumentului. Este vorba de fapt de o arsura a pielii, care va disparea in timp. Bineinteles, nu trebuie sa uitam de reactiile alergice si infectiile pielii, care apar de obicei dupa folosirea unor ustensile insuficient curatate si sterilizate sau in cazul persoanelor alergice la ceara sau la unul din ingredientele produsului folosit.

Nu sunt excluse nici foliculita, o infectie a radacinii firului de par, sau cresterea subcutanata a firului de par. Este vorba despre fire de par mai groase si cu o radacina mai profunda. Cand sunt epilate, ele nu se smulg din radacina, ci se rup oblic sub straturile superficiale ale pielii. Problema apare mai des la persoanele cu par ondulat.

Autor: R.M.Echipa MedLife de Dermatovenerologie

GAG
Gontariu Alina Georgeta
Medic Specialist
GAG
Gontariu Alina Georgeta
Medic Specialist

Ecografie 2d și Ginecologie

GAG
Gontariu Alina Georgeta
Medic Specialist
GAG
Gontariu Alina Georgeta
Medic Specialist

Ecografie 2d și Ginecologie

PB
Petrutescu Brandusa
Medic Primar
PB
Petrutescu Brandusa
Medic Primar

Alergologie

Andriescu Mircea
Andriescu Mircea
Medic Primar
Andriescu Mircea
Andriescu Mircea
Medic Primar

Chirurgie Pediatrica și Camera De Garda

Adauga un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii!

Adresa de email nu va fi publicată.

0 comentarii

©2021 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.