Ce este camera de garda?
Camera de garda este un departament de tratament medical specializat in medicina de urgenta, ingrijirea acuta a pacientilor care au nevoie imediata de primi ajutor medical.
Datorita naturii neplanificate a prezentei pacientilor, departamentul trebuie sa ofere un tratament initial pentru o gama larga de boli si leziuni, dintre care unele pot pune viata in pericol si necesita atentie imediata.
Sectiile de urgenta din majoritatea spitalelor functioneaza 24 de ore pe zi, desi nivelul de personal poate fi variat in incercarea de a reflecta volumul pacientului.
Ce proceduri si interventii se fac la camera de garda?
Procedurile si interventiile disponibile intr-o camera de garda difera de la o unitate la alta. Pentru mai multe detalii despre serviciile disponibile in camerele de garda ale unitatilor MedLife, apeleaza numarul de Call Center: 021.9646
O camera de garda necesita echipamente diferite si abordari diferite fata de majoritatea celorlalte divizii ale spitalului. Pacientii ajung frecvent cu conditii instabile si trebuie tratati rapid. Este posibil sa fie inconstienti si informatii precum istoricul medical, alergiile si tipul de sange pot fi indisponibile. Personalul din camera de garda este instruit sa lucreze rapid si eficient chiar si cu informatii minime. De asemenea, personalul trebuie sa interactioneze eficient cu furnizorii de ingrijiri pre-spitalicesti, precum paramedici de pe ambulante, pompieri, echipe de cautare si salvare.
Aparatul cardiac si traumatismele majore sunt relativ frecvente in camera de garda, astfel incat defibrilatoarele, masinile de ventilatie automata si pansamentele de control ale sangerarii sunt folosite foarte mult. In timp ce va stablizeaza, deoarece timpul este un factor esential in tratamentul de urgenta, medicii fac o serie de investigatii rapide, cum ar fi:
- Monitorizarea tensiunii arteriale;
- Analize de sange;
- Electorcardiograma;
- Ecografie;
- Scanare CT, RMN si ultrasonografie.
Dupa ce pacientul este adus in afara oricarui pericol, in functie de afectiunea cu care s-a prezentat la spital, acesta va fi consultat de un medic specialist.
Cand sa mergi la Camera de garda?
Mergeti la un departament de urgenta sau sunati la 112 pentru ajutor daca aveti probleme precum:
- Probleme de respiratie;
- Lesin sau pierderea constientei;
- Durere la nivelul bratului sau maxilarului;
- Durere de cap neobisnuita sau acuta, mai ales daca a inceput brusc;
- Brusc o persoana nu mai poate sa vorbeasca, sa vada, sa mearga sau sa se miste;
- Ameteli sau slabiciune care nu dispare;
- Fumul inhalat sau fum otravitor;
- Confuzie brusca;
- Sangerare puternica;
- Os posibil rupt;
- Rana adanca;
- Arsuri grave;
- Tuse cu sange;
- Reactie alergica severa cu probleme de respiratie, umflare, urticarie;
- Febra mare, cu dureri de cap si gat rigid;
- Intoxicatii sau supradozaj de droguri sau alcool;
- Convulsii.
©2023 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.