Call Center
(021) 9646
Suni din străinătate?
+4021 408 4000
(021) 408 4000
Descoperă locațiile MedLife în care poți efectua o gamă extinsă de analize medicale.
Preț analize
Rezultate analize online
Glosar analize medicale
Glosar afecțiuni medicale
Indicații recoltare
Laboratoare MedLife
Puncte de recoltare MedLife
Alege MedLife pentru investigații de imagistică cu metode avansate de diagnostic.
RMN
Tomografie computerizată
Ecografie
Endoscopie
Mamografie
Osteodensitometrie (DEXA)
Radiologie
Radioterapie
Pregătire pentru investigații
Monitorizare CT post COVID-19
Ai grijă de sănătatea ta și a celor dragi cu abonamentele de sănătate MedLife.
Abonamente corporate
Abonamente IMM
Abonamente individuale de sănătate
Istoria și evoluţia MedLife
Descoperă povestea celui mai mare operator privat de servicii medicale din România.
Centru de cercetare MedLife
Descoperă proiectele centrului de cercetare MedLife creat pentru nevoi și soluții autohtone.
RoMâine
RoMâine îl facem azi, construind o țară mai bună cu Grijă, Respect, Empatie, Încredere și Speranță.
Corporate Social Resposability (C.S.R)
Descoperă strategia de sustenabilitate MedLife.
Newsroom
Citește comunicatele de presă și ultimele știri MedLife și descarcă kitul de presă.
Cheilita reprezinta leziuni inflamatorii ale buzelor. Cheilitele reunesc un ansamblu deafectiuniinflamatorii superficiale localizate la nivelul semimucoasei labiale.
Cheilita exfoliativa este o afectiune a marginii rosii abuzelor, insotita de o descuamare permanentaa epiteliului. Afecteaza maifrecvent persoanele tinere de la 10 pana la 40 ani. Femeile mai des sufera de forma exudativa. Forma uscata lezeaza in aceeasi masura atat barbatii, cat sifemeile de la 21 la 30 ani. De obicei este afectata buza dejos, insa adesea se dezvolta pe ambele buze.
Cheilita exfoliativa se divizeaza in 2 forme: exudativa si uscata (xeroasa).
Procesul este localizat numai pe marginea rosie a buzei de la zona Klein pana la mijlocul ei. Alte sectoare ale buzelor si pielii nu sunt afectate.
Forma exudativa a chelitei exfoliative
Are loc inflamatia mucoasei insotita de exudatie. Buzele sunt hipermiate, edematiate, marite in volum. Simptomul de baza este formarea in continuu a crustelor in zona Klei, de o culoare sur-galbuie. Crusta uneori se stratifica si se ingroasa. Ele atirna sub forma de “sortulet”. Procesul de exudatie este foarte bine dezvoltat. Crustele adera usor la tesuturile subiacente, cojirea are loc de la marginile ei. Se pot inlatura usor si dupa ele ramane o suprafata de culoare rosu-aprins. Bolnavul sufera din cauza durerilor, arsurilor in buze atat in stare de repaus, cat si in timpul vorbirii, alimentatiei, miscarii buzelor.
Forma xeroasa a chelitei exfoliative
Simptomul principal este uscaciunea buzelor si formarea scuamelor. Pe fondul hiperemiat al mucoasei sunt scuame dens concrescute in centrul lor cu mucoasa. Marginile scuamelor sunt ridicate si dupa inlaturarea lor raman pete de culoare rosie. O astfel de stare poate dura cativa ani. Buzele sunt uscate si rugoase, aspre. Scuamele sunt stravezii, asemanatoare cu niste "aripioare de lacuste". La scuamele mici un capat este prins de mucoasa buzelor iar altul este putin ridicat. Sub scuame mucoasa este hiperemiata, insa fara eroziuni.
Diagnosticul diferential se face cu alte tipuri de cheilite: cheilita actinica, eczematoasa, meteorological, atopice sau actinica.
Terapia unei astfel de boli trebuie combinata si difera in functie de forma bolii (uscata sau exudativa). Tratamentul trebuie sa inceapa de la impactul asupra starii psihice a pacientului. Acesta nu este doar un element important, ci si un element obligatoriu in tratamentul cheilitei exfoliative. Pe cale generala se recomanda vitaminoterapia si preparate antihistaminice.
Dupa cum se stie, persoanele cu forma uscata de cheilita au adesea o stare depresiva. In acest sens, pot fi prescrise antidepresive. Efectele locale asupra ranilor sunt de asemenea necesare. Pentru a lubrifia zonele afectate ale buzelor se aplica creme si balsamuri intens hidratante si, in plus, diverse rujuri igienice. Pentru a afla daca dezvoltarea acestei boli este asociata cu afectarea functiei tiroidiene, este necesar sa vizitati endocrinologul, precum si sa treceti toate testele necesare.
Endocrinologie și Endocrinologie pediatrica
Call Center - 0254 960
Neurologie
Call Center - (0251) 960
Call Center - (024) 4960
Ecografie 4D E8 și Endocrinologie
Call Center - (021) 9646
Ecografie 3D , Endocrinologie și Ecografie 4D- Voluson
Ecografie Doppler Vascular și Neurologie
Neurologie și Medicina generala
Call Center - (023) 2960
Aici puteți să solicitați o programare pentru serviciile noastre de oriunde vă aflați, fără telefon și fără vizită în clinică.
Analizele cu bilet de trimitere în decontare cu Casa de Asigurări de Sănătate se recoltează doar în baza unei programări prealabile.
Pentru stabilirea unei programări necesare pentru efectuarea analizelor medicale, vă rugăm să apelați numărul de Call Center (021) 9646 . Pentru interpretare rezultate analize medicale, vă recomandăm să solicitați o programare la unul dintre medicii noștri.
©2023 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.