Call Center
(021) 9646
Suni din străinătate?
+4021 408 4000
(021) 408 4000
Descoperă locațiile MedLife în care poți efectua o gamă extinsă de analize medicale.
Preț analize
Rezultate analize online
Glosar analize medicale
Glosar afecțiuni medicale
Indicații recoltare
Laboratoare MedLife
Puncte de recoltare MedLife
Alege MedLife pentru investigații de imagistică cu metode avansate de diagnostic.
RMN
Tomografie computerizată
Ecografie
Endoscopie
Mamografie
Osteodensitometrie (DEXA)
Radiologie
Radioterapie
Pregătire pentru investigații
Monitorizare CT post COVID-19
Ai grijă de sănătatea ta și a celor dragi cu abonamentele de sănătate MedLife.
Abonamente corporate
Abonamente IMM
Abonamente individuale de sănătate
Istoria și evoluţia MedLife
Descoperă povestea celui mai mare operator privat de servicii medicale din România.
Centru de cercetare MedLife
Descoperă proiectele centrului de cercetare MedLife creat pentru nevoi și soluții autohtone.
RoMâine
RoMâine îl facem azi, construind o țară mai bună cu Grijă, Respect, Empatie, Încredere și Speranță.
Corporate Social Resposability (C.S.R)
Descoperă strategia de sustenabilitate MedLife.
Newsroom
Citește comunicatele de presă și ultimele știri MedLife și descarcă kitul de presă.
Molluscum contagiosum este o infectie virala relativ comuna a pielii, ce are ca rezultat leziuni (umflaturi) rotunde ale pielii, ferme, nedureroase, de diferite dimensiuni. Daca umflaturile sunt zgariate sau ranite, infectia se poate raspandi pe pielea din jur. Molluscum contagiosum se raspandeste si prin contactul persoana-persoana sau prin contactul cu obiecte infectate.
Desi este cea mai frecventa la copii, molluscum contagiosum poate afecta si adultii - in special cei cu sistem imunitar slabit. La adultii cu un sistem imunitar normal, molluscum contagiosum care implica organele genitale este considerat o infectie cu transmitere sexuala.
Umflaturile asociate cu molluscum contagiosum dispar de obicei singure in decurs de un an fara tratament, dar poate fi nevoie si de un tratament prescris de medic.
Molluscum contagiosum este cauzat de un virus cu acelasi nume si se raspandeste usor prin:
Nu este clar daca virusul molluscum contagiosum se poate raspandi in apa clorurata din piscine. Expertii suspecteaza ca este mai probabil ca inotatorii sa transmita virusul prin utilizarea in comun a prosoapelor sau echipamentelor sau prin contactul cu pielea.
Desi oricine poate lua virusul molluscum contagiosum, unii oameni sunt mai expusi riscului, inclusiv:
Semnele si simptomele infectiei cu molluscum contagiosum includ umflaturi pe piele care:
La copii, leziunile apar pe fata, gat, axile, brate si maini. La adulti, leziunile pot fi vazute pe organele genitale, abdomenul inferior si coapsele interioare, daca infectia a fost transmisa sexual.
Daca banuiti ca aveti molluscum contagiosum consultati medicul de familie. De obicei infectia este usor de recunoscut asa ca medicul ar trebui sa poata diagnostica afectiunea fara a fi nevoie de teste suplimentare.
Daca medicul considera ca infectia poate fi cauzata de altceva decat molluscum contagiosum, acesta ar putea dori sa ia o proba de piele (biopsie) dintr-una din pleziuni pentru a testa virusul molluscum contagiosum.
Medicul de familie va pot indruma catre un specialist daca:
Complicatiile molluscum contagiosum pot include:
O infectie cu molluscum contagiosum va disparea de obicei singura daca sistemul imunitar este sanatos. De obicei, acest lucru se intampla treptat in decurs de 6 pana la 12 luni si fara cicatrici. Cu toate acestea, pentru unii, poate dura de la cateva luni pana la cativa ani pentru ca leziunile pielii sa dispara. Infectia poate fi mai persistenta si poate dura chiar mai mult pentru persoanele cu probleme ale sistemului imunitar.
Odata ce leziunile se estompeaza, virusul molluscum contagiosum nu mai este prezent in corp si nu mai puteti raspandi virusul catre altii sau catre alte parti ale corpului. Veti vedea mai multe umflaturi ale pielii numai daca va veti infecta din nou. Spre deosebire de varicela, daca ati avut molluscum contagiosum o data, nu sunteti protejat impotriva reinfectarii.
Deoarece umflaturile de piele cauzate de molluscum contagiosum au un aspect distinct, medicul poate diagnostica adesea infectia doar privind zona afectata. O biopsie poate confirma diagnosticul.
De obicei nu este necesar sa se trateze molluscum contagiosum, dar ar trebui sa-i cereti intotdeauna medicului sa examineze leziunile cutanate care dureaza mai mult de cateva zile. Un diagnostic confirmat de molluscum contagiosum va exclude alte cauze ale leziunilor, cum ar fi cancerul de piele, varicela sau negii.
In majoritatea cazurilor, daca aveti un sistem imunitar sanatos, nu va fi necesar sa tratati leziunile cauzate de molluscum contagiosum. Umflaturile vor disparea fara interventie medicala.
Cu toate acestea, unele circumstante pot justifica tratamentul. Ati putea fi candidat la tratament daca:
Cele mai eficiente tratamente pentru molluscum contagiosum sunt crioterapia, chiuretajul, terapia cu laser si terapia topica:
In timpul crioterapiei, medicul ingheta fiecare umflatura cu azot lichid.
In timpul chiuretajului, medicul strapunge umflatura si o “razuieste” de pe piele cu un instrument mic.
In timpul terapiei cu laser, medicul foloseste un laser pentru a distruge fiecare umflatura.
In timpul terapiei topice, medicul aplica creme care contin acizi sau substante chimice pe umflaturi pentru a induce peelingul straturilor superioare ale pielii.
In unele cazuri, aceste tehnici pot fi dureroase si pot provoca cicatrici. Anestezia poate fi necesara.
Deoarece aceste metode implica tratarea fiecarei leziuni, o procedura poate necesita mai mult de o sesiune. Daca aveti multe umflaturi mari poate fi necesar un tratament suplimentar, la fiecare trei pana la sase saptamani, pana la disparitia leziunilor. Pot aparea noi umflaturi pe masura ce sunt tratate cele existente.
In unele cazuri, medicul va poate prescrie urmatoarele medicamente:
Daca sunteti gravida, intentionati sa ramaneti gravida sau alaptati, informati medicul despre acest lucru inainte de a lua aceste medicamente sau altele.
Daca sistemul imunitar este slabit de o boala precum HIV sau de medicamente precum cele utilizate pentru tratarea cancerului, va dura ceva timp ca tratamentul sa dea rezultatele dorite. Terapia antiretrovirala este cel mai eficient tratament pentru persoanele cu HIV daca acestea contracta molluscum contagiosum, deoarece poate actiona pentru a intari sistemul imunitar pentru a combate virusul.
Este important sa discutati cu medicul inainte de a incerca orice tratament pentru molluscum contagiosum.
Pentru a preveni raspandirea virusului:
www.mayoclinic.org
www.dermnetnz.org
www.medicalnewstoday.com
www.nhs.com
Dermatovenerologie și Dermatoestetica
Call Center - (026) 8960
Boli infectioase și Ecografie 2D
Call Center - 0245222142
Call Center - 021.9383
Boli infectioase și Vaccinari internationale, Medicina de Calatorie
Call Center - (021) 9646
Boli infectioase
Call Center - (0251) 960
Call Center - (025) 9960
Aici puteți să solicitați o programare pentru serviciile noastre de oriunde vă aflați, fără telefon și fără vizită în clinică.
Analizele cu bilet de trimitere în decontare cu Casa de Asigurări de Sănătate se recoltează doar în baza unei programări prealabile.
Pentru stabilirea unei programări necesare pentru efectuarea analizelor medicale, vă rugăm să apelați numărul de Call Center (021) 9646 . Pentru interpretare rezultate analize medicale, vă recomandăm să solicitați o programare la unul dintre medicii noștri.
©2023 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.