Nutriție

02 Decembrie 2014

Care sunt beneficiile consumului de fistic

Care sunt beneficiile consumului de fistic

Este binecunoscut faptul ca migdalele si nucile au numeroase efecte benefice asupra sanatatii, dar nici fisticul nu trebuie ignorat. Fisticul contine nutrienti precum carbohidrati, proteine, grasimi, fibre dietetice, fosfor, potasiu, tiamina, vitamina B6, beta-caroten, luteina, calciu, fier, magneziu, zinc, vitaminele A, C, E. Ce trebuie sa stiti despre fistic si care sunt beneficiile acestuia asupra sanatatii?

Fisticul are mai putine calorii decat nucile sau migdalele. In plus, studiile arata ca daca mancati fistic cu coaja, mancati mai putin, efect cauzat de procesul de decojire. Fisticul are un continut ridicat de potasiu, care poate diminua nivelul hormonului stresului cortizol. Consumul de fistic poate ajuta la reducerea colesterolului si a riscului aparitiei cancerului. Fisticul este o sursa excelenta de fitosteroli, compusi de plante care s-au dovedit a fi eficienti in ceea ce priveste reducerea nivelurilor de colesterol LDL (colesterol rau). In plus, fitosteroli sunt bogati in antioxidanti care lupta cu cancerul. Fisticul:

  • Ajuta digestia
  • Ajuta la controlul diabetului
  • Este eficient in gestionarea greutatii
  • Creste capacitatea de asimilare a fierului in organism
  • Eficient pentru persoanele cu piele uscata
  • Are proprietati afrodiziace

Sursa: Epicurious, OrganicFacts

A.C.



©2024 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.