Ce trebuie sa stim despre "grasimile bune" si "grasimile rele"

Consumul de grasimi devine un subiect din ce in ce mai discutat, iar cercetatorii au emis o multime de ipoteze in ultimii 10 ani. Dar, care sunt cele mai realiste si care dintre ele trebuie luate in considerare pentru a evita eventualele probleme de sanatate?
Grasimea totala (procentul de grasime din dieta dumneavoastra) nu pare sa fie o problema atunci cand vine vorba de sanatate; important este tipul de grasime pe care il consumati, acesta avand un impact asupra starii generale de sanatate.
Grasimile nesaturate, in special omega 3 (regasita in peste) si grasimile mononesaturate (regasite in uleiul de masline) au un efect protector asupra sanatatii dumneavoastra
Grasimile trans (se regasesc in mare parte in alimentele procesate) trebuie evitate complet.
Grasimile saturate (regasite in uleiul de cocos/unt/smanatana) nu sunt atat de rele pentru sanatate cum se credea initial. Cu toate acestea, grasimile saturate nu au un efect protector ca cele nesaturate.
Galbenusurile de ou Acesta contine grasime (in mare parte saturata) si colesterol, dar contine si o multime de substante nutritive (minerale, vitamine). Un ou pe zi este suficient pentru o dieta favorabila sanatatii inimii.
Avem nevoie de grasimi pentru o stare buna de sanatate, dar grasimea animala nu este neaparat necesara. Acizii grasi esentiali provin din surse vegetale.
Sursa: Washington Post
A.C.
Solicită o programare
Aici puteți să solicitați o programare pentru serviciile noastre de oriunde vă aflați, fără telefon și fără vizită în clinică.
Analizele cu bilet de trimitere în decontare cu Casa de Asigurări de Sănătate se recoltează doar în baza unei programări prealabile.
Articole din aceeași categorie

Doua ore intre cina si culcare: recomandat sau nu?
Decalajul de doua ore intre cina si culcare este considerat a fi o practica eficienta pentru sanatate si pentru reducerea riscurilor anumitor boli. Specialistii au condus un nou studiu, prin care au demonstrat ca aceasta pauza de doua ore nu este asociata cu modificari ale nivelului de glucoza din s...

Care este cel mai daunator tip de grasime?
Diabetul de tip doi, dar si alte boli care au legatura cu obezitatea, depind de modul in care organismul stocheaza excesul de energie, potrivit biologului Mary Jane West-Eberhard, de la ”Smithsonian Tropical Research Institute”. Aceasta a emis o teorie conform careia grasimea din interiorul ...

Cel mai bun antioxidant natural se gaseste in cereale
Specialistii de la Penn State au descoperit, printr-un nou studiu, ca un antioxidant natural, gasit in taratele de cereale, ar putea fi utilizat pentru conservarea produselor alimentare pe o perioada mai indelungata, inlocuind antioxidantii sintetici utilizati in prezent de industria alimentara,...