Publicat la: 
20/03/2013

Trei tulburari de limbaj ale copilului. Stii sa le recunosti?

Tulburarea de dezvoltare a limbajului expresiv. Parintii spun despre copilul lor ca "stie tot, intelege tot, dar nu vorbeste la fel de mult ca alti copii de varsta lui". Putini dintre acesti copii au un nivel intelectual scazut. De fapt, ei au doar un ritm mai lent de dobandire a abilitatilor de exprimare verbala pe fondul unui pattern normal de dezvoltare.

Copiii cu aceasta tulburare au un vocabular redus, in raport cu varsta si cu nivelul de dezvoltare, dificultati de comunicare prin intermediul cuvintelor, au o incapacitate de exprimare prin cuvinte care variaza de la imposibilitatea totala de pronuntie a unui cuvant pana la pronuntia de cuvinte sau de sunete izolate, propozitii scurte si incomplete. Comunicarea non-verbala se situeaza la nivelul corespunzator varstei si, de asemenea, nu sunt prezente afectari neurologice.

Citeste mai mult si comenteaza pe Infomaterna.ro.

Autor: Dr. Druga Simona

Specialitate: 
Comentarii

Wow! Thank you! I always wanted to write on my site something like that. Can I take a portion of your post to my blog?

Pagini

Echipa medicala MedLife - Psihiatrie copii

Medic Specialist
Medic Specialist
Caragea Roxana,Psihiatru
Psihiatru
Doctor

Articole similare

Tulburarea de dezvoltare a limbajului expresiv. Parintii spun despre copilul lor ca "stie tot, intelege tot, dar nu vorbeste la fel de mult ca alti copii de varsta lui". Putini dintre acesti copii au un nivel intelectual scazut. De fapt, ei au doar un ritm mai lent de dobandire a abilitatilor de exprimare verbala pe fondul unui pattern normal de...