Publicat la: 
3/08/2011

vitMATINA Care sunt cauzele ingalbenirii dintilor?

Dintii galbeni ne creeaza disconfort / Foto: Photoxpress.com

Colorarea dintilor (discromia dentara) este una dintre problemele de care putine persoane reusesc sa se fereasca. Dintii se pot colora uniform sau pot fi afectati de cateva pete vizibile pe smaltul dintilor, iar culorile pe care acestia le pot capata variaza de la galben la maroniu sau chiar gri. Pentru a preveni fenomenul de ingalbenire a dintilor este bine sa cunoastem cauzele problemei care ne creeaza disconfort cu ocazia fiecarui zambet.

Comenteaza acest subiect pe Forumul MedLive.ro.

Exista mai multi factori care contribuie la ingalbenirea dintilor, iar acestia pot fi mai mult sau mai putin obisnuiti. Oricum ar fi, este bine sa cunoastem cauzele acestui fenomen neplacut precum ingalbenirea dintilor, cu toate ca exista tehnici moderne de albire a dintilor. De multe ori acestea pot fi costisitoare, potrivit Huffington Post Health.

Alimentatia poate fi una dintre cauzele ingalbenirii dintilor. Cafeaua, vinul rosu, ciocolata, ceaiul negru, coacazele sau alte fructe inchise la culoare, bauturile carbogazoase si tigarile manifesta un efect puternic asupra danturii si duc, in timp, la discromia dentara.

Pe langa alimente, inaintarea in varsta este un argument destul de puternic pentru ingalbenirea dintilor, chiar daca pacientii au acordat atentie igienei lor dentare.

Fluorul in exces nu este benefic danturii. Este prezent atat in apa pe care o bem, cat si in pasta de dinti. Recomandat ar fi, in acest caz, sa aplicam o cantitate mai mica de pasta de dinti pe periuta inainte de a ne spala.

Exista chiar si unele tratamente medicamentoase ce pot schimba aspectul dintilor. Dintre acestea amintim antibioticele (ex.tetraciclina, minociclina, amoxicilina) administrate, in special, in copilarie. Medicamentele antihistaminice pot prezenta efecte similare asupra danturii.

Lipsa igienei dentare si obturatia de canal sunt alte doua cauze ale ingalbenirii dintilor.

Autor: Redactia MedLive.ro

In fiecare dimineata vitMATINA iti aduce sfaturi clare si concise care te ajuta sa traiesti sanatos.

Specialitate: 
Comentarii

In Romania nu exista fluor in apa de baut. Din cate stiu eu in Statele Unite si in Marea Britanie fluorul se adauga in apa pentru a proteja dantura populatiei.

"Este prezent atat in apa pe care o bem" in care apa mai exact ? pentru ca apa potabila de la robinet din Romania nu contine fluor. Vorbiti cumva de apa imbuteliata ?

Pagini

Echipa medicala MedLife - Stomatologie

Tatucu Alexandra,Medic Rezident
Medic Rezident
Taban Maria,Medic Rezident
Medic Rezident
Morariu Irina,Medic Rezident
Medic Rezident
Medic Specialist
  •  
  • 1 of 10

Articole similare

Un nou test rapid si usor pentru detectarea infectiilor virale ar putea reduce utilizarea inutila a antibioticelor, dar si internarile in spital, potrivit unui studiu prezentat la ”European Respiratory Society International Congress”, conform eurekalert.org. 50 de minute sunt necesare pentru obtinerea rezultatelor si ar putea contribui la...
Conform unui studiu intreprins de Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health din Baltimore, Statele Unite ale Americii, si publicat recent in revista Journal of Obesity, administrarea frecventa a antibioticelor la copii afecteaza controlul greutatii pe durata intregii vieti. Cercetatorii au analizat in cadrul studiului istoricul medical a...
Tratamentul ortodontic in cazul adultilor poate fi indicat in numeroase situatii si este important sa fie aplicat corect. Dr. Sovaiala Alexandra a vorbit despre aparatele dentare, despre cazurile specifice in care o persoana are nevoie de un tratament ortodontic, despre riscul de recidiva, dar si despre cele mai bune metode de igienizare. "...
Sarea albeste dintii / Foto: Photoxpress.com Pasta de dinti nu a existat dintotdeauna, acesta este un adevar de care foarte rar ne amintim in ziua de astazi. De altfel pasta de dinti nu este singura metoda de intretinere a igienei orale. Sarea si bicarbonatul de sodiu au fost multa vreme intrebuintate de bunicii nostri, chiar cu scopul de a-si...
Dintii galbeni ne creeaza disconfort / Foto: Photoxpress.com Colorarea dintilor (discromia dentara) este una dintre problemele de care putine persoane reusesc sa se fereasca. Dintii se pot colora uniform sau pot fi afectati de cateva pete vizibile pe smaltul dintilor, iar culorile pe care acestia le pot capata variaza de la galben la maroniu...