Zece alimente pe care nu trebuie sa le tineti in frigider

Cand vine vorba de depozitarea produselor alimentare in mod corespunzator, exista multe conventii care sunt litera de lege pentru unele persoane, in timp ce altii le contrazic cu tarie. Unde este indicat sa punem painea? In frigider, in congelator sau in dulap? Ar trebui sa puneti rosiile in frigier sau pe blatul de bucutarie? Care sunt cele mai "sensibile" alimente si unde ar trebui acestea depozitate pentru a-si pastra proprietatile nutritive si savoarea?
- Rosiile
In frigider, rosiile isi vor pierde toata aroma. Aerul ree din frigider stopeaza procesul de coacere a rosiilor, care le ofera savoare. Frigiderul va altera si textura rosiei. Temperatura rece descompune membranele din interiorul legumei, facand-o fainoasa, spune Harlod McGee, autorul cartii "On Food and Cooking". Pastrati rosiile intr-un castron sau un cos pe blatul de bucatarie.
- Busuiocul
Busuiocul se ofileste mai repede daca este lasat in frigider si absoarbe toate mirosurile alimentelor din jurul lui. Este de preferat sa il tineti afara, intr-o cana cu apa proaspata, precum florile decorative. Daca vreti sa depozitati busuiocul pentru a perioada mai lunga de timp, Martha Stewart recomanda sa il fierbeti si apoi sa il congelati.
- Cartofii
Temperatura rece a frigiderului va transforma amidonul in zahar mult mai repede. Puneti cartofii intr-o punga din hartie intr-un loc racoros si intunecat. Pungile de hartie sunt mai bune decat cele de plastic pentru ca impiedica putrezirea.
- Ceapa
Ceapa tinuta in frigider va deveni moale si apoi mucegaita. Pastrati ceapa intr-un loc uscat, racoros. Nu tineti ceapa si cartofii impreuna pentru ca, in acest caz, ambele se altereaza mai repede.
- Avocado
Daca doriti ca fructele de avocado sa se coaca, cu siguranta nu trebuie sa le puneti in frigider. Cu toate acestea, daca ati cumparat un avocado copt pe care nu il consumati imediat, puteti sa il depozitati in frigider.
- Usturoiul
In frigider, usturoiul va incepe sa inmugureasca, sa mucegaiasca si sa capete o textura de cauciuc. Usturoiul, la fel ca ceapa, trebuie tinut intr-un loc racoros, uscat.
- Painea
In frigider, painea se va usca foarte repede. Exceptie de la aceasta regula face painea feliata pe care intentionati sa o folositi in cateva zile. In restul cazurilor, puneti painea pe blatul de la bucatarie. Painea pe care o tineti in congelator ar trebui sa fie infasurata pentru a retine umezeala.
- Uleiul de masline
Tineti uleiul de masline intr-un loc racoros, intunecat, dar nu in frigider, unde va face condens si isi va transforma consistenta, aceasta devenind similara cu cea a untului.
- Cafeaua
Daca lasati cafeaua in frigider, isi va pierde aroma si va absorbi mirosurile din frigider. Ar trebui sa puneti cafeaua intr-un loc racoros, intunecat, unde isi va pastra aroma si prospetimea. Cantitatile mari de cafea le puteti depozita in congelator.
- Mierea
Nu este nevoie sa tineti mierea in frigider- aceasta va ramane buna mereu, daca este intr-un borcan inchis ermetic. Pastrarea mierii in frigider poate duce la cristalizarea acesteia.
Sursa: Huffington Post A.C.Solicită o programare
Aici puteți să solicitați o programare pentru serviciile noastre de oriunde vă aflați, fără telefon și fără vizită în clinică.
Analizele cu bilet de trimitere în decontare cu Casa de Asigurări de Sănătate se recoltează doar în baza unei programări prealabile.
Articole din aceeași categorie

Doua ore intre cina si culcare: recomandat sau nu?
Decalajul de doua ore intre cina si culcare este considerat a fi o practica eficienta pentru sanatate si pentru reducerea riscurilor anumitor boli. Specialistii au condus un nou studiu, prin care au demonstrat ca aceasta pauza de doua ore nu este asociata cu modificari ale nivelului de glucoza din s...

Care este cel mai daunator tip de grasime?
Diabetul de tip doi, dar si alte boli care au legatura cu obezitatea, depind de modul in care organismul stocheaza excesul de energie, potrivit biologului Mary Jane West-Eberhard, de la ”Smithsonian Tropical Research Institute”. Aceasta a emis o teorie conform careia grasimea din interiorul ...

Cel mai bun antioxidant natural se gaseste in cereale
Specialistii de la Penn State au descoperit, printr-un nou studiu, ca un antioxidant natural, gasit in taratele de cereale, ar putea fi utilizat pentru conservarea produselor alimentare pe o perioada mai indelungata, inlocuind antioxidantii sintetici utilizati in prezent de industria alimentara,...