Zece alimente pe care nu trebuie sa le tineti in frigider

Nutriție
09 Mai 2014
Autor: Echipa medicală MedLife
zece alimente pe care nu trebuie sa le tineti in frigider

Cand vine vorba de depozitarea produselor alimentare in mod corespunzator, exista multe conventii care sunt litera de lege pentru unele persoane, in timp ce altii le contrazic cu tarie. Unde este indicat sa punem painea? In frigider, in congelator sau in dulap? Ar trebui sa puneti rosiile in frigier sau pe blatul de bucutarie? Care sunt cele mai "sensibile" alimente si unde ar trebui acestea depozitate pentru a-si pastra proprietatile nutritive si savoarea?

  • Rosiile

In frigider, rosiile isi vor pierde toata aroma. Aerul ree din frigider stopeaza procesul de coacere a rosiilor, care le ofera savoare. Frigiderul va altera si textura rosiei. Temperatura rece descompune membranele din interiorul legumei, facand-o fainoasa, spune Harlod McGee, autorul cartii "On Food and Cooking". Pastrati rosiile intr-un castron sau un cos pe blatul de bucatarie.

  • Busuiocul

Busuiocul se ofileste mai repede daca este lasat in frigider si absoarbe toate mirosurile alimentelor din jurul lui. Este de preferat sa il tineti afara, intr-o cana cu apa proaspata, precum florile decorative. Daca vreti sa depozitati busuiocul pentru a perioada mai lunga de timp, Martha Stewart recomanda sa il fierbeti si apoi sa il congelati.

  • Cartofii

Temperatura rece a frigiderului va transforma amidonul in zahar mult mai repede. Puneti cartofii intr-o punga din hartie intr-un loc racoros si intunecat. Pungile de hartie sunt mai bune decat cele de plastic pentru ca impiedica putrezirea.

  • Ceapa

Ceapa tinuta in frigider va deveni moale si apoi mucegaita. Pastrati ceapa intr-un loc uscat, racoros. Nu tineti ceapa si cartofii impreuna pentru ca, in acest caz, ambele se altereaza mai repede.

  • Avocado

Daca doriti ca fructele de avocado sa se coaca, cu siguranta nu trebuie sa le puneti in frigider. Cu toate acestea, daca ati cumparat un avocado copt pe care nu il consumati imediat, puteti sa il depozitati in frigider.

  • Usturoiul

In frigider, usturoiul va incepe sa inmugureasca, sa mucegaiasca si sa capete o textura de cauciuc. Usturoiul, la fel ca ceapa, trebuie tinut intr-un loc racoros, uscat.

  • Painea

In frigider, painea se va usca foarte repede. Exceptie de la aceasta regula face painea feliata pe care intentionati sa o folositi in cateva zile. In restul cazurilor, puneti painea pe blatul de la bucatarie. Painea pe care o tineti in congelator ar trebui sa fie infasurata pentru a retine umezeala.

  • Uleiul de masline

Tineti uleiul de masline intr-un loc racoros, intunecat, dar nu in frigider, unde va face condens si isi va transforma consistenta, aceasta devenind similara cu cea a untului.

  • Cafeaua

Daca lasati cafeaua in frigider, isi va pierde aroma si va absorbi mirosurile din frigider. Ar trebui sa puneti cafeaua intr-un loc racoros, intunecat, unde isi va pastra aroma si prospetimea. Cantitatile mari de cafea le puteti depozita in congelator.

  • Mierea

Nu este nevoie sa tineti mierea in frigider- aceasta va ramane buna mereu, daca este intr-un borcan inchis ermetic. Pastrarea mierii in frigider poate duce la cristalizarea acesteia.

Sursa: Huffington Post A.C.

Solicită o programare

Aici puteți să solicitați o programare pentru serviciile noastre de oriunde vă aflați, fără telefon și fără vizită în clinică. 

Analizele cu bilet de trimitere în decontare cu Casa de Asigurări de Sănătate se recoltează doar în baza unei programări prealabile.


Pasul 1

Detaliile Pacientului



Pasul 2

Detaliile Programării