MEDICINA GENERALA

17 Septembrie 2013

Zece moduri de a calma durerea in gat

O durere in gat poate fi primul semn al unei raceli, un efect secundar al corzilor vocale tensionate sau o indicatie a unei afectiuni mai serioase, precum infectia streptococica.  Indiferent de cauza, preocuparea principala este de a scapa de enervanta durere din gat. Chiar daca sunteti tentati sa mergeti la doctor, cele mai bune tratamente le gasim acasa, potrivit lui  Jeffrey Linder, medic la Brigham and Women's Hospital din Boston.

Antiinflamatoare Administrarea de medicamente antiinflamatoare reprezinta una dintre cele mai eficienta tratamente. "Aceste medicamente te vor face sa te simti mai bine si vor reduce mai mic deinflamareamai mare de asociata cu durerea din gat", a explicat Dr. Linder.

Gargara cu apa sarata Mai multe studii au constatat ca gargara cu apa sarata, calduta, poate reduce durerea si ajuta la alungarea bacteriilor. Medicii recomanda dizolvarea unei jumatati de lingurite de sare intr-o cana cu apa. Daca gustul nesarat este neplacut, adaugati o cantitate mica de miere.

Pastile de tuse/supt Pastilele de tuse stimuleaza productia de saliva, care ajuta la umezirea gatului. Pentru un beneficiu suplimentar alegeti variantele cu un ingredient de racire sau amorteala, precum mentol sau eucalipt.

Sirop de tuse Chiar daca nu tusiti, siropul de tuse poate ajuta la ameliorarea durerilor. Daca conduceti sau sunteti la locul de munca, alegeti o formula care sa nu provoace somnolenta.

Ramaneti hidratat Hidratarea este foarte importanta atunci cand sunteti bolnav si aveti gatul iritat sau inflamat. "Hidratarea mentine membranele mucoase umede si mai in masura pentru a combate bacteriile, facand corpul mai capabil sa lupte impotriva altor simptome de raceala".

Ceai O ceasca de ceai cald din plante are un efect linistitor pentru durerea din gat. Ceaiurile care nu sunt din plante (negru, verde alb sau din frunze) contin antioxidanti care intaresc imunitatea si combat infectiile. Pentru un efect suplimentar, adaugati o lingurita de miere.

Supa de pui Supa de pui este un remediu vechi pentru tratarea racelilor si poate calma, cu usurinta, o durere in gat. Supa are un beneficiu suplimentar: mancatul poate fi dureros atunci cand avem gatul inflamat, iar aceasta ne ofera substantele nutritive de care avem nevoie pentru a lupta impotriva infectiei.

Bezele  (Marshmallows) Desi nu exista dovezi clare ca functioneaza, seva din planta nalba a fost folosita, timp de sute de ani, sub forma de ceai, pentru tratarea tusei, racelii si gatului inflamat.

Odihna Nu este cea mai rapida solutie, dar odihna este cel mai bun lucru pe care il puteti face pentru a lupta cu infectia. "Marea majoritate a cazurilor de gat infllamat sunt cauzate de virusurile reci [...] Asigurati-va ca organismul este foarte bine odihnit pentru a putea lupta impotriva virusului", a explicat Dr. Linder.

Antibioticele Uneori, durerea de gat este cauzata de o infectie bacteriana. In cazul in care rezultatul analizelor arata ca aveti o infectie bacteriana, consultati doctorul pentru prescrierea unui antibiotic.

Sursa: Health.comMedici ORL

BV
Bronescu Valeriu
Medic Specialist
Bronescu Valeriu
Medic Specialist

ORL

DN
DAVIDESCU NICOLAE
Medic primar
DAVIDESCU NICOLAE
Medic primar

ORL

LAS
Lupescu Anemone Sorana
Medic Primar
Lupescu Anemone Sorana
Medic Primar

ORL

MC
Marginas Corina
Medic Primar Pediatru
Marginas Corina
Medic Primar Pediatru

ORL

NE
NEGOITA EUGEN
Medic primar
NEGOITA EUGEN
Medic primar

ORL

Furtuna Catalin
Furtuna Catalin
Medic Specialist
Furtuna Catalin
Medic Specialist

ORL

Dumitrescu Cosette
Dumitrescu Cosette
Medic Primar
Dumitrescu Cosette
Medic Primar

ORL, Camera de garda

EAD
Elfaki Ali Dalia
Medic Specialist
Elfaki Ali Dalia
Medic Specialist

ORL

Vezi toți medicii

©2022 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.