Call Center
(021) 9646
Suni din străinătate?
+4021 408 4000
(021) 408 4000
Laboratoare și puncte de recoltare MedLife
Descoperă locațiile MedLife în care poți efectua o gamă extinsă de analize medicale.
Preț analize
Rezultate analize online
Glosar analize medicale
Glosar afecțiuni medicale
Indicații recoltare
Laboratoare MedLife
Puncte de recoltare MedLife
Imagistică MedLife
Alege MedLife pentru investigații de imagistică cu metode avansate de diagnostic.
RMN
Tomografie computerizată
Ecografie
Endoscopie
Mamografie
Osteodensitometrie (DEXA)
Radiologie
Colonoscopie
Pregătire pentru investigații
Monitorizare CT post COVID-19
Radioterapie
Abonamente MedLife
Ai grijă de sănătatea ta și a celor dragi cu abonamentele de sănătate MedLife.
Abonamente corporate
Abonamente IMM
Abonamente individuale de sănătate
Abonament LevelUp
Despre MedLife
Istoria și evoluţia MedLife
Descoperă povestea celui mai mare operator privat de servicii medicale din România.
Centru de cercetare MedLife
Descoperă proiectele centrului de cercetare MedLife creat pentru nevoi și soluții autohtone.
RoMâine
RoMâine îl facem azi, construind o țară mai bună cu Grijă, Respect, Empatie, Încredere și Speranță.
Corporate Social Resposability (C.S.R)
Descoperă strategia de sustenabilitate MedLife.
Newsroom
Citește comunicatele de presă și ultimele știri MedLife și descarcă kitul de presă.
Descoperă informații utile despre alergia la cafea: de la cauze, factori de risc, simptome, diagnosticare, până la metode de tratament și de prevenție.
Pentru recomandări personalizate, solicită o programare la un medic din Sistemul Medical MedLife.
Alergia la cafea este rară și apare atunci când sistemul imunitar reacționează anormal la proteinele din boabele de cafea, în special cafeina sau alte componente, precum uleiurile volatile. Simptomele pot include mâncărimi, urticarie, congestie nazală, dureri de cap, tulburări gastrointestinale și, în cazuri severe, anafilaxie.
Diagnosticul implică istoricul medical, teste cutanate (prick test) sau măsurarea nivelului de IgE specific pentru proteinele din cafea.
Alergia la cafea apare atunci când sistemul imunitar identifică proteinele din cafea ca fiind periculoase, declanșând o reacție imunologică anormală. Principalele cauze includ:
Factorii de risc pentru alergia la cafea sunt condițiile sau circumstanțele care pot crește probabilitatea dezvoltării acestei alergii, fără a reprezenta cauze directe:
Alergia la cafea poate provoca o gamă variată de simptome, care apar de obicei la scurt timp după expunerea la cafea sau la produsele care o conțin. Aceste simptome pot afecta mai multe sisteme ale organismului.
Simptome ușoare până la moderate:
Simptome generale:
Simptome severe (Anafilaxie):
Alergia la cafea este diagnosticată de un alergolog, specialiști în evaluarea și tratamentul reacțiilor alergice. Aceștia folosesc metode bazate pe istoricul pacientului și teste specifice pentru confirmarea alergiei.
Tratamentul constă în evitarea completă a cafelei și a produselor ce o conțin, iar în caz de reacții severe, utilizarea adrenalinei autoinjectabile este esențială.
Alergia la cafea, deși rară, poate duce la complicații care afectează sănătatea și calitatea vieții pacientului. Acestea variază de la reacții frecvente și stres emoțional până la situații severe, care pun viața în pericol.
Prevenția alergiei la cafea se concentrează pe evitarea expunerii la cafea și produsele care o conțin, precum și pe identificarea altor alergeni posibili asociați. Persoanele alergice trebuie să citească etichetele produselor, să evite contaminarea accidentală și să informeze personalul din restaurante despre alergia lor.
Educația privind utilizarea adrenalinei autoinjectabile și recunoașterea timpurie a simptomelor este esențială pentru prevenirea reacțiilor severe. În cazul lucrătorilor expuși profesional, utilizarea echipamentului de protecție poate reduce riscul sensibilizării.
Dr. Pop Anca Oana
Medic Specialist
Bibliografie
Alergia la alune este una dintre cele mai frecvente și severe alergii alimentare, afectând atât copiii, cât și adulții. Este o reacție imunologică exagerată la...
Vezi detalii
Alergia la antibiotic, ca orice alergie, este o afecțiune care nu poate fi vindecată, dar simptomele care apar pot fi ameliorate cu ajutorul unor medicamente specifice....
Urticaria aquagenică sau alergia la apă apare în cazuri extrem de rare atunci când pielea intră în orice fel de contact cu apa. Se poate manifesta prin iritații la...
Căpșunele sunt fructe foarte apreciate pentru aroma lor specifică și sunt incluse în multe deserturi, dar consumul lor poate declanșa reacții alergice la unii oameni....
Alergia la medicamente este o reacție imunologică anormală declanșată de un medicament, implicând mecanisme de hipersensibilitate imediată (mediată de IgE) sau...
Alergia la nichel este o formă des întâlnită de dermatită de contact, în care sistemul imunitar reacționează negativ la expunerea la nichel. Această afecțiune este...
Solicită o programare
Alege opțiunea de a te programa online, simplu și rapid, prin intermediul formularului de programare.
©2025 Acest site este proprietatea MedLife S.A. Toate drepturile rezervate.