Call Center
(021) 9646
Suni din străinătate?
+4021 408 4000
(021) 408 4000
Laboratoare și puncte de recoltare MedLife
Descoperă locațiile MedLife în care poți efectua o gamă extinsă de analize medicale.
Preț analize
Rezultate analize online
Glosar analize medicale
Glosar afecțiuni medicale
Indicații recoltare
Laboratoare MedLife
Puncte de recoltare MedLife
Imagistică MedLife
Alege MedLife pentru investigații de imagistică cu metode avansate de diagnostic.
RMN
Tomografie computerizată
Ecografie
Endoscopie
Mamografie
Osteodensitometrie (DEXA)
Radiologie
Colonoscopie
Pregătire pentru investigații
Monitorizare CT post COVID-19
Radioterapie
Abonamente MedLife
Ai grijă de sănătatea ta și a celor dragi cu abonamentele de sănătate MedLife.
Abonamente corporate
Abonamente IMM
Abonamente individuale de sănătate
Abonament LevelUp
Despre MedLife
Istoria și evoluţia MedLife
Descoperă povestea celui mai mare operator privat de servicii medicale din România.
Centru de cercetare MedLife
Descoperă proiectele centrului de cercetare MedLife creat pentru nevoi și soluții autohtone.
RoMâine
RoMâine îl facem azi, construind o țară mai bună cu Grijă, Respect, Empatie, Încredere și Speranță.
Corporate Social Resposability (C.S.R)
Descoperă strategia de sustenabilitate MedLife.
Newsroom
Citește comunicatele de presă și ultimele știri MedLife și descarcă kitul de presă.
Descoperă informații utile despre retinopatie hipertensivă: de la cauze, factori de risc, simptome, diagnosticare, până la metode de tratament și de prevenție.
Pentru recomandări personalizate, solicită o programare la un medic din Sistemul Medical MedLife.
Retinopatia hipertensivă este o afecțiune care apare atunci când tensiunea arterială ridicată (hipertensiune) deteriorează vasele de sânge din retină, țesutul sensibil la lumină din spatele ochiului. Hipertensiunea arterială cronică poate face ca vasele de sânge din retină să se îngusteze sau chiar să se spargă, ceea ce duce la o serie de modificări ale retinei și poate afecta vederea.
Simptomele retinopatiei hipertensive pot să nu fie vizibile în stadiile incipiente, dar, pe măsură ce afecțiunea progresează, persoanele pot prezenta vedere încețoșată, dureri de cap și, în cazuri severe, pierderea vederii.
Retinopatia hipertensivă este cauzată, în principal, de tensiunea arterială ridicată cronică (hipertensiune arterială). Atunci când tensiunea arterială rămâne constant ridicată în timp, aceasta poate duce la modificări ale vaselor de sânge mici din tot corpul, inclusiv ale celor din retină. Mecanismele exacte prin care hipertensiunea afectează vasele de sânge din retină nu sunt pe deplin înțelese, dar se crede că implică o combinație de factori precum:
Factorul de risc principal pentru retinopatia hipertensivă este, așa cum sugerează și numele, tensiunea arterială ridicată (hipertensiune). Cu toate acestea, mai mulți factori suplimentari pot crește riscul de apariție a retinopatiei hipertensive sau pot exacerba gravitatea acesteia:
Retinopatia hipertensivă poate varia de la ușoară la severă, iar în stadiile sale incipiente, adesea nu provoacă simptome vizibile. Cu toate acestea, pe măsură ce afecțiunea progresează, persoanele pot prezenta diverse semne și simptome asociate cu modificări ale vaselor de sânge din retină:
Retinopatia hipertensivă este diagnosticată în mod obișnuit de un oftalmolog, în timpul unui examen complet:
Tratamentul pentru retinopatia hipertensivă depinde de gravitatea afecțiunii și de cauza care stă la baza acesteia, care este, de obicei, tensiunea arterială ridicată (hipertensiune). Obiectivele principale ale tratamentului sunt controlul tensiunii arteriale și prevenirea deteriorării în continuare a vaselor de sânge retiniene, iar opţiunile pot include:
Retinopatia hipertensivă poate duce la mai multe complicații, în special dacă nu este tratată sau este insuficient controlată. Aceste complicații pot afecta vederea și sănătatea generală a ochilor. Unele dintre complicațiile potențiale ale retinopatiei hipertensive includ:
Prevenirea retinopatiei hipertensive implică gestionarea eficientă a tensiunii arteriale ridicate (hipertensiune arterială) și adoptarea unor obiceiuri de viață sănătoase pentru a reduce riscul de deteriorare a vaselor de sânge retiniene:
Bibliografie
Răul de mișcare, sau kinetoza, este o senzație neplăcută care apare atunci când pacientul este supus unei mișcări reale sau unei percepții de mișcare, așa cum se...
Vezi detalii
Rectocolita ulcero hemoragică este o boală inflamatorie intestinală care provoacă inflamație și ulcere (răni) în tractul digestiv inferior (colon). Aceasta afectează...
Retinopatia diabetică reprezintă o complicație a diabetului zaharat care, netratată, poate evolua spre pierderea văzului.După cum îi spune și numele, retinopatia survine...
Reumatismul articular acut (RAA), denumit și reumatism Bouillaud, este o boală inflamatorie sistemică acută, caracterizată prin afectarea mai multor articulații. Această...
Rezistența la insulină este o afecțiune în care celulele organismului devin mai puțin receptive la hormonul insulină, care este esențial pentru reglarea nivelului de...
Boala polichistică renală este o afecțiune ereditară în care grupuri de chisturi se dezvoltă în rinichi, determinând mărirea și, în timp, pierderea funcției...
Solicită o programare
Alege opțiunea de a te programa online, simplu și rapid, prin intermediul formularului de programare.
©2025 Acest site este proprietatea MedLife S.A. Toate drepturile rezervate.