Publicat la: 
12/02/2013

Centrul Medical MedLife Victoriei si-a extins lista serviciilor stomatologice, introducand consultatiile si tratamentele ortodontice. Serviciile ortodontice sunt destinate atat copiilor cat si adultilor, consultatiile si tratamentele fiind efectuate dr. Catalina Sasu, medic specialist ortodontie si ortopedie dento-faciala.

Ortodontia si ortopedia dento-faciala reprezinta o specialitate  a stomatologiei care se ocupa cu identificarea, prevenirea si tratamentul malocluziei, pozitionarea incorecta a dintilor sau a oaselor maxilare, precum si a asocierii dintre acestea.

Tratamentul ortodontic este o modalitate de indreptare si aliniere a dintilor, de imbunatatire a aspectuluii danturii si a modului in care aceasta functioneaza. Tratamentul ajuta si la imbunatatirea pe termen lung a sanatatii gingiilor, dintilor si maxilarelor, prin dispunerea proportionala a fortelor masticatorii pe toti dintii. Alinierea dintilor in urma tratamentului ortodontic asigura totodata si conditiile necesare pentru o igienizare mai corecta a intregii danturi. Nu in ultimul rand, acesta contribuie la imbunatatirea esteticii faciale si a increderii in sine, stiut fiind faptul ca un zambet frumos poate aduce multe beneficii in plan social si profesional.

Tratamentul ortodontic consta in folosirea de aparate ortodontice pentru a alinia corect dintii. In cadrul Centrului Medical MedLife Victoriei sunt disponibile tratamentele ortodontice cu urmatoarele tipuri de aparate:
•    Aparat ortodontic fix cu bracket-uri metalice
•    Aparat ortodontic fix cu bracket-uri metalice auto-ligaturante
•    Aparat ortodontic fix cu bracket-uri ceramice auto-ligaturante
•    Aparat ortodontic fix cu bracket-uri ceramice
•    Aparat ortodontic fix cu bracket-uri ceramice cu slot metalic
•    Aparat ortodontic fix cu bracket-uri de safir
•    Aparat ortodontic fix partial
•    Aparat ortodontic lingual Incognito

       Durata tratamentului depinde de severitatea problemei si poate dura de la cateva luni pana la cativa ani.

Detalii si programari la 021 96 46

Alte NoutatiVezi toate Noutatile

Învățătorii se pot testa gratuit pentru depistarea anticorpilor specifici COVID-19 începând de astăzi   București, 1 septembrie: Începând de astăzi, 1 septembrie, și până pe data de 14 septembrie...
Ce este screening-ul metabolic neonatal? Un test modern de depistaj care urmărește înlocuirea testului Guthrie în practica pediatrică, acesta din urmă fiind considerat în zilele noastre nefiabil și...