Publicat la: 
11/09/2015

Carnea rosie poate fi carnea de vita, de vitel, de miel si chiar si cea de porc. Dar, in cadrul acestei "familii", nu toata carnea rosie este egala. Carnea procesata, precum baconul, carnati sau sunca dauneaza mult mai mult starii de sanatate. Specialistii au cantarit subiectul si au raspuns la intrebarea “Ar trebui mancam carne rosie sau ar fi mai bine sa o evitam?”

3 din 5 experti au spus "DA" consumului de carne rosie

Carnea rosie neprocesata si saraca in grasimi este o sursa buna de proteine de inalta calitate, fier si vitamina B, spune Penny Etherton, profesor de nutritie la Penn State University.

"Cred ca, in ceea ce priveste consumul de carne de vita, este foarte importanta moderatia", spune Eherton.

Alti experti sunt de parere ca, in ultima vreme, consumul de carne rosie ocupa un spatiu prea mare in dietele noastre si ar trebui sa il limitam la o data pe saptamana, spune Julia Zumpano, de la Cleveland Clinic's Heart& vascular Institute.

Daca nu sunteti deja un fan al carnii de vita, nu exista niciun motiv pentru care ar trebui sa o adaugati dietei dumneavoastra, spun unii specialisti.

Dieteticanul Karen Ehrens recomanda sa ne gandim la carne ca la o parte mica, aromata, a farfuriei, nu ca la punctul central al acesteia. Un consum mai mic este favorabil sanatatii, spune Ehrens, care precizeaza ca daca mancam carne rosie, ar fi excelent sa mancam cea mai buna carne rosie.

Deci, daca sunteti carnivori, nu uitati sa mancati cu moderatie.

Sursa: Time

A.C.

Specialitate: 
Comentarii

Nu ar trebui sa mancam carne in general din mai multe motive. Dar suntem crescuti asa si e aproape imposibil sa renuntam la ea, in prezent.

nu sintem carnivori, nu sintem vegetarieni. sintem omnivori. fara exces in orice directie.

Poti detalia motivele dar tinand cont ca si legumele sunt viata si semintele sunt vieti in devenire si ca doar frunzele uscate nu mai au viata in ele? Si sa-mi exemplifici ce-ar trebui sa mananc?

de unde se stie? mai ales de unde sti ce-si-cum in corea de nord?

Mda, si mor in medie la aceeasi varsta cu SUA si UE partea civilizata ... deci ...

Cea mai periculoasa e carnea verde.

da, se stie ca in tarile in care nu se consuma carne rosie deloc, cum e de ex coreea de nord, oamenii sint extreme de sanatosi.

Sigur, coreeni din Nord, muritori de foame, care rod radacini de copaci sunt cei mai sanatosi! Cate idei nastrusnice se importa de peste tot. Sunt si altii mai aproape care nu mananca aproape deloc Carne, de ex. adventistii.

Nu putem renunta complet la carne deoarece nu am reusi sa supravietuim numai cu legume. Nu orice organism poate supravietui numai cu legume. Ca dovada incearca sa cresti un copilas fara carne deloc si vezi de cate suplimente are nevoie sa supravietuiasca.

Articole similare

O echipa de medici din cadrul Spitalului MedLife Brasov a realizat, in premiera in Brasov, o interventie chirurgicala de inlocuire a articulatiei soldului afectata de artroza. In cadrul operatiei, medicii au folosit o proteza anatomica. Interventia a fost realizata de o echipa de medici brasoveni, asistata de un renumit medic din Germania....
Dr. Anca Sibieanu / Foto: MedLive Orice ai face, timpul isi pune amprenta asupra aspectului exterior. Mai intai remarci niste riduri fine de expresie, apoi, incet incet, vezi cum pielea isi pierde treptat din elasticitate, forma fetei isi pierde fermitatea conturului si pe frunte apar riduri permanente. Liftingul facial este pentru multe...
Ticurile nervoase va pot afecta sanatatea/ Foto: Dreamstime.com Ticurile nervoase sunt de cele mai multe ori enervante pentru persoanele din jurul nostru decat pentru noi, dar unele dintre acestea va pot cauza probleme de sanatate. Expertii au clasificat motivele pentru care obiceiuri aparent inofensive, precum rosul unghiilor sau rasucirea...
Primele 72 de ore de la producerea traumatismului sunt importante / Foto: Reuters In cazul producerii unui traumatism cranio-cerebral - o lovitura la cap - victima trebuie examinata la spital, chiar si atunci cand nu exista simptome care sa ne ingrijoreze. In primele ore sau zile de la producerea unui astfel de accident, pot aparea simptome noi...
Aditivii alimentari sunt ingrediente adaugate in produsele alimentare pentru a le face sa reziste mai mult, pentru a le imbogati aroma sau pentru culoare. Un numar cu litera E este un numar de referinta dat aditivilor alimentari care au trecut testele de siguranta si utilizarea lor a fost aprobata in Uniunea Europeana. Totusi, daca un anumit...