Publicat la: 
11/09/2015

Carnea rosie poate fi carnea de vita, de vitel, de miel si chiar si cea de porc. Dar, in cadrul acestei "familii", nu toata carnea rosie este egala. Carnea procesata, precum baconul, carnati sau sunca dauneaza mult mai mult starii de sanatate. Specialistii au cantarit subiectul si au raspuns la intrebarea “Ar trebui mancam carne rosie sau ar fi mai bine sa o evitam?”

3 din 5 experti au spus "DA" consumului de carne rosie

Carnea rosie neprocesata si saraca in grasimi este o sursa buna de proteine de inalta calitate, fier si vitamina B, spune Penny Etherton, profesor de nutritie la Penn State University.

"Cred ca, in ceea ce priveste consumul de carne de vita, este foarte importanta moderatia", spune Eherton.

Alti experti sunt de parere ca, in ultima vreme, consumul de carne rosie ocupa un spatiu prea mare in dietele noastre si ar trebui sa il limitam la o data pe saptamana, spune Julia Zumpano, de la Cleveland Clinic's Heart& vascular Institute.

Daca nu sunteti deja un fan al carnii de vita, nu exista niciun motiv pentru care ar trebui sa o adaugati dietei dumneavoastra, spun unii specialisti.

Dieteticanul Karen Ehrens recomanda sa ne gandim la carne ca la o parte mica, aromata, a farfuriei, nu ca la punctul central al acesteia. Un consum mai mic este favorabil sanatatii, spune Ehrens, care precizeaza ca daca mancam carne rosie, ar fi excelent sa mancam cea mai buna carne rosie.

Deci, daca sunteti carnivori, nu uitati sa mancati cu moderatie.

Sursa: Time

A.C.

Comentarii

Nu ar trebui sa mancam carne in general din mai multe motive. Dar suntem crescuti asa si e aproape imposibil sa renuntam la ea, in prezent.

nu sintem carnivori, nu sintem vegetarieni. sintem omnivori. fara exces in orice directie.

Poti detalia motivele dar tinand cont ca si legumele sunt viata si semintele sunt vieti in devenire si ca doar frunzele uscate nu mai au viata in ele? Si sa-mi exemplifici ce-ar trebui sa mananc?

de unde se stie? mai ales de unde sti ce-si-cum in corea de nord?

Mda, si mor in medie la aceeasi varsta cu SUA si UE partea civilizata ... deci ...

Cea mai periculoasa e carnea verde.

da, se stie ca in tarile in care nu se consuma carne rosie deloc, cum e de ex coreea de nord, oamenii sint extreme de sanatosi.

Sigur, coreeni din Nord, muritori de foame, care rod radacini de copaci sunt cei mai sanatosi! Cate idei nastrusnice se importa de peste tot. Sunt si altii mai aproape care nu mananca aproape deloc Carne, de ex. adventistii.

Nu putem renunta complet la carne deoarece nu am reusi sa supravietuim numai cu legume. Nu orice organism poate supravietui numai cu legume. Ca dovada incearca sa cresti un copilas fara carne deloc si vezi de cate suplimente are nevoie sa supravietuiasca.

Alte articoleVezi toate articolele

Boala Lyme este o afectiune infectioasa care se transmite prin muscatura capuselor infectate de o bacterie numita Borrelia Burgdorferi. Majoritatea persoanelor care sunt muscate de capuse nu...
Alcoolul este utilizat la scara larga in intreaga lume. Cu toate acestea, mai putin de 60% dintre consumatorii constanti recunosc ca obiceiurile lor le pun sanatatea la risc, potrivit sondajului...