10 mituri despre alimentatia sanatoasa

Stim ca o alimentatie sanatoasa, alaturi de o activitate fizica constanta, este cheia unei vieti sanatoase. Pentru ca in ultima perioada aceste subiecte au devenit preocupari din ce in ce mai importante pentru majoritatea persoanelor, au aparut si numeroase sfaturi referitoare la definitia unui "stil de viata sanatos". Urmariti in articol 10 mituri referitoare la alimentatia sanatoasa demontate.
1. Alimentele proaspete sunt intotdeauna mai bune decat cele congelate
Are mazarea proaspata mai multe vitamine decat cea congelata? Nu neaparat. Produsele "fresh" sunt transportate pe distante mari si stau pe rafturile supermarketurilor- caldura, aerul si apa pot degrada produsele prezentate ca fiind "proaspete".
2. Sarea de mare are mai putin sodiu
Exista mai multe soiuri de sare disponibile, dar nu exista una care este cu siguranta mai buna. Ambalajele frumoase si termeni precum "natural" pot fi inselatoare.
3. Vinul rosu este bun pentu sanatatea dumneavoastra
Doctorii sunt de acord ca un pahar de vin pe zi poate avea numeroase beneficii pentru sanatate, dar cuvantul cheie pe care mult il ignora este "unul". Daca beti mai mult de un pahar contracarati efectele benefice ale primului. 4. Zaharul brun este mai sanatos decat zaharul alb
Zaharul brun este pur si simplu zahar alb, cu melasa reintrodusa in el. 5. Sucul facut 100% din fructe este cel mai bun
Sucul facut 100% din fructe este sanatos, dar in mod ideal ar trebui sa optati pentru fructele normale in loc de un pahar de suc, care are mai multe calorii. 6. Alimentele organice sunt mai sanatoase
Alimentele ecologice sunt cultivate fara arome artificiale, coloranti, indulcitori, conservanti si ingrasaminte toxice si nu sunt modificate genetic. Acestea sunt cu siguranta mai bune pentru mediu, dar nu este neaparat adevarat ca sunt si mai hranitoare.
7. Este in regula sa beti energizante dupa ce faceti activitate fizica
Daca nu faceti exercitii fizice intense, care sa dureze mai mult de o ora si care sa aiba loc la temperaturi extrem de ridicate, apa este suficienta pentru a va potoli setea. Bauturile energizante nu fac altceva decat sa adauge calorii la dieta dumneavoastra. 8. Painea neagra este intotdeauna mai buna decat painea alba
Daca o felie de paine este mai inchisa la culoare, nu inseamna neaparat ca este facuta din cereale- ar putea contine coloranti sau mai mult grau. Uitati-va pe ambalaj si asigurati-va ca primul ingredient este: grau, ovaz, secara, orz sau hrisca.
9. Ouale maro sunt mai hranitoare decat cele albe
Singurul lucru pe care culoarea unei coji de ou o arata este culoarea penelor pasarii de la care a venit oul. Gainile albe depun oua albe, iar gainile rosii depun oua maro. 10. Daca pe eticheta scrie "totul natural", produsul este sanatos
Cu exceptia cazului in care eticheta apare pe carne, indicand faptul ca nu au fost adaugate arome artificale sau coloranti, termenul "natural" nu are niciun inteles profund.
Sursa: HarpersBazaar
A.C.
Solicită o programare
Aici puteți să solicitați o programare pentru serviciile noastre de oriunde vă aflați, fără telefon și fără vizită în clinică.
Analizele cu bilet de trimitere în decontare cu Casa de Asigurări de Sănătate se recoltează doar în baza unei programări prealabile.
Articole din aceeași categorie

Doua ore intre cina si culcare: recomandat sau nu?
Decalajul de doua ore intre cina si culcare este considerat a fi o practica eficienta pentru sanatate si pentru reducerea riscurilor anumitor boli. Specialistii au condus un nou studiu, prin care au demonstrat ca aceasta pauza de doua ore nu este asociata cu modificari ale nivelului de glucoza din s...

Care este cel mai daunator tip de grasime?
Diabetul de tip doi, dar si alte boli care au legatura cu obezitatea, depind de modul in care organismul stocheaza excesul de energie, potrivit biologului Mary Jane West-Eberhard, de la ”Smithsonian Tropical Research Institute”. Aceasta a emis o teorie conform careia grasimea din interiorul ...

Cel mai bun antioxidant natural se gaseste in cereale
Specialistii de la Penn State au descoperit, printr-un nou studiu, ca un antioxidant natural, gasit in taratele de cereale, ar putea fi utilizat pentru conservarea produselor alimentare pe o perioada mai indelungata, inlocuind antioxidantii sintetici utilizati in prezent de industria alimentara,...