MEDICINA GENERALA

23 Martie 2016

5 secrete ale cuplurilor care au o viata sexuala activa

5 secrete ale cuplurilor care sunt de mult timp impreuna si inca au o viata sexuala activa

In cazul unor cupluri care sunt de mult timp impreuna, partenerii incep sa isi priveasca viata sexuala ca pe o obligatie sau chiar o rutina usor plictisitoare. Potrivit unui studiu al Universitatii Chapman, 57% dintre barbatii care fac parte dintr-o relatie indelungata nu sunt multumiti de viata lor sexuala. Dar, 32% dintre participanti au spus ca vietile lor sexuale sunt la fel de pasionale cum erau in primele 6 luni de relatie. Cercetatorii au vrut sa vada ce fac aceste cupluri bine. Iata cele 5 secrete ale cuplurilor care sunt de mult timp impreuna si inca au o viata sexuala activa si pasionala.

1. Sunt afectuosi toata ziua

Cercetatorii au descoperit ca partenerii care erau fericiti in afara dormitorului, erau mult mai multumiti din punct de vedere sexual. Potrivit cercetatorilor, acest lucru are sens: este logic sa faci sex cu cineva cu care te intelegi bine si care te face sa te simti iubit pe parcursul intregii zile.

2. Vorbesc despre sex

Mai putin de 40% dintre barbatii intervievati au recunoscut ca "au cerut ceva in pat" in ultima luna. Cu cat partenerii sunt mai deschisi fata de acest subiect (fie ca e vorba de sugerarea unei noi pozitii sau de a cere parerea celuilalt in pat), cu atat erau mai multumiti de viata lor sexuala.

3. Se concentreaza pe placerea lor

In cazul femeilor, satisfactia sexuala se masoara in orgasme. Cu toate acestea, orgasmul nu a fost asociat cu satisfactia la barbati. Orgasmul feminin este mai delicat: doar 66% dintre femei au raportat ca ajuns la orgasm in timpul actului sexual. Este normal ca daca sexul este mai placut pentru ambii parteneri va fi si mai des practicat.

4. Varietatea

Varietatea este foarte importanta in cazul cuplurilor care au fost impreuna de foarte mult timp. Cuplurile care au fost mai "aventuroase" si au experimentat lucruri noi in pat au declarat ca sunt multumite cu viata lor sexuala, potrivit studiului.

5. Au pregatit "scena" pentru sex

Cuplurile care s-au declarat multumite de viata lor sexuala au avut grija ca uneori "sa pregateasca scena". Lumanarile si cd-urile cu muzica preferata au jucat un rol important in calcularea satisfactiei sexuale, fiind al doilea factor dupa "stabilitatea relatiei". Chiar daca pare un cliseu, mai putin de 17% dintre oameni apeleaza la aceasta solutie, se arata in studiu.

Sursa: PreventionMedici PSIHOLOGIE

CC
Condrat Claudia
Psiholog clinician principal
Condrat Claudia
Psiholog clinician principal

NL
Negut Laura
Doctor
Doctor Sahlean Mihaela
Sahlean Mihaela
Psiholog Clinician Principal, Doctor in Psihologie
Sahlean Mihaela
Psiholog Clinician Principal, Doctor in Psihologie

Doctor Stan Cristina Maria
Stan Cristina Maria
Psiholog specialist, psihoterapeut specialist
Stan Cristina Maria
Psiholog specialist, psihoterapeut specialist

DS
Domnulete Sanda-Maria
Doctor Chitescu Adriana
Chitescu Adriana
Psiholog
Chitescu Adriana
Psiholog

Doctor Gradinaru George Daniel
Gradinaru George Daniel
Psiholog
Gradinaru George Daniel
Psiholog

Doctor Amazilitei Oana Eugenia
Amazilitei Oana Eugenia
Psiholog
Amazilitei Oana Eugenia
Psiholog

Vezi toți medicii

©2024 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.