Publicat la: 
26/05/2020


Inca de la inceputul pandemiei, siguranta pacientilor care ajung in clinicile MedLife a reprezentat o prioritate pentru noi. Ne-am adaptat rapid contextului si am continuat sa dezvoltam si sa imbunatatim permanent masurile de protectie si preventie pentru a putea limita riscul de raspandire a virusului SARS-CoV-2.

Toate clinicile MedLife din Bucuresti si din tara functioneaza in parametri normali, in conditii de maxima siguranta si cu o grija sporita pentru pacienti, dar si pentru personalul medical. Suntem alaturi de toti pacientii care au nevoie de investigatii clinice si paraclinice, investigatii imagistice, analize de laborator sau alte servicii medicale.

Asa cum am anuntat, studiul privind imunizarea naturala a populatiei pentru COVID-19, pe care l-am realizat in perioada 24 martie – 30 aprilie 2020,  a aratat ca subiectii testati, cadre medicale si personal auxiliar din clinicile si spitalale MedLife, sunt sanatosi, ceea ce inseamna ca masurile de preventie epidemiologica implementate la nivelul unitatilor noastre functioneaza si au rezultate favorabile.

MASURILE IMPLEMENTATE IN TOATE CLINICILE MEDLIFE

Consultatiile medicale se fac doar pe baza de programare.

Accesul in clincile noastre este permis exclusiv cu o programare in prealabil. Punem accent pe respectarea timpilor alocati fiecarei consultatii, astfel incat sa evitam contactul intre pacienti si aglomeratia din salile de asteptare. Totodata, ne bazam pe intelegerea si responsabilitatea pacientilor de a respecta intervalele orare stabilite.

Triaj epidemiologic prin filtre telefonice si la intrarea in clinici.

Primul filtrul se face prin call-center pentru identificarea pacientilor suspecti sau cu risc de infectie COVID-19. Totodata, am introdus declaratiile pe proprie raspundere pe care pacientii trebuie sa le completeze inainte de intrarea in clinica si protocolul de verificare a temperaturii corporale a fiecarui pacient.

Pacientii primesc masti de protectie si solutii dezinfectante.

Dupa efectuarea triajului epidemiologic, pacientii primesc masti de protectie de unica folosinta si solutii dezinfectante pentru maini inainte de a intra in cabinetul medical.

Exista circuite separate pentru pacientii cu simptomatologie respiratorie.

Daca la triajul epidemiologic se constata ca pacientul prezinta simptomatologie respiratorie sau stare febrila, acesta este condus printr-un circuit separat catre un cabinet dedicat, izolat de ceilalti pacienti, cabinet care se dezinfecteaza si sterilizeaza dupa fiecare consultatie.

Personalul medical si auxiliar este echipat corespunzator.

Pentru siguranta lor si a pacientilor cu care intra in contact, intregul personal din clinicile MedLife poarta ehipamentele de protectie de unica folosinta. Acestea sunt schimbate regulat, la interval de cel mult 4 ore sau ori de cate ori este nevoie.

Accesul apartinatorilor in clinici este restrictionat.

Apartinatorii nu pot insoti pacientii la intrarea clinica, cu exceptia celor care insotesc persoane cu handicap sau cu dificultati de deplasare. In cazul in care pacientii vin insotiti, apartinatorii sunt rugati sa astepte in afara clinicii.

Pacientii sunt testati pentru COVID-19 inainte de efectuarea procedurilor gastrointestinale.

Pentru a minimiza orice risc, pacientii care au programate proceduri gastrointenstinale sunt testati in prealabil pentru COVID-19. Interventiile se pot efectua doar daca rezultatul testului RT-PCR iese negativ. In cazul unui rezultat pozitiv, pacientii sunt directionati catre autoritatile responsabile de gestionarea cazurilor de infectie cu virusul SARS-CoV-2.

Personalul MedLife din clinici este testat periodic pentru COVID-19. 

Se efectueaza triaj epidemiologic inclusiv pentru personalul medical si de suport la fiecare intrare in tura. In plus, am introdus testarea periodica si sistematica a cadrelor medicale, precum si testarea imediat ce apare simptomatologia specifica infectiilor respiratorii acute.

Toate spatiile din clinci sunt dezinfectate constant.

Atat cabinetele medicale, cat si spatiile comune din clinicile MedLife sunt curatate, dezinfectate si sterilizate constant, in conformitate cu protocoale transmise de autoritati. In plus, am implementat proceduri complexe pentru dezinfectia posibilelor spatii contaminate, folosind inclusiv lampi cu ultraviolete.

Masurile pentru siguranta pacientilor se aplica in toate clinicile MedLife din Bucuresti, dar si in clinicile noastre din celelalte orase din tara: Ploiesti, Targoviste, Pitesti, Ramnicu Valcea, Targu Jiu, Slatina, Craiova, Timisoara, Arad, Oradea, Cluj, Deva, Sibiu, Brasov, Bacau, Piatra Neamt, Iasi, Galati, Braila si Constanta.

TESTARE PENTRU COVID-19 IN CLINICILE MEDLIFE

In aceleasi conditii de maxima siguranta, in clinicile MedLife din Bucuresti se pot recolta la cererea pacientilor probe atat pentru depistarea infectiei COVID-19, cat si pentru detectarea anticorpilor de tip IgM si IgG.

Testele RT-PCR si cele serologice sunt prelucrate in laboratoarele proprii din Bucuresti, Sfantu Gheorghe si Timisoara.

Suna in call center  021 9646 pentru a afla unde si in ce conditii iti pot face testele pentru coronavirus!

 

Specialitate: 
Adaugă comentariu nou

Echipa medicala MedLife - Boli infectioase

Chiris Roxana,Medic primar
Medic primar
Medic Primar
Medic Specialist
Manciuc Doina Carmen,Medic Primar
Medic Primar

Articole similare

Acest material are rol informativ. Recomandarile si analizele prezentate au ca sursa Institutul National de Sanatate Publica, OMS sau alte institutii specializate si abilitate din Romania in furnizarea informatiilor despre Coronavirus. Orice directiva noua comunicata de catre Ministerului Sanatatii, Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta sau...
  ▶ Ce este o masca de protectie ▶ Tipuri masti de protectie ▶ Avantajele purtarii unei masti de protectie ▶ Cand si cine trebuie sa poarte masca de protectie ▶ Cum purtam corect masca de protectie ▶ De unde achizitionam masca de protectie  Mastile de protectie pot arata la fel, dar stii intr-adevar ce porti? Calitatea produsului, materialele din...
Infectia cu noul coronavirus, SARS-CoV-2, care determina boala numita COVID-19, are mai multe fatete.  Pe de-o parte, exista foarte multe persoane infectate care sunt asimptomatice sau au simptome minore, care mimeaza foarte bine o infectie de cai respiratorii.  Pe de alta parte, exista si pacienti cu forme severe, care pot evolua spre...
O imunitate puternica reprezinta cea mai buna bariera impotriva oricarui virus, inclusiv a noului coronavirus. O modalitate de a intari rezistenta organismului este miscarea fizica, realizata in mod constant. Mai mult, exercitiile fizice contribuie si la mentinerea unui tonus psihic bun, atat de necesar in aceasta perioada. Cum ne mentinem in...
Pana in prezent, s-a observat ca pacientii cu patologii oncologice nu prezinta un risc mai mare de infectare cu noul coronavirus, comparativ cu restul populatiei. Insa, odata contactat virusul, acestia pot dezvolta forme mai severe ale bolii COVID-19. Pacientii oncologici sunt o categorie vulnerabila? Da, din cauza starii de imunodeficienta,...