Call Center
Suni din străinătate?
Click aici
București
Brașov
Arad
Craiova
Timișoara
Cluj-Napoca
Sibiu
Ploiesti
Iasi
Află toate informațiile despre analize, laboratoare, puncte de recoltare, gama de analize, indicații pentru pacienți
LISTĂ ANALIZE
Analize disponibile: analize sânge, biochimie, hematologie, imunologie, markeri tumorali, citologie, microbilogie, toxicologie, genetică
REZULTATE ANALIZE ONLINE
Afla rezultatele analizor tale online. Te loghezi cu CODUL DE PROBA primit si CNP-ul tau si poti accesa rezultatele online.
GLOSAR ANALIZE
Află detalii despre analizele de laborator: semnificații, intervale de referință, interpretarea valorilor mari sau mici, indicații de recoltare
INDICATII RECOLTARE
Află cum te pregătești pentru recoltările și examinările de laborator: probe sânge, urină, materii fecale, exhudat faringan, secreții genitale
GLOSAR AFECȚIUNI
Află totul despre cele mai frecvente afectini: cum se manifestă, care sunt cauzele, simptome, care este tratamentul și cum se previn
LABORATOARE CENTRALE
Alege MedLife când ai nevoie de Radiografii, Ecografii, Tomografii sau RMN. Investim constant în cei mai buni specialiști și echipamente pentru o diagnosticare precisă și rapidă
Departamente
PREGĂTIRE PENTRU INVESTIGAȚII
Află cum trebuie să te pregătești pentru investigații Imagistice: RMN, CT, Radiologie, Mamografie, Endoscopie, Osteodensimetrie (DEXA)
CENTRE IMAGISTICĂ
ISTORIA ȘI EVOLUŢIA MEDLIFE
Suntem cel mai mare operator privat de servicii medicale din România și depunem toate eforturile pentru a asigura calitatea excepțională a actului medical
RELAȚIA CU INVESTITORII
Obține informații despre Calendarul financiar, Rapoarte și prezentări pentru investitori, Guvernantă Corporativă, Documente și noutăți MedlLife
FACEM ROMÂNIA BINE
Facem România bine prin cunoaștere, tehnologie și resposabilitate. Medicină, așa cum o înțelegem noi, este cunoașterea vieții de la stiintă la emoții
Corporate Social Resposability (C.S.R)
Află despre strategia de sustenabilitate MedLife. Un angajament pe care ni l-am asumat de a avea un comportament etic și responsabil, îmbunătățind în diverse moduri viața comunității.
NEWSROOM PENTRU PRESĂ
Vezi comunicatele de presă, kitul de presă, galeria multimedia, cifrele sistemului medical și ultimele știri MedLife
Alte denumiri: Supraglotita
Epiglotita este o afectiune bacteriana, rapid progresiva, a epiglotitei si a tesuturilor inconjuratoare, care poate duce la obstructie brusca respiratorie si chiar moarte.
Boli Infectioase
Boli Infectioase , Ecografie 3d și Hepatologie
Pediatrie
Epiglotita este in primul rand o boala a copiilor si, de obicei, este cauzata de Haemophilus influenzae tip B. In momentul de fata, pentru ca vaccinarea a fost raspandita, aceasta a fost aproape eredicata la copii (mai multe cazuri apar la adulti).
Microorganismele ce cauzeaza boala la copii si adulti include Streptococcus pneumoniae, Staphylococcus aureus, H. influenzae, streptococul β-hemolitic si Klebsiella pneumoniae.
Structurile supraglotice inflamate pot obstructiona mecanic caile respiratorii crescand efortul respirator si in cele din urma determina detresa respiratorie.
Simptomele includ:
La copii, faringita, odinofagia si disfagia se dezvolta brusc. Asfixierea fatala poata sa apara in cateva ore de la debut. Hipersalivatia este foarte frecventa. In plus, copilul are semne de toxicitate (contact vizual sarac sau absent, nu-si recunoaste parintii, semne de hipoperfuzie, cianoza, nu poate fi calmat sau distras) si este febril si anxios.
Dispneea, tahipneea si stridorul in inspir pot fi prezente si de multe ori obliga copilul sa stea in pozitie verticala, sa se aplece inainte si sa-si hiperextinda gatul cu mandibula impinsa inainte si gura deschisa, intr-un efort de a usura respiratia (pozitia trepiedului). Renuntarea la aceasta poziti poate anunta insuficienta respiratorie.
La adulti simptomele sunt similare cu cele ale copiilor, inclusiv faringita, febra, disfagia si hipersalivatia, dar de obicei, simptomelor putenice au nevoie de mai mult de 24 de ore pentru a se instala. Deoarece diametru cailor respiratorii la adulti este mai mare, obstructia este mai putin frecventa si mai putin galopanta. De multe ori la adulti nu este vizibila inflamatia oro-faringiana. Cu toate acestea, durerea faringiana severa la un adult cu faringe de aspect normal risca suspiciunea de epiglotita.
Diagnosticul necesita vizualizarea directa a structurilor (de obicei cu un fibroscop), dar care nu se efectueaza pana ce pacientul nu este pus pe suport respirator (examinarea faringelui si laringelui poate precipita obstructia respiratorie completa).
Culturile din tesuturile supraglotice si hemoculturile pot fi efectuate pentru a cauta microorganismul implicat. Adultii pot de obicei sa fie supusi in conditii de siguranta unei laringoscopii cu fibra optica.
Tratamentul include protectia cailor respiratorii si antibiotice, rezistente la β- lactamaza, cum este cefalosporina, care ar trebui sa fie utilizat empiric, in asteptarea rezultatelor culturilor si antibiogramei.
©2021 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.