Call Center
Suni din străinătate?
Click aici
București
Brașov
Arad
Craiova
Timișoara
Cluj-Napoca
Sibiu
Ploiesti
Iasi
Află toate informațiile despre analize, laboratoare, puncte de recoltare, gama de analize, indicații pentru pacienți
LISTĂ ANALIZE
Analize disponibile: analize sânge, biochimie, hematologie, imunologie, markeri tumorali, citologie, microbilogie, toxicologie, genetică
REZULTATE ANALIZE ONLINE
Afla rezultatele analizor tale online. Te loghezi cu CODUL DE PROBA primit si CNP-ul tau si poti accesa rezultatele online.
GLOSAR ANALIZE
Află detalii despre analizele de laborator: semnificații, intervale de referință, interpretarea valorilor mari sau mici, indicații de recoltare
INDICATII RECOLTARE
Află cum te pregătești pentru recoltările și examinările de laborator: probe sânge, urină, materii fecale, exhudat faringan, secreții genitale
GLOSAR AFECȚIUNI
Află totul despre cele mai frecvente afectini: cum se manifestă, care sunt cauzele, simptome, care este tratamentul și cum se previn
LABORATOARE CENTRALE
Alege MedLife când ai nevoie de Radiografii, Ecografii, Tomografii sau RMN. Investim constant în cei mai buni specialiști și echipamente pentru o diagnosticare precisă și rapidă
Departamente
PREGĂTIRE PENTRU INVESTIGAȚII
Află cum trebuie să te pregătești pentru investigații Imagistice: RMN, CT, Radiologie, Mamografie, Endoscopie, Osteodensimetrie (DEXA)
CENTRE IMAGISTICĂ
ISTORIA ȘI EVOLUŢIA MEDLIFE
Suntem cel mai mare operator privat de servicii medicale din România și depunem toate eforturile pentru a asigura calitatea excepțională a actului medical
RELAȚIA CU INVESTITORII
Obține informații despre Calendarul financiar, Rapoarte și prezentări pentru investitori, Guvernantă Corporativă, Documente și noutăți MedlLife
FACEM ROMÂNIA BINE
Facem România bine prin cunoaștere, tehnologie și resposabilitate. Medicină, așa cum o înțelegem noi, este cunoașterea vieții de la stiintă la emoții
Corporate Social Resposability (C.S.R)
Află despre strategia de sustenabilitate MedLife. Un angajament pe care ni l-am asumat de a avea un comportament etic și responsabil, îmbunătățind în diverse moduri viața comunității.
NEWSROOM PENTRU PRESĂ
Vezi comunicatele de presă, kitul de presă, galeria multimedia, cifrele sistemului medical și ultimele știri MedLife
Alte denumiri:
Gripa este o infectie virala foarte contagioasa care afecteaza pasajele aeriene ale plamanilor. Aceasta provoaca febra ridicata, dureri musculare, tuse si alte simptome. Este una dintre cele mai severe si frecvente boli virale ale sezonului de iarna. Majoritatea copiilor sunt bolnavi de gripa mai putin de o saptamana insa unii copii au o boala mai grava si poate fi nevoie sa fie tratati in spital. De asemenea, gripa poate duce la infectie pulmonara (pneumonie) sau moarte.
Gripa este determinata de virusul gripal, care are trei tipuri: A, B, C. Boala este foarte contagioasa si poate atinge proportii epidemice.
Aceste 2 tipuri de virusuri cauzeaza boli raspandite (epidemii) aproape in fiecare iarna. Virusul gripal tip A determina cea mai severa forma de boala.
Cea mai mare rata de infectie cu virusul gripal o au copiii cu varsta cuprinsa intre 5-9 ani.
Copiii din gradinite si scoli primare raspandesc virusul atat in familie cat si in colectivitate, fiind cei mai eficienti transmitatori ai acestuia.
Gripa determina infectarea tractului respirator superior (nas, gat), dar poate afecta si tractul respirator inferior (plamanii).
Sezonul gripei este in lunile noiembrie-martie. Oficialii de sanatate publica se concentreaza pe oprirea raspandirii tipurilor A si B. Unul dintre motivele pentru care gripa ramane o problema este ca virusii se schimba (muta) deseori. Aceasta inseamna ca oamenii sunt expusi la noi tipuri de virusi in fiecare an.
Acest tip de virus cauzeaza o boala respiratorie foarte usoara sau niciun simptom. Nu provoaca epidemii si nu are un impact sever asupra sanatatii publice pe care il au gripa tip A si B.
Boli Infectioase
Boli Infectioase , Ecografie 3d și Hepatologie
Boli Infectioase și Hepatologie
Anual, aproximativ 20.000 de copii cu varsta sub 5 ani sunt spitalizati datorita infectiei cu virusul gripal.
Un virus gripal este adesea transmis de la copil la copil prin stranut sau tuse. De asemenea, virusul poate trai o perioada scurta de timp pe suprafete. Aceasta include butoane, jucarii, pixuri sau creioane, tastaturi, telefoane si tablete si haine. Virusul poate fi, de asemenea, trecut prin ustensile alimentare comune si bauturi. Copilul tau obtine un virus de gripa punand mana pe ceva care a fost atins de o persoana infectata si apoi isi atinge gura, nasul sau ochii.
Persoanele sunt cele mai contagioase cu 24 de ore inainte de inceperea simptomelor si continua in urmatoarele 4-5 zile cand simptomele sunt cele mai active. Virusul gripal traieste 1-2 zile pe suprafetele dure, 15 minute pe hartie si 5 minute pe piele.
Riscul de a infecta pe altii se opreste de obicei in jurul zilei a saptea de boala.
Virusul gripal este distrus de soare, detergenti, dezinfectante, acizi si fierbere.
Un copil este mai expus riscului de gripa daca:
Copiii mici si copiii cu anumite conditii de sanatate subiacente prezinta un risc crescut de sedere in spital, de infectie severa sau complicata a gripei.
Gripa este o boala respiratorie dar poate afecta intregul corp. Simptomele gripei apar la 2-3 zile dupa expunerea la virusul gripal si pot include:
Simptomele descrise mai sus dureaza in medie 3-4 zile, tusea putand sa persiste timp de 1-2 saptamani.
Copiii mici pot sa prezinte:
Sugarii pot sa nu prezinte semnele clinice specifice gripei. La acestia simptomele pot sugera o infectie bacteriana. Gripa la sugarii cu varsta sub 6 luni este rara si simptomatologia este reprezentata de letargie si alimentatie dificila.
Este important sa retineti ca raceala si gripa au simptome diferite.
O raceala este de obicei usoara si adesea dispareste dupa cateva zile. Gripa poate provoca simptome severe si poate duce la probleme precum pneumonia si chiar moartea.
Cea mai frecventa intrebare a parintilor este aceea cand trebuie sa se ingrijoreze pentru simptomele gripei si sa merga cu copilul la doctor. Copiii cu varsta mai mica de 5 ani si in special cei cu varsta sub 2 ani, cei cu boli cronice (de exemplu astmul bronsic), trebuie sa fie consultati neaparat de catre medic.
Copiii cu varsta de 5 ani si mai mari, trebuie sa fie dusi la un examen medical in urmatoarele conditii:
Gripa poate duce la complicatii severe, cum ar fi:
Medicul va intreba despre simptomele si istoricul sanatatii copilului dumneavoastra. Medicul va efectua apoi un examen fizic.
Simptomele sunt adesea suficiente pentru a diagnostica gripa. Se poate face alte teste, in functie de simptomele copilului dvs. si de starea generala de sanatate. Se pot efectua urmatoarele examene paraclinice (de laborator):
www.hopkinsmedicine.org
www.webmd.com
www.kidshealth.org.nz
www.ncbi.nlm.nih.gov
www.emedicinehealth.com
©2021 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.