Call Center
(021) 9646
Suni din străinătate?
+4021 408 4000
(021) 408 4000
Laboratoare și puncte de recoltare MedLife
Descoperă locațiile MedLife în care poți efectua o gamă extinsă de analize medicale.
Preț analize
Rezultate analize online
Glosar analize medicale
Glosar afecțiuni medicale
Indicații recoltare
Laboratoare MedLife
Puncte de recoltare MedLife
Imagistică MedLife
Alege MedLife pentru investigații de imagistică cu metode avansate de diagnostic.
RMN
Tomografie computerizată
Ecografie
Endoscopie
Mamografie
Osteodensitometrie (DEXA)
Radiologie
Colonoscopie
Pregătire pentru investigații
Monitorizare CT post COVID-19
Radioterapie
Abonamente MedLife
Ai grijă de sănătatea ta și a celor dragi cu abonamentele de sănătate MedLife.
Abonamente corporate
Abonamente IMM
Abonamente individuale de sănătate
Abonament LevelUp
Despre MedLife
Istoria și evoluţia MedLife
Descoperă povestea celui mai mare operator privat de servicii medicale din România.
Centru de cercetare MedLife
Descoperă proiectele centrului de cercetare MedLife creat pentru nevoi și soluții autohtone.
RoMâine
RoMâine îl facem azi, construind o țară mai bună cu Grijă, Respect, Empatie, Încredere și Speranță.
Corporate Social Resposability (C.S.R)
Descoperă strategia de sustenabilitate MedLife.
Newsroom
Citește comunicatele de presă și ultimele știri MedLife și descarcă kitul de presă.
Alte denumiri: Boala Buerger
Descoperă informații utile despre trombangeita obliterantă: de la cauze, factori de risc, simptome, diagnosticare, până la metode de tratament și de prevenție.
Pentru recomandări personalizate, solicită o programare la un medic din Sistemul Medical MedLife.
Trombangeita obliterantă, cunoscută și sub numele de boala Buerger, este o afecțiune inflamatorie rară care afectează vasele de sânge, în special arterele și venele de la nivelul brațelor și picioarelor. Se caracterizează prin inflamarea și blocarea (ocluzia) ulterioară a vaselor de sânge de dimensiuni mici și medii, ceea ce duce la reducerea fluxului sangvin în zonele afectate.
Deoarece fumatul este strâns legat de dezvoltarea și progresia trombangeitei obliterante, eforturile de prevenire se concentrează pe renunțarea definitivă la fumat.
Prognosticul pentru persoanele cu trombangeită obliterantă variază în funcție de factori precum gradul de afectare a vaselor de sânge, răspunsul la tratament și dacă se reușește sau nu renunțarea la fumat. Fără intervenție, boala poate progresa și poate duce la complicații grave, cum ar fi amputarea membrelor.
Cauza exactă a trombangeitei obliterante nu este pe deplin înțeleasă. Cu toate acestea, se consideră că mai mulți factori contribuie la dezvoltarea acestei afecțiuni:
Principalul factor de risc pentru trombangeita obliterantă este fumatul sau alte forme de consum de tutun. Însă, mai mulți alți factori pot crește, de asemenea, riscul de a dezvolta această afecțiune sau pot contribui la evoluția acesteia:
Simptomele trombangeitei obliterante pot varia în funcție de severitatea și localizarea inflamației și blocării vaselor de sânge:
Trombangeita obliterantă este diagnosticată în mod obișnuit de un medic specialist în chirurgie vasculară sau un reumatolog. Diagnosticul se bazează pe o combinație de anamneză medicală, examinare fizică și teste de diagnosticare:
Tratamentul pentru trombangeită obliterantă are ca scop ameliorarea simptomelor, îmbunătățirea fluxului sangvin și prevenirea complicațiilor. Tratamentul se concentrează, în primul rând, pe renunțarea la fumat, deoarece consumul de tutun este cel mai important factor de risc pentru această boală, iar oprirea fumatului poate contribui la încetinirea sau stoparea progresiei acesteia. Alte abordări de tratament pot include:
Trombangeita obliterantă (boala Buerger) poate duce la diverse complicații, în special dacă afecțiunea nu este gestionată corespunzător sau dacă nu se renunță la fumat:
Prevenirea trombangeitei obliterante se bazează, în primul rând, pe minimizarea sau eliminarea factorilor de risc, în special a consumului de tutun, și pe adoptarea unui stil de viață sănătos, pentru a promova sănătatea vasculară. Iată câteva strategii de prevenire a trombangeitei obliterante:
Bibliografie
Trichineloza, cunoscută și sub numele de trichinoza, este o boală parazitară transmisă prin intermediul alimentelor infestate, mai ales prin consumul de carne crudă sau...
Vezi detalii
Despre tricotilomanieTricotilomania este definită ca o afecţiune psihiatrică caracterizată prin smulgerea sau ruperea propriului păr, în mod compulsiv. Această tulburare...
Termenul de trismus nu este foarte larg cunoscut, dar este necesar a fi cunoscut și înțeles în detaliu. Trismusul, frecvent cunoscut și ca trismus dentar sau trismus...
Trombocitopenia imună (ITP) este o afecțiune care poate duce la vânătăi și sângerări ușoare sau excesive. Sângerarea rezultă din nivelurile neobișnuit de scăzute de...
Un tromb venos este un cheag de sânge care se formează într-o venă şi blochează fluxul de sânge. Termenul „trombo” înseamnă cheag de sânge, iar „embolie” înseamnă o...
Trombofilia este o afecțiune care face ca sângele din vene și artere să fie mai predispus la coagulare. Aceasta poate fi de două tipuri: ereditară sau moștenită...
Solicită o programare
Alege opțiunea de a te programa online, simplu și rapid, prin intermediul formularului de programare.
©2025 Acest site este proprietatea MedLife S.A. Toate drepturile rezervate.