Call Center
Suni din străinătate?
Click aici
București
Brașov
Arad
Craiova
Timișoara
Cluj-Napoca
Sibiu
Ploiesti
Iasi
Află toate informațiile despre analize, laboratoare, puncte de recoltare, gama de analize, indicații pentru pacienți
LISTĂ ANALIZE
Analize disponibile: analize sânge, biochimie, hematologie, imunologie, markeri tumorali, citologie, microbilogie, toxicologie, genetică
REZULTATE ANALIZE ONLINE
Afla rezultatele analizor tale online. Te loghezi cu CODUL DE PROBA primit si CNP-ul tau si poti accesa rezultatele online.
GLOSAR ANALIZE
Află detalii despre analizele de laborator: semnificații, intervale de referință, interpretarea valorilor mari sau mici, indicații de recoltare
INDICATII RECOLTARE
Află cum te pregătești pentru recoltările și examinările de laborator: probe sânge, urină, materii fecale, exhudat faringan, secreții genitale
GLOSAR AFECȚIUNI
Află totul despre cele mai frecvente afectini: cum se manifestă, care sunt cauzele, simptome, care este tratamentul și cum se previn
LABORATOARE CENTRALE
Alege MedLife când ai nevoie de Radiografii, Ecografii, Tomografii sau RMN. Investim constant în cei mai buni specialiști și echipamente pentru o diagnosticare precisă și rapidă
Departamente
PREGĂTIRE PENTRU INVESTIGAȚII
Află cum trebuie să te pregătești pentru investigații Imagistice: RMN, CT, Radiologie, Mamografie, Endoscopie, Osteodensimetrie (DEXA)
CENTRE IMAGISTICĂ
ISTORIA ȘI EVOLUŢIA MEDLIFE
Suntem cel mai mare operator privat de servicii medicale din România și depunem toate eforturile pentru a asigura calitatea excepțională a actului medical
RELAȚIA CU INVESTITORII
Obține informații despre Calendarul financiar, Rapoarte și prezentări pentru investitori, Guvernantă Corporativă, Documente și noutăți MedlLife
FACEM ROMÂNIA BINE
Facem România bine prin cunoaștere, tehnologie și resposabilitate. Medicină, așa cum o înțelegem noi, este cunoașterea vieții de la stiintă la emoții
Corporate Social Resposability (C.S.R)
Află despre strategia de sustenabilitate MedLife. Un angajament pe care ni l-am asumat de a avea un comportament etic și responsabil, îmbunătățind în diverse moduri viața comunității.
NEWSROOM PENTRU PRESĂ
Vezi comunicatele de presă, kitul de presă, galeria multimedia, cifrele sistemului medical și ultimele știri MedLife
Calculator analize
CA 125 (cancer associated carbohydrat antigen 125) este o glicoproteina prezenta la fat si adultul normal in epiteliul traheobronsic, ovarian, pancreatic, biliar, gastric, renal si in mezoteliul pleural.
Se gaseste in cantitati crescute in lichidul amniotic , laptele matern si in serul femeilor gravide.
CA 125 este marker tumoral cu relevanta diagnostica majora in cancerul ovarian seros; de asemenea este relevant in cancer endometrial, endocervical si tubar.
In cancerul pancreatic are relevanta secundara, dupa si impreuna cu CA 19-9.
Alaturi de CEA si CYFRA 21-1 are relevanta prognostica in cancerul pulmonar altul decat cel cu celule mici (non-small cell lung carcinoma, NSCLC)(5)
Nivelele crescute de CA 125 sunt corelate cu prognostic prost in cancerul ovarin
Interpretare valori mari: Valori crescute se intalnesc in: Afectiuni maligne genitale: cancer de ovar, cancer endometrial sau fallopian, cancer endocervical Afectiuni maligne non-genitale: cancer pulmonar, cancer de san, cancer gastrointestinal, cancer hepatic, cancer pancreatic. Afectiuni benigne: menstruatie, sarcina, endometrioza, boala inflamatorie pelvina, hepatita virala acuta sau cronica, ciroza hepatica, necroza hepatica severa, peritonita, pancreatita, afectiuni pleurale si pulmonare, pericardita, chisturi ovariene, insuficienta renala.
Valori crescute se intalnesc in:
Afectiuni maligne genitale: cancer de ovar, cancer endometrial sau fallopian, cancer endocervical
Afectiuni maligne non-genitale: cancer pulmonar, cancer de san, cancer gastrointestinal, cancer hepatic, cancer pancreatic.
Afectiuni benigne: menstruatie, sarcina, endometrioza, boala inflamatorie pelvina, hepatita virala acuta sau cronica, ciroza hepatica, necroza hepatica severa, peritonita, pancreatita, afectiuni pleurale si pulmonare, pericardita, chisturi ovariene, insuficienta renala.
Interpretare valori mici: Fara semnificatie clinica
Fara semnificatie clinica
CA 125 nu poate fi utilizat pentru screening-ul cancerului ovarian in populatia generala, datorita lipsei sale de sensibilitate pentru stadiul precoce al bolii.
Cresteri usoare ale CA 125 se pot intalni in timpul menstruatiei si in primul trimestru de sarcina.
Valorile obtinute prin diverse tehnici pot varia datorita diferentelor de specificitate si sensibilitate ale metodelor.
Pentru monitorizarea unei afectiuni maligne se recomanda utilizarea aceleiasi tehnici.
Ca marker tumoral este indicat in diagnosticul, tratamentul si aprecierea prognosticului in cancerul ovarian. In prezenta unei mase tumorale pelvine poate face distinctia intre un proces benign si o afectiune maligna. La femeile cu antecedente heredocolaterale de cancer ovarian se recomanda monitorizare prin dozarea la interval de 6 luni a CA 125 impreuna cu ecografie transvaginala pentru depistare precoce a cancerului. Desi nivelul sau poate fi crescut si in alte afectiuni maligne ginecologice sau gastrointestinale, CA 125 nu este recomandat in aceste situatii datorita sensibilitatii si specificitatii clinice reduse Este indicat in suspiciune de adenocarcinom pancreatic ca marker secundar impreuna cu CA 19-9. Este recomandat alaturi de CEA si CYFRA 21-1 in urmarirea si evaluarea prognosticului in cancerul pulmonar de tip NSCLC.
Ca marker tumoral este indicat in diagnosticul, tratamentul si aprecierea prognosticului in cancerul ovarian.
In prezenta unei mase tumorale pelvine poate face distinctia intre un proces benign si o afectiune maligna.
La femeile cu antecedente heredocolaterale de cancer ovarian se recomanda monitorizare prin dozarea la interval de 6 luni a CA 125 impreuna cu ecografie transvaginala pentru depistare precoce a cancerului.
Desi nivelul sau poate fi crescut si in alte afectiuni maligne ginecologice sau gastrointestinale, CA 125 nu este recomandat in aceste situatii datorita sensibilitatii si specificitatii clinice reduse Este indicat in suspiciune de adenocarcinom pancreatic ca marker secundar impreuna cu CA 19-9.
Este recomandat alaturi de CEA si CYFRA 21-1 in urmarirea si evaluarea prognosticului in cancerul pulmonar de tip NSCLC.
©2021 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.