Call Center
(021) 9646
Suni din străinătate?
+4021 408 4000
(021) 408 4000
Laboratoare și puncte de recoltare MedLife
Descoperă locațiile MedLife în care poți efectua o gamă extinsă de analize medicale.
Preț analize
Rezultate analize online
Glosar analize medicale
Glosar afecțiuni medicale
Indicații recoltare
Laboratoare MedLife
Puncte de recoltare MedLife
Imagistică MedLife
Alege MedLife pentru investigații de imagistică cu metode avansate de diagnostic.
RMN
Tomografie computerizată
Ecografie
Endoscopie
Mamografie
Osteodensitometrie (DEXA)
Radiologie
Colonoscopie
Pregătire pentru investigații
Monitorizare CT post COVID-19
Radioterapie
Abonamente MedLife
Ai grijă de sănătatea ta și a celor dragi cu abonamentele de sănătate MedLife.
Abonamente corporate
Abonamente IMM
Abonamente individuale de sănătate
Abonament LevelUp
Despre MedLife
Istoria și evoluţia MedLife
Descoperă povestea celui mai mare operator privat de servicii medicale din România.
Centru de cercetare MedLife
Descoperă proiectele centrului de cercetare MedLife creat pentru nevoi și soluții autohtone.
RoMâine
RoMâine îl facem azi, construind o țară mai bună cu Grijă, Respect, Empatie, Încredere și Speranță.
Corporate Social Resposability (C.S.R)
Descoperă strategia de sustenabilitate MedLife.
Newsroom
Citește comunicatele de presă și ultimele știri MedLife și descarcă kitul de presă.
Alte denumiri: Stenoza/ Îngustarea valvei pulmonare
Descoperă informații utile despre stenoza pulmonară: de la cauze, factori de risc, simptome, diagnosticare, până la metode de tratament și de prevenție.
Pentru recomandări personalizate, solicită o programare la un medic din Sistemul Medical MedLife.
Stenoza pulmonară reprezintă o condiție medicală caracterizată prin îngustarea anormală a valvei pulmonare, situată în cavitatea dreaptă a inimii, care controlează fluxul de sânge dintre inimă și artera pulmonară. Această îngustare poate duce la o restricție a fluxului sanguin către plămâni și poate afecta funcționarea normală a inimii.
Este o afecțiune foarte rară care este depistată, de obicei, la naștere. Stenoza valvei pulmonare nu necesită întotdeauna tratament medical. Cu toate acestea, unele persoane pot avea nevoie de medicamente sau intervenții chirurgicale pentru a corecta afecțiunea.
Cauzele stenozei pulmonare pot fi:
Factorii de risc în cazul stenozei pulmonare includ:
Simptomele stenozei pulmonare pot include:
Este important să rețineţi că simptomele pot varia în funcție de gradul de severitate al bolii și doar medicul specialist poate face o evaluare precisă a situației individuale.
Diagnosticul și evaluarea stenozei pulmonare sunt adesea realizate de medici specializați în cardiologie care pot realiza:
Tratamentul stenozei pulmonare poate varia în funcție de severitatea afecțiunii și simptomele prezentate de pacient:
Monitorizarea periodică:
În cazurile ușoare, în care stenoza pulmonară nu provoacă simptome semnificative, medicul poate recomanda doar monitorizarea periodică a stării de sănătate.
Medicație:
Anumite medicamente pot fi prescrise pentru a gestiona simptomele, cum ar fi diureticele pentru reducerea retenţiei de lichide sau medicamente pentru controlul tensiunii arteriale.
Intervenții chirurgicale sau proceduri:
În cazurile mai severe, pot fi considerate următoarele opțiuni:
Este esențial ca deciziile cu privire la tratament să fie luate în urma unei evaluări detaliate a stării de sănătate a pacientului și a discuțiilor cu echipa medicală. Fiecare pacient poate avea nevoie de un plan de tratament personalizat, în funcție de caracteristicile individuale și de gradul de severitate al stenozei pulmonare.
Complicațiile stenozei pulmonare pot include:
Gravitatea complicațiilor poate varia în funcție de severitatea bolii și de modul în care afectează inima și funcționarea generală a organismului.
Stenoza pulmonară poate fi dificil de prevenit, mai ales în cazurile de origine congenitală. Cu toate acestea, există anumite măsuri și obiceiuri de sănătate care pot contribui la reducerea riscului sau la gestionarea afecțiunii:
Prevenirea completă a stenozei pulmonare poate să nu fie posibilă în toate cazurile, mai ales în cazurile de origine congenitală. Consultați întotdeauna un medic pentru sfaturi personalizate și evaluări regulate ale sănătății.
Bibliografie
Inima este compusă din patru camere: două atrii şi două ventricule, iar în fiecare cameră există câte o valvă prin care este evacuat sângele. Cele patru valve...
Vezi detalii
Stenoza esofagiană presupune o îngustare anormală a esofagului (tubul prin care alimentele ajung din gură în stomac). Strictura lui poate provoca dificultăți la...
Despre stenoza mitralăStenoza mitrală este o afecțiune ce determină îngustarea valvei dintre cele două camere ale inimii. Supapa îngustată reduce sau blochează fluxul de...
Stomatită aftoasă este cea mai frecvență boală cronică a mucoasei bucale, avȃnd o prevalență cuprinsă între 2 şi 50% în populația generală și de 37% în Europa. Este o...
Strongiloidoza este o parazitoză intestinală provocată de viermele filiform Strongyloides stercoralis, fiind specifică regiunilor tropicale și subtropicale....
Surditatea brusc instalată este o afecțiune obișnuită în special la oamenii în vârstă și poate apărea din mai multe motive. Este important ca afecțiunea să nu fie...
Solicită o programare
Alege opțiunea de a te programa online, simplu și rapid, prin intermediul formularului de programare.
©2025 Acest site este proprietatea MedLife S.A. Toate drepturile rezervate.