Publicat la: 
21/09/2017

7 alimente care grabesc cresterea sanatoasa a parului

Pe langa sampon, balsam si masti de par, incercati sa aveti griija de sanatatea parului optand pentru o dieta sanatoasa. Iata care sunt alimentele care stimuleaza cresterea sanatoasa a parului, conform International Business Times.

1. Ardeiul gras galben

Ardeiul galben are o cantitate de vitamina C mai mare de cinci ori decat portocalele si, de aceea, este considerat un bun antioxidant. Consumul de ardei galben consolideaza foliculii firelor de par si ajuta la prevenirea ruperii acestora.

2. Stridiile

Stridiile sunt bogate in zinc, iar studiile de specialitate realizate pe tema caderii parului arata ca deficienta de zinc este una dintre principalele cauze ale acestui proces greu de remediat. De aceea, pentru a preintampina slabirea radacinii parului si a intari sanatatea firelor de par, expertii recomanda suplimentarea dietei alimentare cu alimente bogate in zinc.

3. Somonul

Se stie ca o dieta alimentare din care face parte pestele prezinta numeroase beneficii pentru sanatatea intregului organism. Somonul este bogat in acizi grasi omega-3, vitamina D si proteine, fiind indicat pentru stimularea cresterii parului si intretinerea sanatatii podoabei capilare.

4. Ouale de pasare

Consumul de oua stimuleaza cresterea rapida a parului, fiind o sursa excelenta de acizi grasi grasi omega-3. Desi albusul de ou are si el un rol important, galbenusul este cel care contine cei mai multi nutrienti si ajuta la intretinerea sanatatii firului de par. Pe langa mastile de par cu galbenus este recomandat sa adaugam dietei alimentare oua preparate cat mai natural, prin fierbere.

5. Semintele de floarea soarelui

Intrucat contin o cantitate mare de vitamina E, semintele de floarea soarelui sunt recomandate pentru stimularea cresterii rapide a parului, conform opiniei expertilor. Includerea acestora in salate sau ca ingredient in retele de smoothie-uri poate contribui astfel la sanatatea parului.

6. Migdalele

Migdalele au un continut ridicat de biotina, o vitamina din grupa B-urilor, ce grabeste cresterea sanatoasa a firului de par si intareste radacina parului. Includeti aceste fructe in dieta zilnica pentru a beneficia de un par stralucitor si sanatos.

7. Fructele de avocado

Avocado este un vechi secret al frumusetii si sanatatii intregului organism. Intrucat contine un nivel ridicat de acizi grasi esentiali, atunci cand este aplicat pe scalp acesta stimuleaza productia de colagen si elastina, necesare pentru sanatatea parului. Adauga-l in dieta alimentara zilnica pentru a incuraja cresterea sanatoasa a parului.

Echipa medicala MedLife - Chirurgie estetica si reparatorie

Medic Specialist
Medic Specialist
Medic Primar
  •  
  • 1 of 10

Articole similare

Estimarile arata ca 10% dintre barbati si 25% dintre femei sufera de migrene ocazional sau in mod regulat. Multi dintre cei suferinzi sunt convinsi ca anumite alimente pot provoca aceste crize migrenoase, scrie site-ul passionsante.be, citat de Agerpres. Ce alimente pot declansa o migrena? Migrena se caracterizeaza prin crize care dureaza de...
Declinul functiilor pulmonare poate fi impiedicat prin dieta alimentara bogata in rosii si fructe, in special mere, sugereaza un nou studiu efectuat de oamenii de stiinta de la Universitatea Johns Hopkins din Baltimore. Cercetatorii spun ca de aceste beneficii se pot bucura toti adultii, in special fostii fumatori, intrucat anumite componente...
Daca sarim peste micul dejun in fiecare dimineata, ne creste semnificativ riscul atacului de cord si a accidentului vascular cerebral, arata un nou studiu efectuat de oamenii de stiinta americani in colaborare cu un grup de cercetatori spanioli, informeaza telegraph.co.uk. Datele studiului arata ca adultii care au ratat prima masa a zilei au fost...
Excesul de greutate / Foto: Photoxpress.com Cei mai multi dintre noi reusesc, cu ajutorul unui regim de viata ce include activitatea fizica si o dieta corespunzatoare, sa dea jos cele cateva kilograme in plus si sa-si mentina greutatea in limitele recomandate. Astfel se poate face o legatura clara intre sedentarism, alimentatie neadecvata si...
Carnatii, sunca, baconul si celelalte mezeluri cresc, cel mai probabil, riscul de deces in randul tinerilor, arata un studiu realizat pe 500.000 de oameni din 10 state europene. Consumul frecvent de carne procesata a fost legat de afectiuni cardiovasculare, cancer si moarte timpurie. Cercetatorii, care au publicat concluziile in revista de...