Publicat la: 
21/09/2017

7 alimente care grabesc cresterea sanatoasa a parului

Pe langa sampon, balsam si masti de par, incercati sa aveti griija de sanatatea parului optand pentru o dieta sanatoasa. Iata care sunt alimentele care stimuleaza cresterea sanatoasa a parului, conform International Business Times.

1. Ardeiul gras galben

Ardeiul galben are o cantitate de vitamina C mai mare de cinci ori decat portocalele si, de aceea, este considerat un bun antioxidant. Consumul de ardei galben consolideaza foliculii firelor de par si ajuta la prevenirea ruperii acestora.

2. Stridiile

Stridiile sunt bogate in zinc, iar studiile de specialitate realizate pe tema caderii parului arata ca deficienta de zinc este una dintre principalele cauze ale acestui proces greu de remediat. De aceea, pentru a preintampina slabirea radacinii parului si a intari sanatatea firelor de par, expertii recomanda suplimentarea dietei alimentare cu alimente bogate in zinc.

3. Somonul

Se stie ca o dieta alimentare din care face parte pestele prezinta numeroase beneficii pentru sanatatea intregului organism. Somonul este bogat in acizi grasi omega-3, vitamina D si proteine, fiind indicat pentru stimularea cresterii parului si intretinerea sanatatii podoabei capilare.

4. Ouale de pasare

Consumul de oua stimuleaza cresterea rapida a parului, fiind o sursa excelenta de acizi grasi grasi omega-3. Desi albusul de ou are si el un rol important, galbenusul este cel care contine cei mai multi nutrienti si ajuta la intretinerea sanatatii firului de par. Pe langa mastile de par cu galbenus este recomandat sa adaugam dietei alimentare oua preparate cat mai natural, prin fierbere.

5. Semintele de floarea soarelui

Intrucat contin o cantitate mare de vitamina E, semintele de floarea soarelui sunt recomandate pentru stimularea cresterii rapide a parului, conform opiniei expertilor. Includerea acestora in salate sau ca ingredient in retele de smoothie-uri poate contribui astfel la sanatatea parului.

6. Migdalele

Migdalele au un continut ridicat de biotina, o vitamina din grupa B-urilor, ce grabeste cresterea sanatoasa a firului de par si intareste radacina parului. Includeti aceste fructe in dieta zilnica pentru a beneficia de un par stralucitor si sanatos.

7. Fructele de avocado

Avocado este un vechi secret al frumusetii si sanatatii intregului organism. Intrucat contine un nivel ridicat de acizi grasi esentiali, atunci cand este aplicat pe scalp acesta stimuleaza productia de colagen si elastina, necesare pentru sanatatea parului. Adauga-l in dieta alimentara zilnica pentru a incuraja cresterea sanatoasa a parului.

Echipa medicala MedLife - Chirurgie estetica si reparatorie

Costenco Adrian Nicolae,Medic specialist
Medic specialist
Marinescu Bogdan Mihai,Medic Specialist
Medic Specialist
Coman Crenguta,Medic Primar
Medic Primar
Huian Maria Cristina,Medic Primar
Medic Primar

Articole similare

In timpul sarcinii multe femei tind sa manance cat pentru doi, incercand sa dea vina pe pofte, dar cercetatorii sustin ca nu este un obicei sanatos. Una din trei femei recunoaste ca isi urmeaza impulsul de a manca excesiv, dar nu stiu ca este un risc major pentru sanatatea lor si a copiilor. Informatiile se bazeaza pe un studiu la care au...
Dr. Sandica Bucurica / Foto: MedLive.ro Stilul de viata modern are repercursiuni atat asupra psihicului cat si asupra organismului. Actualele obiceiuri alimentare, dietele nesanatoase si orele prelungite de lucru afecteaza sistemul digestiv, motiv pentru care tot mai multe persoane sufera de constipatie. La ce interval de timp este normal sa avem...
Caderea parului poate fi provocata de stres / Foto: PhotoXpress Obisnuim sa ne referim la par ca la "podoaba capilara" a unui om, insa atunci cand parul incepe sa ne paraseasca deja nu mai putem vorbi despre asa ceva. Majoritatea oamenilor care se confrunta cu aceasta problema se simt jenati si chiar complexati. Multi incearca sa isi ascunda...
Carnatii, sunca, baconul si celelalte mezeluri cresc, cel mai probabil, riscul de deces in randul tinerilor, arata un studiu realizat pe 500.000 de oameni din 10 state europene. Consumul frecvent de carne procesata a fost legat de afectiuni cardiovasculare, cancer si moarte timpurie. Cercetatorii, care au publicat concluziile in revista de...
Nu este important ceea ce mananci, ci cand mananci. Studiile arata ca orele la care iti iei mesele reprezinta calea spre invingerea obezitatii. Studiul a fost facut cu ajutorul a 110 studenti din America. Acestia au purtat in permanenta aparate portabile pentru monitorizate, ele inregistrand tiparele de somn, cat au mancat si la ce ora....