Chirurgia Obezitatii

Te simti captiv in corpul tau?

MedLife te ajuta sa scapi de kilogramele in plus, care nu raspund dietelor sau exercitiilor fizice.

Cere o consultatie
chirurgia obezitatii MedLife

CHIRURGIA OBEZITATII SI CHIRURGIA METABOLICA

In cazul pacientilor cu obezitate severa si morbida, care nu au reusit sa slabeasca prin urmarea unei diete stricte asociate cu activitati sportive, chirurgia obezitatii sau bariatrica ramane singura metoda cu adevarat eficienta.
Chirurgia metabolica se adreseaza pacientilor cu obezitate moderata asociata cu diabet zaharat tip II decompensat - asa zisa diabezitate. Scopul interventiei chirurgicale este reechilibrarea diabetului in paralel cu obtinerea scaderii in greutate.

Tehnicile laparoscopice sunt cele mai putin agresive modalitati de abord in obezitate, asigurand confort superior si recuperare postoperatorie rapida.

Cele mai eficiente interventii pentru tratarea obezitatii sunt: Gastrectomia Longitudinala (Gastric Sleeve) Gastric Bypass si Inelul Gastric (Gastric Banding). Pentru IMC mai mic de 35 procedurile de gastric-sleeve si gastric banding se pot efectua prin tehnica moderna LESS/SILS – "chirurgie fara cicatrici", exclusiv prin orificiul ombilical.

Interventii Ch Obezitatii

Gastric Sleeve

Gastrectomia longitudinala presupune excizia marii curburigastrice, stomacul fiind transformat într-un tub cu un volumul de cca 80-100 ml. Rolul este de a restrictiona aportul alimentar la o masa de cca 80ml. Reprezinta unul dintre cele mai utilizate procedee bariatrice alaturi de gastric by-pass si are avantajul ca nu influenteaza circuitul alimentar normal, pacientii putand consuma orice aliment, dar in cantitati mici strict controlate.

Pret procedura 25.000RON
chirurgia obezitatii
Gastric Bypass

Este procedeul utilizat pentru pacientii cu superobezitate morbida, tulburari de alimentatie, varste mai avansate sau diabet zaharat decompensat. Acesta consta in crearea unui mic rezervor gastric de cca 15-20ml din portiunea initiala a stomacului care va fii anastomozat la o ansa de intestin subtire exclusa la o distanta variabila de unghiul duodeno-jejunal. Scopul este ca bolul alimentar sa ocoleasca stomacul şi o portiune variabila din intestin pentru a scadea absorbtia principiilor alimentare.

Pret procedura 30.000RON
Bypass gastric chirurgia obezitatii
Gastric Banding

Inelul gastric ajustabil consta in aplicarea laparoscopica a unui inel cu diametru ajustabil în portiunea initiala a stomacului, cu rolul de a crea un mic rezervor gastric sau neostomac. Este un procedeu restrictiv, scopul fiind acela de a reduce drastic cantitatea de alimente consumate la o masa.

Pret procedura 14.000 RON
banda gastrica chirurgia obezitatii

Testimoniale

Am ajutat sute de pacienti din toata tara
Eficienta dovedita - pe langa slabirea rapida am inregistrat o rata a vindecarii comorbiditatilor (diabet, apnee in somn, hipertensiune) in peste 80% din cazuri.

Avem o echipa cu experienta vasta
Echipa Life Memorial Hospital pune la dispozitie cele mai bune optiuni terapeutie si proceduri minim invazive pentru imbunatatirea calitatii vietii pacientului.

Media