10 alimente care intaresc sistemul imunitar

Portocalale, pepenele rosu, migdalele, dar si spanacul, broccoli si varza va pot ajuta organismul in lupta impotriva infectiilor. Hidratant si racoritor, pepenele contine si un antioxidant puternic, glutation, care ajuta la intarirea sistemului imunitar, astfel incat sa poata lupta impotriva infectiilor. Nivelurile ridicate de glutation in sange sunt asociate cu longevitatea.
GrapefruitGrapefruitul are o cantitate mare de vitamina C. In plus, contine flavonoide - compusi chimici naturali care s-au dovedit a creste capacitatea de activare a sistemului imunitar. Daca nu va place grapefruitul, consumati portocale sau mandarine.
MigdaleUn pumn de migdale poate reduce din efectele stresului asupra sistemului imunitar. Un sfert de ceasca contine 50% din cantitatea zilnica recomandata de vitamina E, care ajuta la stimularea sistemului imunitar. Contin si riboflavina si niacina si vitamina B care reduc efectele stresului.
VarzaEste o alta sursa de intarire a imunitatii. Este usor de gasit si este ieftina. Incercati sa adaugati varza de orice soi (alba, rosie) la supe si tocane pentru un plus de antioxidanti si pentru cresterea valorii nutritive a mesei.
StridiiStridiile contin zinc, iar nivelurile scazute de zinc au fost asociate cu infertilitatea masculina. Zincul pare sa aiba un efect antiviral, desi cercetatorii nu pot explica de ce. Totusi, ei stiu ca este important in sistemul imunitar, inclusiv la vindecarea ranilor.
Iaurt degresatUn pahar pe zi poate reduce riscul de a raci. Unii cercetatori cred ca poate stimula sistemul imunitar pentru a lupta impotriva bolilor. De asemenea, contine vitamina D. Studii recente au descoperit o legatura intre nivelurile scazute de vitamina D si un risc crescut de raceala si gripa.
SpanacCunoscut ca un "super-aliment", spanacul este bogat in substante nutritive. Are acid folic, care ajuta organismul sa produca celule noi, fibre si antioxidanti, cum ar fi vitamina C. Consumati spanac crud sau fiert putin pentru a obtine cele mai multe beneficii.
UsturoiUsturoiul ofera mai multi antioxidanti, care lupta impotriva invadatorilor sistemului imunitar, cum ar fi H. pylori, bacteriile asociate cu unele ulcere si cancerul de stomac. Sfat: se toaca si se lasa sa stea 15 la 20 de minute inainte de a fi adaugat la gatit pentru a activa enzimele imunostimulatoare. Cartofi dulci
La fel ca morcovii, cartofii dulci au antioxidant beta-caroten si vitamina A, care este legata de incetinirea procesului de imbatranire si poate reduce riscul unor forme de cancer.
BroccoliIn urma unei cercetari s-a descoperit ca in broccoli exista o substanta chimica care ajuta la stimularea sistemului imunitar la soareci. In plus, este plin de nutrienti care protejeaza organismul. Are vitamina A, vitamina C si glutation.
Solicită o programare
Aici puteți să solicitați o programare pentru serviciile noastre de oriunde vă aflați, fără telefon și fără vizită în clinică.
Analizele cu bilet de trimitere în decontare cu Casa de Asigurări de Sănătate se recoltează doar în baza unei programări prealabile.
Articole din aceeași categorie

Doua ore intre cina si culcare: recomandat sau nu?
Decalajul de doua ore intre cina si culcare este considerat a fi o practica eficienta pentru sanatate si pentru reducerea riscurilor anumitor boli. Specialistii au condus un nou studiu, prin care au demonstrat ca aceasta pauza de doua ore nu este asociata cu modificari ale nivelului de glucoza din s...

Care este cel mai daunator tip de grasime?
Diabetul de tip doi, dar si alte boli care au legatura cu obezitatea, depind de modul in care organismul stocheaza excesul de energie, potrivit biologului Mary Jane West-Eberhard, de la ”Smithsonian Tropical Research Institute”. Aceasta a emis o teorie conform careia grasimea din interiorul ...

Cel mai bun antioxidant natural se gaseste in cereale
Specialistii de la Penn State au descoperit, printr-un nou studiu, ca un antioxidant natural, gasit in taratele de cereale, ar putea fi utilizat pentru conservarea produselor alimentare pe o perioada mai indelungata, inlocuind antioxidantii sintetici utilizati in prezent de industria alimentara,...