Call Center
(021) 9646
Suni din străinătate?
+4021 408 4000
(021) 408 4000
Laboratoare și puncte de recoltare MedLife
Descoperă locațiile MedLife în care poți efectua o gamă extinsă de analize medicale.
Preț analize
Rezultate analize online
Glosar analize medicale
Glosar afecțiuni medicale
Indicații recoltare
Laboratoare MedLife
Puncte de recoltare MedLife
Imagistică MedLife
Alege MedLife pentru investigații de imagistică cu metode avansate de diagnostic.
RMN
Tomografie computerizată
Ecografie
Endoscopie
Mamografie
Osteodensitometrie (DEXA)
Radiologie
Colonoscopie
Pregătire pentru investigații
Monitorizare CT post COVID-19
Radioterapie
Abonamente MedLife
Ai grijă de sănătatea ta și a celor dragi cu abonamentele de sănătate MedLife.
Abonamente corporate
Abonamente IMM
Abonamente individuale de sănătate
Abonament LevelUp
Despre MedLife
Istoria și evoluţia MedLife
Descoperă povestea celui mai mare operator privat de servicii medicale din România.
Centru de cercetare MedLife
Descoperă proiectele centrului de cercetare MedLife creat pentru nevoi și soluții autohtone.
RoMâine
RoMâine îl facem azi, construind o țară mai bună cu Grijă, Respect, Empatie, Încredere și Speranță.
Corporate Social Resposability (C.S.R)
Descoperă strategia de sustenabilitate MedLife.
Newsroom
Citește comunicatele de presă și ultimele știri MedLife și descarcă kitul de presă.
Alte denumiri: Episod de panică
Descoperă informații utile despre atacurile de panică: cauze, simptome, diagnostic şi tratament: de la cauze, factori de risc, simptome, diagnosticare, până la metode de tratament și de prevenție.
Pentru recomandări personalizate, solicită o programare la un medic din Sistemul Medical MedLife.
Atacurile de panică sunt episoade bruşte de anxietate intensă care declanșează reacții fizice severe, fără să existe un pericol real, sau disproporţionate faţă de pericolul perceput. Acestea pot apărea pe neașteptate sau în anumite contexte bine definite și pot fi foarte supărătoare. Atacurile de panică sunt relativ frecvente și pot surveni la orice vârstă, cel mai frecvent, însă, începând cu sfârșitul adolescenței sau de la începutul vârstei adulte.
Durata unui atac de panică este, de obicei, scurtă, atingând apogeul în câteva minute, dar experiența poate fi profund tulburătoare. Deși atacurile de panică pot fi evenimente izolate, atacurile recurente pot duce la o afecțiune cunoscută sub numele de tulburare de panică. Aceasta poate avea un impact semnificativ asupra vieții de zi cu zi, afectând activitățile personale și profesionale.
Iată ce puteţi face atunci când aveţi un atac de panică:
Cauza exactă a atacurilor de panică nu este pe deplin înțeleasă, dar se crede că mai mulți factori contribuie la apariția lor:
Mai mulți factori de risc pot crește probabilitatea de a suferi atacuri de panică:
Atacurile de panică pot prezenta o gamă largă de simptome, care, de obicei, ajung la apogeu în câteva minute și pot fi atât fizice, cât și psihice:
Atacurile de panică sunt diagnosticate, de obicei, de medicii de familie, psihiatri sau psihologi. Procesul implică mai multe etape și poate include diverse investigații sau teste pentru a exclude alte afecțiuni:
Tratamentul pentru atacurile de panică implică, de obicei, o combinație de terapii menite să reducă simptomele, să prevină atacurile viitoare și să îmbunătățească calitatea vieții:
Anumite vitamine și suplimente pot ajuta la gestionarea anxietății și pot reduce frecvența și severitatea atacurilor de panică. De asemenea, mai multe tipuri de ceai au proprietăți calmante care pot ajuta la reducerea anxietății și pot ameliora simptomele atacurilor de panică. Deși acestea nu ar trebui să înlocuiască remediile convenționale, cum ar fi terapia și medicamentele, ele pot fi o parte benefică a unei abordări cuprinzătoare a gestionării atacurilor de panică. Înainte de a începe orice regim nou de suplimente este important să vă consultați cu un medic.
Atacurile de panică pot duce la mai multe complicații care pot afecta calitatea vieții unei persoane:
Prevenirea atacurilor de panică implică o combinație de modificări ale stilului de viață, tehnici de gestionare a stresului și o îngrijire proactivă a sănătății mintale:
Bibliografie
Aspergiloza este o infecție cauzată de inhalarea sporilor de Aspergillus, un mucegai comun care poate provoca boli ușoare până la severe. De obicei, persoanele afectate...
Vezi detalii
Astigmatismul reprezintă un viciu de refracție care determină o vedere neclară, atât la distanță, cât și de aproape. Pacientul poate percepe imaginile ușor...
Astmul bronșic este o boală a bronhiilor care se manifestă cu dificultăți de respirație sau/ și tuse ce apar în episoade (crize sau exacerbări) între care starea...
Atelectazia este o afecțiune pulmonară care apare atunci când căile respiratorii sau alveolele (mici săculeţi de aer) de la capătul acestora nu se dilată așa cum ar...
Ateroembolismul renal este o condiție în care particule mici, numite emboli, se formează din depozite de grăsime, colesterol sau alte substanțe în interiorul arterelor...
Ateromatoza carotidiană este o afecțiune vasculară în care, pe pereții interni ai vaselor carotide, se formează plăci de aterom. De obicei, ateromatoza carotidiană...
Solicită o programare
Alege opțiunea de a te programa online, simplu și rapid, prin intermediul formularului de programare.
©2025 Acest site este proprietatea MedLife S.A. Toate drepturile rezervate.