Publicat la: 
6/03/2018

Apneea în somn este cea mai frecventă dintre cele peste 80 de afecțiuni ale somnului. Apneea reprezintă oprirea respirației în mod repetat, în timpul somnului. Cei care suferă de această afecțiune au căile respiratorii obstrucționate în timp ce dorm. Oprirea respirației poate dura între câteva secunde, până la un minut, iar când este reluată, apare sforăitul. Acest zgomot se produce din cauza căilor respiratorii care rămân blocate.

Hyperclinica MedLife Berceni din București pune la dispoziție pacienților, începând din luna martie, o nouă investigație: poligrafia nocturnă, cu ajutorul căreia se poate depista sindromul de apnee în somn.

“Sforăitul este unul dintre simptomele apneei în somn, însă nu toți pacienții care sforăie suferă și de sindromul de apnee in somn. Totuși, cel mai frecvent, sforăitul îi aduce pentru prima dată pe pacienți la un clinician. Din cauza somnului agitat, pacienții pot prezenta și alte simptome: oboseala cronică, deficit de atenție, depresie, iritabilitate, senzatie de uscăciune a gâtului, dureri de cap matinale, tensiune arterială crescută, probleme de libido”, a explicat dr. Claudia Vâlcu, medic specialist pneumologie, MedLife Berceni.

În timp, apneea de somn netratată poate duce la probleme grave de sănătate: complicații cardiovasculare (hipertesiune arterială, aritmii, insuficiență cardiacă), diabet zaharat, leziuni cerebrale. Un pacient care suferă de sindromul de apnee în somn va fi foarte obosit în timpul zilei, ceea ce este extrem de periculos atât pentru el, cât și pentru cei din jur, mai ales dacă are o meserie ce necesită atenție maximă, de exemplu șofatul.

“Diagnosticul se pune în urma istoricului medical al pacientului și monitorizării somnului prin diferite mijloace. Unul dintre acestea este poligrafia nocturnă, realizată la domiciliul pacientului, prin care sunt  monitorizate pe timpul nopții: respirația, frecvența contracțiilor cardiace, nivelul de oxigen din sânge. Pe baza tuturor informațiilor, medicul va putea confirma dacă pacientul suferă de sindrom de apnee în somn și va putea recomada tratamentul cel mai potrivit”, a mai explicat dr. Claudia Vâlcu.

Alte NoutatiVezi toate Noutatile

Programul poate suferi modificari. Va rugam sa apelati departametul call center pentru a afla mai multe detalii.   ARAD Hyperclinica MedLife Genesys Clinica: inchis Spital MedLife Genesys Garda: 24/...
Continuam seria de evenimente care contribuie la o stare de spirit sanatoasa. De data aceasta vom merge la Rasnov, unde MedLife devine partenerul Festivalului de Film si Istorii (FFIR). Aflat la a...