Call Center
(021) 9646
Suni din străinătate?
+4021 408 4000
(021) 408 4000
Descoperă locațiile MedLife în care poți efectua o gamă extinsă de analize medicale.
Preț analize
Rezultate analize online
Glosar analize medicale
Glosar afecțiuni medicale
Indicații recoltare
Laboratoare MedLife
Puncte de recoltare MedLife
Alege MedLife pentru investigații de imagistică cu metode avansate de diagnostic.
RMN
Tomografie computerizată
Ecografie
Endoscopie
Mamografie
Osteodensitometrie (DEXA)
Radiologie
Radioterapie
Pregătire pentru investigații
Monitorizare CT post COVID-19
Ai grijă de sănătatea ta și a celor dragi cu abonamentele de sănătate MedLife.
Abonamente corporate
Abonamente IMM
Abonamente individuale de sănătate
Istoria și evoluţia MedLife
Descoperă povestea celui mai mare operator privat de servicii medicale din România.
Centru de cercetare MedLife
Descoperă proiectele centrului de cercetare MedLife creat pentru nevoi și soluții autohtone.
RoMâine
RoMâine îl facem azi, construind o țară mai bună cu Grijă, Respect, Empatie, Încredere și Speranță.
Corporate Social Resposability (C.S.R)
Descoperă strategia de sustenabilitate MedLife.
Newsroom
Citește comunicatele de presă și ultimele știri MedLife și descarcă kitul de presă.
Faringita este inflamatia faringelui, aflat in partea din spate a gatului. Este cel mai adesea denumita simplu "durere in gat". Faringita poate provoca, de asemenea, zgarieturi in gat si dificultati la inghitire.
Potrivit Asociatiei Americane de Osteopatie (AOA), faringita indusa de durere in gat este unul dintre cele mai frecvente motive pentru vizitele la medic. Cele mai multe cazuri de faringita apar in lunile reci ale anului.
Pentru a trata in mod corespunzator o durere in gat, este important sa identificati cauza. Faringita poate fi cauzata de infectii bacteriene sau virale.
Faringita acuta se caracterizeaza prin debutul rapid al inflamatiei gatului si a inflamatiei faringiene (cu sau fara exudat). Absenta tusei, congestia nazala si secretia nazala disting bacteriile de etiologiile virale. Faringita poate fi cauzata de o varietate de agenti patogeni virali si bacterieni, inclusiv Streptococul de grup A (GAS), precum si de agentii patogeni fungici (Candida). Faringita bacteriana este mai frecventa in timpul iernii (sau primavara timpurie), in timp ce infectia enterovirala este mai frecventa in vara si toamna. in general, o conditie auto-limitata cu rezolutie in decurs de doua saptamani.
Exista numerosi agenti virali si bacterieni care pot provoca faringita. Acestia includ:
Virusii sunt cea mai frecventa cauza a durerilor de gat. Faringita este cel mai frecvent cauzata de infectii virale cum ar fi raceala, gripa, sau mononucleoza. Infectiile virale nu raspund la antibiotice, iar tratamentul este necesar numai pentru a ajuta la ameliorarea simptomelor.
Mai putin frecvent, faringita este cauzata de o infectie bacteriana. Infectiile bacteriene necesita antibiotice. Cea mai frecventa infectie bacteriana a gatului este strep gat, care este cauzata de streptococul de grupa A. Printre cauzele rare de faringita bacteriana se numara gonoreea, chlamydia si corynebacterium.
Frecventa expunerii la raceli poate creste riscul de faringita. Expunerea la fumul poate, de asemenea, sa creasca riscul.
Perioada de incubare este de obicei de doua pana la cinci zile. Simptomele care insotesc faringita variaza in functie de starea de baza si includ:
Majoritatea cazurilor de faringita vor disparea fara tratament intr-o saptamana sau mai putin. In unele cazuri, tratamentul medical este insa necesar pentru faringita. Acest lucru este valabil in special daca faringita este cauzata de o infectie bacteriana. Pentru astfel de cazuri, medicul dumneavoastra va prescrie antibiotice. Potrivit Centrului pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (CDC), amoxicilina si penicilina sunt tratamentele cele mai frecvent prescrise pentru streptococ. Este important sa luati intregul curs de antibiotice pentru a preveni returnarea sau inrautatirea infectiei. Un intreg ciclu al acestor antibiotice dureaza, de obicei, intre 7 si 10 zile.
ORL
Call Center - (021) 9646
Call Center - 0245222142
Call Center - (026) 8960
Call Center - (025) 7960
ORL pediatrie și Camera de garda
Call Center - (0251) 960
Call Center - (025) 6960
Aici puteți să solicitați o programare pentru serviciile noastre de oriunde vă aflați, fără telefon și fără vizită în clinică.
Analizele cu bilet de trimitere în decontare cu Casa de Asigurări de Sănătate se recoltează doar în baza unei programări prealabile.
Pentru stabilirea unei programări necesare pentru efectuarea analizelor medicale, vă rugăm să apelați numărul de Call Center (021) 9646 . Pentru interpretare rezultate analize medicale, vă recomandăm să solicitați o programare la unul dintre medicii noștri.
©2023 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.