Call Center
Suni din străinătate?
Click aici
București
Brașov
Arad
Craiova
Timișoara
Cluj-Napoca
Sibiu
Ploiesti
Iasi
Află toate informațiile despre analize, laboratoare, puncte de recoltare, gama de analize, indicații pentru pacienți
LISTĂ ANALIZE
Analize disponibile: analize sânge, biochimie, hematologie, imunologie, markeri tumorali, citologie, microbilogie, toxicologie, genetică
REZULTATE ANALIZE ONLINE
Afla rezultatele analizor tale online. Te loghezi cu CODUL DE PROBA primit si CNP-ul tau si poti accesa rezultatele online.
GLOSAR ANALIZE
Află detalii despre analizele de laborator: semnificații, intervale de referință, interpretarea valorilor mari sau mici, indicații de recoltare
INDICATII RECOLTARE
Află cum te pregătești pentru recoltările și examinările de laborator: probe sânge, urină, materii fecale, exhudat faringan, secreții genitale
GLOSAR AFECȚIUNI
Află totul despre cele mai frecvente afectini: cum se manifestă, care sunt cauzele, simptome, care este tratamentul și cum se previn
LABORATOARE CENTRALE
Alege MedLife când ai nevoie de Radiografii, Ecografii, Tomografii sau RMN. Investim constant în cei mai buni specialiști și echipamente pentru o diagnosticare precisă și rapidă
Departamente
PREGĂTIRE PENTRU INVESTIGAȚII
Află cum trebuie să te pregătești pentru investigații Imagistice: RMN, CT, Radiologie, Mamografie, Endoscopie, Osteodensimetrie (DEXA)
CENTRE IMAGISTICĂ
ISTORIA ȘI EVOLUŢIA MEDLIFE
Suntem cel mai mare operator privat de servicii medicale din România și depunem toate eforturile pentru a asigura calitatea excepțională a actului medical
RELAȚIA CU INVESTITORII
Obține informații despre Calendarul financiar, Rapoarte și prezentări pentru investitori, Guvernantă Corporativă, Documente și noutăți MedlLife
FACEM ROMÂNIA BINE
Facem România bine prin cunoaștere, tehnologie și resposabilitate. Medicină, așa cum o înțelegem noi, este cunoașterea vieții de la stiintă la emoții
Corporate Social Resposability (C.S.R)
Află despre strategia de sustenabilitate MedLife. Un angajament pe care ni l-am asumat de a avea un comportament etic și responsabil, îmbunătățind în diverse moduri viața comunității.
NEWSROOM PENTRU PRESĂ
Vezi comunicatele de presă, kitul de presă, galeria multimedia, cifrele sistemului medical și ultimele știri MedLife
Alte denumiri:
Nicturia reprezinta necesitatea de a urina in timpul noptii. Poate aparea la orice varsta, dar probabilitatea de a avea nicturie creste odata cu inaintarea in varsta deoarece capacitatea vezicii urinare scade si productia de urina creste.
Majoritatea persoanelor fara nocturie pot dormi 6 pana la 8 ore fara a fi nevoie sa urineze. Unii cercetatori considera ca un eveniment pe noapte este in limite normale. Doua sau mai multe evenimente pe noapte pot fi asociate cu oboseala din timpul zilei. Pacientii cu nocturie severa pot ajunge sa mearga la baie de pana la cinci sau sase ori in timpul noptii.
Nicturia este adesea un simptom al altor afectiuni medicale, inclusiv infectia urologica, o tumoare sau prostata vezicala, o afectiune numita prolaps vezical sau tulburari care afecteaza controlul sfincterului. De asemenea, este frecvent la persoanele cu insuficienta cardiaca, insuficienta hepatica, diabet zaharat slab controlat sau diabet insipidus. Sarcina si medicamentele diuretice sunt, de asemenea, asociate cu nicturia.
Tratamentul include anumite activitati, cum ar fi restrictionarea lichidelor. Exista, de asemenea, medicamente care reduc simptomele vezicii urinare hiperactive.
Urologie
Camera De Garda , Chirurgie Generala , Chirurgie Pediatrica , Chirurgie Plastica Si Microchirurgie Reconstructiva. Chirurg și Urologie
Ecografie 2d și Urologie
Cauzele nicturiei
Tractul urinar include organele din corpul tau care produc, depoziteaza si elimina urina. Urina reprezinta deseurile lichide din corpul tau. Urina se formeaza atunci cand rinichii iti curata sangele. Urina calatoreste de la rinichi la vezica prin uretere (tuburile care li se alatura). Vezica tine urina pana cand sunteti gata sa o goliti.
Creierul si vezica lucreaza impreuna pentru a controla functia urinara. Muschii din partea inferioara a pelvisului tin vezica la locul ei. Gatul muscular (capatul) vezicii urinare ramane inchis la urina mare. Uretra este un tub care transporta urina din vezica afara din corp. Se mentine inchis cu muschii sfincterului.
Dupa ce esti gata sa urinezi, creierul trimite un semnal catre vezica. Apoi se contracteaza muschii vezicii urinare. Acestia imping urina din vezica prin uretra. Muschii sfincterului se deschid apoi si urina este eliberata din corp.
Nicturia poate aparea din cauza unor afectiuni urologice si a unor afectiuni ce nu au legatura cu aparatul urinar, inclusiv diabetul si bolile cardiace. Anumite obiceiuri precum consumul unor cantitati mari de lichide in timpul zilei sau a bauturilor cu cofeina pot determina nicturie. La femei, nicturia apare adesea in anumite conditii cum ar fi sarcina, menopauza sau prolapsul uterin. La barbati, nicturia este uneori asociata cu marirea prostatei.
Alte cauze ce pot determina nicturie:
Anumite conditii urologice, precum infectiile bacteriene sau virale ale tractului urinar determina nicturie. In plus, prolapsul vezicii urinare sau tulburarile controlului sfincterian scad capacitatea vezicii urinare de a tine urina si astfel apar urinarile nocturne frecvente.
In mod normal, ar trebui sa puteti dormi sase-opt ore in timpul noptii, fara a fi nevoie sa te ridici pentru a merge la baie. Persoanele care au nicturie se trezesc de mai multe ori pe noapte sa urineze. Acest lucru poate provoca perturbari intr-un ciclu normal de somn.
Nocturia poate rezulta din mai multe cauze diferite:
Daca apar simptome precum hematurie (prezenta sangelui in urina sau culoare roz a urinii), febra, urinari frecvente care adesea duc la eliminarea unei cantitati mici de urina sau chiar retentie urinara trebuie consultat medicul.
Diagnosticarea poate fi dificila. Medicul specialist va trebui sa va puna o varietate de intrebari. Acestea pot fi utile pentru a mentine un jurnal pentru cateva zile pentru a inregistra ceea ce pacinetul bea si cat de mult, impreuna cu cat de des are nevoie de a urina, plus asocierea cu alte boli ale pacientului.
Intrebarile pe care medicul dumneavoastra vi le poate pune includ:
De asemenea pacientul este supus unor teste, cum ar fi:
Tratamentul nicturiei
Exista masuri pe care le pot lua pentru a reduce aparitia bolii. Spre exemplu, reducerea cantitatii de apa pana la 4 ore inainte de a merge la culcare poate ajuta la prevenirea nevoii de a urina pe timp de noapte. Evitarea bauturilor care contin alcool si cofeina poate ajuta. De asemenea, este indicat sa urinati inainte de a merge la culcare. Unele produse alimentare pot fi iritante ale vezicii urinare, cum ar fi ciocolata, alimente condimentate, alimente acide si indulcitori artificiali.
Nicturia poate fi un simptom al unei stari mai grave, cum ar fi diabetul sau o infectie urinara care ar putea agrava sau raspandi daca sunt lasate netratate. Nicturia din cauza unor conditii de baza se va opri, de obicei, atunci cand conditia este tratata cu succes.
Clinica Cleveland
www.healthline.com
www.webmd.com
Asociatia Americana a Bolilor Somnului
©2021 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.