Publicat la: 
12/10/2016

VIDEO Programul importanta preventiei. Cand trebuie sa mearga barbatii la medicul internist?

Pentru o monitorizare atenta a starii de sanatate, fiecare barbat trebuie sa mearga la screeninguri de rutina la medicul internist. Dr. Novac Lucia, medic primar medicina interna la Hyperclinica MedLife Unirii, explica de ce nu trebuie ca nici barbatii si nici femeile sa ignore recomandarile de screening.

  • In perioada 3-21 octombrie, MedLive va prezinta un program ce are ca scop tragerea unui semnal de alarma in ceea ce priveste constientizarea importantei preventiei in sanatate. Timp de 3 saptamani, medici specialisti vor face o trecere in revista a celor mai comune afectiuni care ne pot afecta viata daca ignoram necesitatea screeningurilor anuale.

Cand trebuie ca un barbat sa mearga la control la medicul internist?

Dr. Novac Lucia: Este bine ca barbatii sa mearga la medicul internist de fiecare data cand au nevoie sau, chiar mai bine, pentru a vedea care este starea lor de sanatate. De preferat ar fi un control de rutina realizat o data pe an.

La controlul de rutina la medicul internist se realizeaza o consultatie, analize de sange, de urina si de fecale. Bineinteles, daca este cazul si situatia o impune, pacientului ii poate fi recomandata o ecografie sau alte investigatii.

Ce investigatii medicale trebuie facute anual?

Dr. Novac Lucia: Consultatia este foarte importanta si dupa parerea mea si EKG-ul. Preventia este esentiala deoarece am observat in ultimii ani infarcte la 19 ani, hipertensivi la varste mici. Tocmai din acest motiv, ar trebuie ca fiecare pacient sa scada varsta la care incepe controalele de rutina.

Macar o data pe an trebuie realizata o ecografie abodminala, iar in cazul fumatorilorr chiar si o radiografie o data la 2 ani.

De ce trebuie realizate controalele medicale de rutina?

Dr. Novac Lucia: Persoanele ce nu tin cont de controalele de rutina se expun la mai multe riscuri. Riscul cel mai mare il prezinta cancerele, care descopeite in stadii precoce sunt vindecabile.

Ce presupune controlul la medicul internist din cadrul pachetului de screening Active?

  • Anamneza
  • Consultatia
  • Set de analize

Autor: Alexandra Ciordas

Specialitate: 

Echipa medicala MedLife - Ecografie 3D, Medicina interna, Nefrologie Medicina interna

Radulescu Daniela,Medic Primar
Medic Primar
Medic Primar...
Medic primar...
  •  
  • 1 of 15