Publicat la: 
23/06/2017

5 semne ce indica o sarcina

Primele semne de sarcina pot fi confundate cu simptomele perioadei premenstruale, infectiile stomacale sau chiar cu efectele negative ale stresului asupra organismului. Iata cum putem depista sarcina din timp, conform nypost.com.

1. Cresterea volumului secretiilor vaginale

Daca observi prezenta secretiilor vaginale abundente este posibil sa te confrunti cu infectie vaginala, iar daca ciclul nu este regulat, poate fi vorba despre ovulatie.

Leucoreea - scurgerea vaginala inodora, care nu provoaca mancarime - este semnul precoce al prezentei sarcinii. Aceasta apare ca rezultat al cresterii vascularizarii la nivel genital, ce determina o crestere a volumului secretiilor vaginale.

2. Crampele si sangerarea

Este usor sa confundam crampele cu perioada de inceput a menstruatiei, insa acestea pot fi si semnul unei sarcini. De multe ori atunci cand are loc implantarea embrionului in uter, femeile pot observa sangerari usoare si dureri la nivelul abdomenului inferior.

3. Balonarea si constipatia

In primele doua saptamani de sarcina, cand nivelul de progesteron din organism incepe sa creasca, digestia poate fi ingreunata si pot aparea balonarea si constipatia, mai ales daca consumam carbohidrati, care ingreuneaza functiile tractului gastro-intestinal.

4. Urinarea frecventa

Dintre primele semne ale prezentei sarcinii face parte si urinarea frecventa, ce se datoreaza schimbarilor ce apar pe plan hormonal, care determina vascularizarea frecventa a rinichilor, iar cresterea in volum a uterului apasa pe vezica urinara si starneste nevoia de urinare.

5. Schimbarile dispozitiei

Daca apar schimbari bruste de dispozitie, precum si un nivel crescut de iritabilitate si stres, de cele mai multe ori fara o cauza evidenta, este posibil sa avem de-a face cu o sarcina.

Autor: G.T.

Specialitate: 

Echipa medicala MedLife - Ginecologie, Obstetrica Ginecologie

Buse Corina,Doctor
Doctor
Medic Specialist
Rafaila Petre,Medic primar
Medic primar
Medic Specialist
  •  
  • 1 of 74